8 Polski Top Wszech Czasów (1 maja 2015)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Re: 8 Polski Top Wszech Czasów (1 maja 2015)
Polska wyżej od Arahji
Super 
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Pierwszy raz Polska wyżej niż Arahja. W sumie szkoda. Arahja to mój żelazny faworyt do zwycięstwa od pierwszej edycji.
Heh, Arahja jeszcze zalicza spadek w obrębie 10 
Ostatnio zmieniony pt maja 01, 2015 5:49 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
Z Budki to wolę jednak "Za ostatni grosz"
Ten Kult nieźle się broni, ale niestety nie jest to ich ostatni utwór. Ostatni uzupełnia podium najgorszych utworów w tym topie.
Młodzi pewnie nie więdzą że ta piosenka to o stronach muru Berlińskiego
-
westron
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1991
Ale nowa płyta dała kopa KSU 
Skoro utwory z tekstami o charakterze protest songu do tej pory zazwyczaj notowały duże awanse ("Mury", "Przeżyj to sam"), to można było się spodziewać, że "Dorosłe dzieci" obronią miejsce w Top 10, ale tak się nie stało. Mimo to nie zdziwię się, jeśli "Dziwny jest ten świat" odzyska miejsce w pierwszej trójce.
Arahia za nisko, zdecydowanie wolę ten kawałek od "Polski".
Tyle, że w Topie powinna być prawie cała płyta, a zwłaszcza fantastyczny "Niejeden" czy "Jeźdźcy", że o "Tanie" nie wspomnę...
Na mojej prywatnej licie tylko "czerwona" Aja RL jest równie wysoko...
Tyle, że w Topie powinna być prawie cała płyta, a zwłaszcza fantastyczny "Niejeden" czy "Jeźdźcy", że o "Tanie" nie wspomnę...
Na mojej prywatnej licie tylko "czerwona" Aja RL jest równie wysoko...
Ostatnio zmieniony pt maja 01, 2015 5:52 pm przez August, łącznie zmieniany 1 raz.
- albarn
- Kontakt:
wiedzą wiedzą, młodzi wiedzą o Kulcie równie dużo co starzyWojtasss pisze:Młodzi pewnie nie więdzą że ta piosenka to o stronach muru Berlińskiego
Ponownie - przerywnik czy miejsce?
Przy czym ten mur tutaj jest tylko symbolemWojtasss pisze:Młodzi pewnie nie więdzą że ta piosenka to o stronach muru Berlińskiego
Ostatnio zmieniony pt maja 01, 2015 5:53 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
Albo mur powinien być z dużej albo berliński z małej litery.Wojtasss pisze:muru Berlińskiego
- jollyroger72
Napiszę to. Ależ Ty jesteś wrednykajman pisze:Ten Kult nieźle się broni, ale niestety nie jest to ich ostatni utwór. Ostatni uzupełnia podium najgorszych utworów w tym topie.
O rany, Soyka jak ja go nie lubię co on robi w pierwszej 10 chyba nieporozumienie. Nie mogę
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
miejsce 9 nowość 1 Stanisław Soyka - Toleracja Pisałem wczoraj, że będzie dużo nowości?albarn pisze:wiedzą wiedzą, młodzi wiedzą o Kulcie równie dużo co starzyWojtasss pisze:Młodzi pewnie nie więdzą że ta piosenka to o stronach muru Berlińskiego![]()
Ponownie - przerywnik czy miejsce?
Gdyby "Tolerancja" wskoczyła do Top 100 od razu na 9. miejsce, to byłoby fantastycznie, tym bardziej, że sam zagłosowałem
, ale jakoś trudno uwierzyć, aby w zamian wypadła z zestawienia "Polska" czy "Skóra".
Ale teraz to już są prawie same protest songi. Przed nami Dziwny, Nie pytaj, Polska i co najmniej jeden utwór, który przed chwilą umknął mi z pamięci. O już sobie przypomniałam - to Auto.GregF pisze:Skoro utwory z tekstami o charakterze protest songu do tej pory zazwyczaj notowały duże awanse ("Mury", "Przeżyj to sam"), to można było się spodziewać, że "Dorosłe dzieci" obronią miejsce w Top 10, ale tak się nie stało. Mimo to nie zdziwię się, jeśli "Dziwny jest ten świat" odzyska miejsce w pierwszej trójce.
- jollyroger72
Może i pierwsza 10, ale poza setkąWojtasss pisze:O rany, Soyka jak ja go nie lubię co on robi w pierwszej 10 chyba nieporozumienie. Nie mogę
jollyroger72 pisze:Może i pierwsza 10, ale poza setkąWojtasss pisze:O rany, Soyka jak ja go nie lubię co on robi w pierwszej 10 chyba nieporozumienie. Nie mogę
ufffffff
A jednak Sojka nadprogramowo spoza Top 100.
Ostatnio zmieniony pt maja 01, 2015 5:58 pm przez GregF, łącznie zmieniany 1 raz.
-
semuś
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
A teraz Tilt, którego też za bardzo nie lubię.
stałeś się kajmanicą?kajman pisze:O już sobie przypomniałam - to Auto.
a teraz Tilt z miejsca 96
A dlaczegoż to?jollyroger72 pisze:Napiszę to. Ależ Ty jesteś wrednykajman pisze:Ten Kult nieźle się broni, ale niestety nie jest to ich ostatni utwór. Ostatni uzupełnia podium najgorszych utworów w tym topie.
Kolejny utwór co najmniej z pogranicza protest songu.
- albarn
- Kontakt:
...
nie lepiej zagrać 86. i 87., niż 111. i 96. miejsce?
nie lepiej zagrać 86. i 87., niż 111. i 96. miejsce?