To bardzo dobry pomysł.gżegoż pisze:Ale powinni wprowadzić coś innego: polski top powinien być eliminacjami dla polskich utworów do ogólnego topu. Powiedzmy Top 200 polskiego topu trafia do ogólnego zestawu, a pozostałe z niego wypadają. Jak coś słabo sobie radzi w polskim topie, to tym bardziej w ogólnym nie ma szans, wiec po co ma zabierać miejsce w zestawie?
8 Polski Top Wszech Czasów (1 maja 2015)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Re: 8 Polski Top Wszech Czasów (1 maja 2015)
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
może nie koniec, ale wg mnie jednak bez sensu...Gary pisze:jak z ogólnego topu wywalą polskie utwory to dla mnie będzie koniec tej audycji
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
Np. Adriatyk...GregF pisze:Przeżyłbym awans tego Lombardowego klasyka o +25, gdyby jeszcze wyżej zadebiutowała "Kryształowa" lub któryś z utworów śpiewanych przez Ostrowską.

albarn pisze:Ten utwór najbardziej lubię w wykonaniu Janusza Rewińskiego.

Ja mam takę propozycję: w styczniu top amerykański (USA no może z Kanadą), w lutym słowiański, w marcu australijski, w kwietniu romańsko-europejski, w maju polski, w czerwcu irlandzki, w lipcu afrykański, w sierpniu niemiecki, we wrześniu azjatycki, w październiku skandynawski, w listopadzie brytyjski, a w grudniu łacińskoamerykański.Gary pisze:jak z ogólnego topu wywalą polskie utwory to dla mnie będzie koniec tej audycji
Lombard dla mnie zawsze był kiczowaty, chociaż nieco mniej niż np Papa Dance.
a ja, gdyby utrzymała się "Modlitwa" i "Jest taki samotny dom"GregF pisze:Przeżyłbym awans tego Lombardowego klasyka o +25, gdyby jeszcze wyżej zadebiutowała "Kryształowa" lub któryś z utworów śpiewanych przez Ostrowską.
i to jest ciekawe rozwiązaniegżegoż pisze: Ale powinni wprowadzić coś innego: polski top powinien być eliminacjami dla polskich utworów do ogólnego topu. Powiedzmy Top 200 polskiego topu trafia do ogólnego zestawu, a pozostałe z niego wypadają. Jak coś słabo sobie radzi w polskim topie, to tym bardziej w ogólnym nie ma szans, wiec po co ma zabierać miejsce w zestawie?

albarn pisze:To bardzo dobry pomysł.gżegoż pisze:Ale powinni wprowadzić coś innego: polski top powinien być eliminacjami dla polskich utworów do ogólnego topu. Powiedzmy Top 200 polskiego topu trafia do ogólnego zestawu, a pozostałe z niego wypadają. Jak coś słabo sobie radzi w polskim topie, to tym bardziej w ogólnym nie ma szans, wiec po co ma zabierać miejsce w zestawie?
Dobre w sumie top 100 wystarczy

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1984
Janusz jest świetny.FOXD pisze:albarn pisze:Ten utwór najbardziej lubię w wykonaniu Janusza Rewińskiego.
w sensie, że dla mnie nie będzie żadnej ciągłości, a ja ani nie zagłosuję, ani nie będę słuchał. Taki krzyk na puszczyYacy pisze:może nie koniec, ale wg mnie jednak bez sensu...Gary pisze:jak z ogólnego topu wywalą polskie utwory to dla mnie będzie koniec tej audycji

- mara
I gdzieś między to top muzyki filmowejkajman pisze:Ja mam takę propozycję: w styczniu top amerykański (USA no może z Kanadą), w lutym słowiański, w marcu australijski, w kwietniu romańsko-europejski, w maju polski, w czerwcu irlandzki, w lipcu afrykański, w sierpniu niemiecki, we wrześniu azjatycki, w październiku skandynawski, w listopadzie brytyjski, a w grudniu łacińskoamerykański.Gary pisze:jak z ogólnego topu wywalą polskie utwory to dla mnie będzie koniec tej audycji
Lombard dla mnie zawsze był kiczowaty, chociaż nieco mniej niż np Papa Dance.
Podpisuję się wszystkimi kończynami.gżegoż pisze:Zgadzam się. Gdyby tak było od samego początku, to co innego - ale zmieniać zasady po ponad 20 latach byłoby niemądre.Ajtek pisze:Usunięcie polskości z TWC będzie strzałem nie w kolano, a w oko wg mnie!
Ale powinni wprowadzić coś innego: polski top powinien być eliminacjami dla polskich utworów do ogólnego topu. Powiedzmy Top 200 polskiego topu trafia do ogólnego zestawu, a pozostałe z niego wypadają. Jak coś słabo sobie radzi w polskim topie, to tym bardziej w ogólnym nie ma szans, wiec po co ma zabierać miejsce w zestawie?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1984
"Taniec pingwina na szkle"semuś pisze:Np. Adriatyk...GregF pisze:Przeżyłbym awans tego Lombardowego klasyka o +25, gdyby jeszcze wyżej zadebiutowała "Kryształowa" lub któryś z utworów śpiewanych przez Ostrowską.
Ejże, rosyjski zasługuje na osobną kategoriękajman pisze:Ja mam takę propozycję: w styczniu top amerykański (USA no może z Kanadą), w lutym słowiański, w marcu australijski, w kwietniu romańsko-europejski, w maju polski, w czerwcu irlandzki, w lipcu afrykański, w sierpniu niemiecki, we wrześniu azjatycki, w październiku skandynawski, w listopadzie brytyjski, a w grudniu łacińskoamerykański.Gary pisze:jak z ogólnego topu wywalą polskie utwory to dla mnie będzie koniec tej audycji

Pełne poparcie.gżegoż pisze:Ale powinni wprowadzić coś innego: polski top powinien być eliminacjami dla polskich utworów do ogólnego topu. Powiedzmy Top 200 polskiego topu trafia do ogólnego zestawu, a pozostałe z niego wypadają. Jak coś słabo sobie radzi w polskim topie, to tym bardziej w ogólnym nie ma szans, wiec po co ma zabierać miejsce w zestawie?
Lombard to trochę kicz, ale zarazem taki singalong, że nie umiem się negatywnie nastawić.
kajman pisze:Ja mam takę propozycję: w styczniu top amerykański (USA no może z Kanadą), w lutym słowiański, w marcu australijski, w kwietniu romańsko-europejski, w maju polski, w czerwcu irlandzki, w lipcu afrykański, w sierpniu niemiecki, we wrześniu azjatycki, w październiku skandynawski, w listopadzie brytyjski, a w grudniu łacińskoamerykańskiGary pisze:jak z ogólnego topu wywalą polskie utwory to dla mnie będzie koniec tej audycji

Już przy okazji 1 z 33 ktoś pisał, że nadmierne rozdrabnianie nie jest dobrym rozwiązaniem i tylko deprecjonuje główną ideę...
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Nie porywają mnie takie histeryczne piosenki jak ten Lombard.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
27
28 • 8
HEY
Teksański
i
[1993] Fire
Podsumowanie Polskiego
Topu Wszech Czasów
[notowania: 1 – 8]
MIEJSCE: 20
PUNKTY 623
NAJWYŻSZA POZYCJA: 15 x1
ILE RAZY W TOP100: 8
PUNKTY 623
NAJWYŻSZA POZYCJA: 15 x1
ILE RAZY W TOP100: 8
Dotychczasowa historia utworu:
2.05.2008 – 3.05.2008
1 (2008)
31
1.05.2009 – 3.05.2009
2 (2009)
19
1.05.2010 – 3.05.2010
3 (2010)
22
3.05.2011
4 (2011)
15
1.05.2012 – 3.05.2012
5 (2012)
22
1.05.2013 – 3.05.2013
6 (2013)
21
2.05.2014
7 (2014)
28
1.05.2014
8 (2015)
27
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
Albo "Szklana Pogoda"Grzegorz1973 pisze:"Taniec pingwina na szkle"semuś pisze:Np. Adriatyk...GregF pisze:Przeżyłbym awans tego Lombardowego klasyka o +25, gdyby jeszcze wyżej zadebiutowała "Kryształowa" lub któryś z utworów śpiewanych przez Ostrowską.
Mam nadzieję że wypadł.GregF pisze:Jeśli w tym roku najwyżej notowanym utworem Heya miałby być "Teksański", to nie mam nic przeciwko temu.
O nie! To najgorszy utwór jaki Hey nagrał kiedykolwiek. A do tego posiada jeszcze jeden z najgłupszych polskich textów ever.
A jak pięknie zostawia w głowie różne śladyLLucky pisze: W ogóle to straszne, co muzyka może zrobić z człowiekiem - wyzwala tyle różnych emocji: nakręca, pobudza lub wręcz przeciwnie, zasmuca, dołuje...

Wszędzie grają tę wersję na żywo, zaczynającą się od gwizdów i okrzyków, to i zaczęło mi się jednoznacznie kojarzyć.adameria pisze:Lombard i LLucky na zlocie - to skojarzenie już nigdy się ode mnie nie odczepi.

Przy rozszerzonym wyborze do 50 piosenek zagłosowałbym być może właśnie na "Adriatyk" lub "Kryształową"semuś pisze:Np. Adriatyk...GregF pisze:Przeżyłbym awans tego Lombardowego klasyka o +25, gdyby jeszcze wyżej zadebiutowała "Kryształowa" lub któryś z utworów śpiewanych przez Ostrowską.

Noo proszę, Teksański Hey oczko do góry 

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
dokładnie to miałem na myśliGary pisze:nie będzie żadnej ciągłości,