Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
albarn pisze:Pytanie do fanów - czy w tym nagraniu brał udział Marek Jackowski?
Był wówczas członkiem Anawy, więc mniemam, że jest.
Republiki nie lubię w kilku utworach, a ten do nich należy. Piękniewska wykonała go znacznie lepiej, ale i tak potrafiła sprawić tylko, że brzmi poprawnie.
Breugnon pisze: Byłem na 2 koncertach Dżemu z Ryśkiem - w Olsztynie - na Olsztyńskich Nocach Bluesowych na Stadionie Stomilu i w ART w sali im.Gotowca.Niezapomniane wrażenia.
atram842 pisze:Jak się cieszę, że Klaus Mitffoch awansował.
Muszę przyznać, że Polskiego Topu lepiej się słucha niż tego głównego.
A to chyba pierwsza piosenka Grechuty w tym Topie. Chyba, że coś przeoczyłam?
99 -- 98 -- 8 -- OCALIĆ OD ZAPOMNIENIA ^ Marek Grechuta
89 -- 69 -- 7 -- KRAKÓW ^ Myslovitz & Marek Grechuta
41 -- 30 -- 8 -- KOROWÓD ^ Marek Grechuta
Breugnon pisze: Byłem na 2 koncertach Dżemu z Ryśkiem - w Olsztynie - na Olsztyńskich Nocach Bluesowych na Stadionie Stomilu i w ART w sali im.Gotowca.Niezapomniane wrażenia.
Tuż przed Republiką (dziś już chyba słyszaną po raz przedostatni, chyba że np. "Śmierć na pięć" awansowała) usadowił się zespół, który przynajmniej na początku bardzo mocno się na niej wzorował, choć akurat to nagranie pochodzi z nieco późniejszego okresu. Z innym utworem Rezerwat nie miałby szans znaleźć się tak wysoko, ale awans aż o +51 to jednak duże zaskoczenie.
Dżem dziś z pewnością nie po raz ostatni, ale chyba jedyny z obecnym wokalistą. Inna sprawa, że akurat w tym utworze wokal Balcara szczególnie mocno kojarzy się ze słynnym poprzednikiem.
Nicoletta pisze:ps. a tak przy okazji zapytam: czy ktoś z Was ma/miał/będzie miał taki albym Anawa i Andrzej Zaucha?
Nie istnieje taki album (przynajmniej w wersji winylowej). On nazywa się Anawa. Mam go ale dostałem od kogoś i jest w kiepskim stanie. Ale to mój nr 1 wśród polskich płyt. Absolutnie genialna rzecz.
pisząc i Andrzej Zuacha miałam na myśli, że brał udział w nagraniach, nie chodziło mi o tytuł taki popularny w PL skrót myślowy właśnie ze względu na genialność poszukuję pirrwszych wydań na cd.
Dżem ... hmmm... jakoś nigdy mnie nie zachwycił ... dokończę więc obiadek
pierwsza Balonikowa godzina dopiero teraz, bo z tych emocji bezpiecznik wywalił. i to 25A!!!
1. Czarny blues o czwartej nad ranem
2. Nie płacz Ewka
3. Naprawdę nie dzieje się nic
4. Trudno nie wierzyć w nic
5. Trzy zapałki
6. Pod prąd
7. Autystyczny
8. Jeszcze będzie przepięknie
9. Kiedy byłem małym chłopcem
10. Whisky
11. Jedwab