Niestety w dużej mierze mam tak samo, chociaż do "czerwonej" płyty Ayi RL na pewno będę jeszcze niejednokrotnie wracać - zresztą w tym roku ponownie zagłosowałem na "Ulicę miasta".FOXD pisze:Tak jak ceniłem Kukiza za dokonania muzyczne, tak swoją "aktywnością" polityczną kompletnie obrzydził mi niejako z automatu to czego dokonał.GregF pisze:Jeśli wątek polityczny miałby odgrywać w tym roku dużą rolę, to pewnie można się spodziewać jakiegoś debiutu lub sporego awansu utworów Ayi RL, Piersi i innych formacji, w których udzielał się Kukiz.
8 Polski Top Wszech Czasów (1 maja 2015)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: 8 Polski Top Wszech Czasów (1 maja 2015)
Ostatnio zmieniony pt maja 01, 2015 12:38 pm przez GregF, łącznie zmieniany 1 raz.
Krew Boga w tym roku wypadła u mnie z TOP 10. Ale głos ma pewny jak w banku.
No a teraz kiler. Bema pamięci...
No a teraz kiler. Bema pamięci...
Rapsod w dół i to sporo , niedobrze 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Tak nisko,dlaczego ????
Czesław Nieniem zdecydownaie za wcześnie się pojawia z "Bemem". Szkoda.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
No, doczytałam Was. A teraz utwór, którego nigdy nie słuchałam jakoś zbyt uważnie, ale on tego wymaga.
Bem oczywiście za nisko, a co do Kukiza to mam nadzieję, że nie wygra tu i zwłaszcza tam. 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1985
Jeśli nie nastanie głęboka cisza w miejsce utworu Kukiza... (choć w sumie ciszy wyborczej ne mamy)FOXD pisze:Tak jak ceniłem Kukiza za dokonania muzyczne, tak swoją "aktywnością" polityczną kompletnie obrzydził mi niejako z automatu to czego dokonał.GregF pisze:Jeśli wątek polityczny miałby odgrywać w tym roku dużą rolę, to pewnie można się spodziewać jakiegoś debiutu lub sporego awansu utworów Ayi RL, Piersi i innych formacji, w których udzielał się Kukiz.
Przy czym nawet nie chodzi o jego poglądy, bo ma do nich prawo jak każdy. Jednak jeśli decyduje się na taką aktywność publiczną jak piastowanie stanowisk publicznych, to nechże wykarze się przynajmniej elementarną wiedzą w tym względzie. Tymczasem styl i poziom owej wiedzy poraża "wtórnym analfabetyzmem". Chyba, że to tylko cyniczna gra. Ale jeśli tak, to robi z siebie hipokrytę kontestując u innym ową grę.GregF pisze:Niestety w dużej mierze mam tak samo, chociaż do "czerwonej" płyty Ayi RL na pewno będę jeszcze niejednokrotnie wracać - zresztą w tym roku ponownie zagłosowałem na "Ulicę miasta".FOXD pisze:Tak jak ceniłem Kukiza za dokonania muzyczne, tak swoją "aktywnością" polityczną kompletnie obrzydził mi niejako z automatu to czego dokonał.GregF pisze:Jeśli wątek polityczny miałby odgrywać w tym roku dużą rolę, to pewnie można się spodziewać jakiegoś debiutu lub sporego awansu utworów Ayi RL, Piersi i innych formacji, w których udzielał się Kukiz.
Ostatnio zmieniony pt maja 01, 2015 12:45 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
Oto jeden z kilku utworów, którym "zawdzięczamy" to, że Top 100 nie zmieści się w całości, przynajmniej w ciągu 9 godzin
. A tak poważnie - "Bema pamięci..." powinien być na co najmniej drugim miejscu spośród kilkunastominutowych utworów będących w zestawie, więc spadek o -21 niemile zaskakuje.

Ostatnio zmieniony pt maja 01, 2015 12:45 pm przez GregF, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo dobry ten Niemen, ale z jego długasów zdecydowanie wolałbym usłyszeć Człowiek jam niewdzięczny.
- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Nie u mnie, przynajmniej na razie.Nicoletta pisze:Emilia, dziś taki dzień, że bez parasola i gumowców nie ma co wychodzić
Tak sobie myślę, że skoro Bracka poleciała tak w dół, to zaczynam bać się ogólnie o poezję śpiewaną w tym roku. Prawie niczego nie było na razie, pewnie SDM też wyleciał. 

- mara
Kukiz w moim pokoleniu jako polityk jest modny, ja sie zastanawiam czy jak na wybory założe skórę lub wyekspinuję piersi to czy to też nie będzie naruszenie ciszy
. no i proponuje Skibę na premiera. Coś na zasadzie wasz prezydent nasz premier 

- zielonakoniczynka
A jaki kawałek by symbolizował Korwina? 

- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
u nas potężna burza poszła bokiem, łączy radiowych i internetowych na szczęście nie pozrywało.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
Pamiętam czasy gdy kupiłem w 1970 roku winylową płytę " Niemen Enigmatic " - jakie to było przeżycie przy pierwszych ( i nie tylko) odsłuchaniach.
- tadzio3
- Kontakt:
"Kocham wolność" Chłopcy Z Placu Bronizielonakoniczynka pisze:A jaki kawałek by symbolizował Korwina?

Skoro już przywołałem temat Kukiza, to w kontekście utworu, który wciąż rozbrzmiewa, przypomniało mi się, że na "niebieskiej" płycie Ayi RL jest instrumentalny utwór o nazwie "Waltera pamięci rapsod żałobny"
(choć do dzieła Niemena nawiązuje tylko w tytule, a dedykowany jest tak naprawdę Walterowi Chełstowskiemu).

- tadzio3
- Kontakt:
Z NIM BĘDZIESZ SZCZĘŚLIWSZA Starego Dobrego Małżeństwa na 87. To też słabiutko.Talvi pisze:Tak sobie myślę, że skoro Bracka poleciała tak w dół, to zaczynam bać się ogólnie o poezję śpiewaną w tym roku. Prawie niczego nie było na razie, pewnie SDM też wyleciał.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2012
dwie godziny temu miałam wyjechać na majówkę....z piosenki na piosenkę trudniej wyjść mi z domu..całe szczęście w aucie też jest radio:) piękne te Nasze piosenki....
- tadzio3
- Kontakt:
Nie słyszałem o tym. Ciekawe z jakiego powodu powstał ten utwór.GregF pisze:Skoro już przywołałem temat Kukiza, to w kontekście utworu, który wciąż rozbrzmiewa, przypomniało mi się, że na "niebieskiej" płycie Ayi RL jest instrumentalny utwór o nazwie "Waltera pamięci rapsod żałobny"(choć do dzieła Niemena nawiązuje tylko w tytule, a dedykowany jest tak naprawdę Walterowi Chełstowskiemu).
Jak tak dalej pójdzie, to Murphy zakończy temat w dzisiejszej wieczornej sesji 

Nagrał jeden utwór ze wspomnianym już tutaj Skibą.zielonakoniczynka pisze:A jaki kawałek by symbolizował Korwina?
Nie lubię mieszania polityki z muzyką. Kukiza mogę bardziej/mniej (niepotrzebne skreślić) lubić jako człowieka, natomiast jego utwory przecież nic się nie zmieniły od czasu gdy zaangażował się w politykę (mówię tutaj o starszych, nowe już od początku miały kontrowersyjne teksty).
zielonakoniczynka pisze:A jaki kawałek by symbolizował Korwina?
Kowalski Marian - za schodów spadł hahhaha