XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki
Rzeczy z lat 70. też radzą sobie w tym topie słabiej. Mnie chodziło konkretnie o lata 80.
- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
330
266 • —
329
378 • 1
328
461 • —
327
375 • —
326
269 • —
325
343 • 1
324
234 • 1
323
— • —
322
327 • —
321
307 • —
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003
Trochę to dziwne, że w Polskim Topie "List" Heya nie łapie się nawet do pierwszej setki, a w ogólnym Topie jest wyżej niż Martyna Jakubowicz.
Florencja utrzymuje bardzo dobrą formę
Florencja utrzymuje bardzo dobrą formę

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
320
226 • 1
319
184 • —
318
305 • —
317
319 • 1
316
464 • —
315
281 • —
314
348 • —
313
338 • —
312
386 • —
311
294 • —
©2015 by LPMN.pl & forum.lp3.pl
kolejne 2 moj głosy: New Year's Day i Nirvana.
Szkoda tego spadku Scientista, ładny awans najbardziej żużlowego żużla na 312 miejsce
Szkoda tego spadku Scientista, ładny awans najbardziej żużlowego żużla na 312 miejsce

- Piotr
310
— • —
309
406 • —
308
530 • —
307
352 • —
306
— • —
305
132 • —
304
221 • —
303
306 • —
302
395 • —
301
298 • —
rewelacyjny wynik "Chop Suey!"! 
w najlepszej dziesiątce tegorocznych nowości!
cieszyłem się każdego dnia coraz bardziej, kiedy w kolejnych dziesiątkach tego utworu nie było, no ale gdybym za każdym razem o tym pisał, to tylko inni by się wkurzali. no ja bym się w każdym razie wkurzał, gdyby ktoś tak pisał...

w najlepszej dziesiątce tegorocznych nowości!
cieszyłem się każdego dnia coraz bardziej, kiedy w kolejnych dziesiątkach tego utworu nie było, no ale gdybym za każdym razem o tym pisał, to tylko inni by się wkurzali. no ja bym się w każdym razie wkurzał, gdyby ktoś tak pisał...
- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
Queen
bardzo, bardzo ładnie 

ku3a pisze:cieszyłem się każdego dnia coraz bardziej, kiedy w kolejnych dziesiątkach tego utworu nie było, no ale gdybym za każdym razem o tym pisał, to tylko inni by się wkurzali. no ja bym się w każdym razie wkurzał, gdyby ktoś tak pisał...

to może gżegożu teraz wymień te, które nie padły jeszcze. W zasadzie zaktualizuj, jeśli możesz 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1991
Pozostało jeszcze siedem:
AC/DC - BACK IN BLACK
Adele - ROLLING IN THE DEEP
Coma - LOS CEBULA I KROKODYLE ŁZY
Johnny Cash - HURT
Marillion - FUGAZI
Pink Floyd - ECHOES
Tool - SCHISM
AC/DC - BACK IN BLACK
Adele - ROLLING IN THE DEEP
Coma - LOS CEBULA I KROKODYLE ŁZY
Johnny Cash - HURT
Marillion - FUGAZI
Pink Floyd - ECHOES
Tool - SCHISM
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
mam tak z Fugaziku3a pisze:cieszyłem się każdego dnia coraz bardziej, kiedy w kolejnych dziesiątkach tego utworu nie było

Gary: uwierz, ja wcale nie miałem na myśli siebie
, tylko jednego z użytkowników, który regularnie przypominał o tym, że kilku nowości jeszcze nie było. Tylko od początku kwietnia:
Możliwe, że ku3a pisząc
Westron wymienił już te nowości, które znajdą się w pierwszej trzechsetce, więc ja mogę dodać tylko tyle, że już chyba zakończyły się wielkie, spektakularne awanse. Został tylko jeszcze Joe Cocker (YOU ARE SO BEAUTIFUL), ale w jego przypadku już wiemy, że awansował z 610. miejsca na 227. Powyżej stu miejsc awansują Rezerwat - ZAOPIEKUJ SIĘ MNĄ (poprzednio 424), Tilt - JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE... (421) i Accept - METAL HEART (410). Sporą szansę ma też Brygada Kryzys - TO CO CZUJESZ (394).

Zostało jeszcze 15 nowości, wśród nich m.in. "Chop Suey", "Back in black", "Dancing with the moonlight knight", "Schism", wcześniej ktoś podał pozycję najwyżej notowanej nowości, ale to będzie za 2 tygodnie formalność, chodzi o "Echoes".
Zostało 14 nowości. Wśród nich m.in. "Dancing with the moonlight knight", "Schism", "Fugazi", "Chop Suey", "Back in black".
12 nowości zostało. Schism, Back in black, Fugazi, Chop Suey coraz wyżej.
Co ciekawe o kilku wspominał za każdym razem, a o kilku innych w ogóleZostało jeszcze 10 nowości, wśród nich "Chop Suey", "Schism", "Back in black", "Los, cebula i krokodyle łzy", "Rolling in the deep", "Fugazi", "Echoes" i jeszcze 3.

Możliwe, że ku3a pisząc
nawiązywał właśnie do tego, ale możliwe też, iż nie miało to z tym żadnego związkucieszyłem się każdego dnia coraz bardziej, kiedy w kolejnych dziesiątkach tego utworu nie było, no ale gdybym za każdym razem o tym pisał, to tylko inni by się wkurzali. no ja bym się w każdym razie wkurzał, gdyby ktoś tak pisał...

Westron wymienił już te nowości, które znajdą się w pierwszej trzechsetce, więc ja mogę dodać tylko tyle, że już chyba zakończyły się wielkie, spektakularne awanse. Został tylko jeszcze Joe Cocker (YOU ARE SO BEAUTIFUL), ale w jego przypadku już wiemy, że awansował z 610. miejsca na 227. Powyżej stu miejsc awansują Rezerwat - ZAOPIEKUJ SIĘ MNĄ (poprzednio 424), Tilt - JESZCZE BĘDZIE PRZEPIĘKNIE... (421) i Accept - METAL HEART (410). Sporą szansę ma też Brygada Kryzys - TO CO CZUJESZ (394).
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Adele widzę leci na łeb na szyję. Ale fajnie, że wymienia ją sporo lepsze Rolling in the Deep
(a w każdym razie mniej podobne do innych jej singli).
kolejne moje głosy się pojawiają (po sporej przerwie, dużo ich było w drugim tysiącu lub pod koniec pierwszego, teraz jakoś zniknęły) na 319 i 318. Choć szkoda, że Coldplay nie poszybował do setki (ich brak tam to też jakieś kuriozum tego Topu zważywszy na ogromną popularność zespołu na LPP3).

kolejne moje głosy się pojawiają (po sporej przerwie, dużo ich było w drugim tysiącu lub pod koniec pierwszego, teraz jakoś zniknęły) na 319 i 318. Choć szkoda, że Coldplay nie poszybował do setki (ich brak tam to też jakieś kuriozum tego Topu zważywszy na ogromną popularność zespołu na LPP3).
Bez przesady. Takiego określenia można byłoby chyba użyć w stosunku do "Radioactive" (kolejno miejsca: 458, 579, 721, 1085 i teraz 1291). "Set Fire to the Rain" na tym tle nie wygląda aż tak tragicznie (80, 217, 226 i teraz 320). Ale faktem jest, że prawie wszystkie względnie nowe utwory, które zostały dodane do zestawu praktycznie od razu po wypadku z listy, z roku na rok regularnie spadają (tylko że jedni w wolniejszym tempie, a drudzy w szybszym). To chyba jest pewien argument za tym, aby jednak trochę odczekiwać z dodawaniem niedawnych hitów do zestawu. Kiedyś byłem przeciwny karencji, potem twierdziłem, że wystarczy roczna, ale teraz coraz bardziej się skłaniam ku dłuższej.Miszon pisze:Adele widzę leci na łeb na szyję
Może przeszkadza mu to, że ma aż 8 utworów w zestawie? Zresztą podobnych przykładów jest więcej - choćby Bowie ma 10, ale też żadnego w setce.Miszon pisze:szkoda, że Coldplay nie poszybował do setki (ich brak tam to też jakieś kuriozum tego Topu zważywszy na ogromną popularność zespołu na LPP3).
-
Na dobrą sprawę sześć nowości spośród siedmiu nie zna jeszcze swoich pozycji albowiem "Echoes" ma już podaną pozycję. Johnny Cash mi umknął z tego co zostało.
Wracając do awansów to co najmniej będzie jeszcze 4, a może 5, w tym jeden utwór zostaje w Top 300. To "Where the wild roses grow", w najgorszym wypadku będzie bez zmian, a pozostałe awansują, a niektóre to nawet wracają do Top 300.
Do top 300 powrócą "Careless whisper" i "This is not America", w top 300 pojawią się po raz pierwszy 2 inne utwory, są to m.in. "Das Model (The model)" i "Niezwyciężony". Na przykładzie tych utworów, które wracają do Top 300 widać, że lata 80. zaczęły nagle lepiej wypadać.
Wracając do awansów to co najmniej będzie jeszcze 4, a może 5, w tym jeden utwór zostaje w Top 300. To "Where the wild roses grow", w najgorszym wypadku będzie bez zmian, a pozostałe awansują, a niektóre to nawet wracają do Top 300.
Do top 300 powrócą "Careless whisper" i "This is not America", w top 300 pojawią się po raz pierwszy 2 inne utwory, są to m.in. "Das Model (The model)" i "Niezwyciężony". Na przykładzie tych utworów, które wracają do Top 300 widać, że lata 80. zaczęły nagle lepiej wypadać.
ale przecież Gary tylko poprosił o wylistowanie nowości, które jeszcze nie zostały ujawnionegżegoż pisze:Gary: uwierz, ja wcale nie miałem na myśli siebie![]()

ot, taka nieskomplikowana zagadka na koniec weekendu.gżegoż pisze:Możliwe, że ku3a (...) nawiązywał właśnie do tego, ale możliwe też, iż nie miało to z tym żadnego związku![]()
o, ku3a doskonale to powyżej wytłumaczył za mnie
Jednak myślałem, że więcej tych nowości będzie w przedziale 100-200 nawet 100-300

Jednak myślałem, że więcej tych nowości będzie w przedziale 100-200 nawet 100-300
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2010 r.
Ultravox zaliczył ładny awans
z drugiej strony szkoda spadku Coldplaya, najlepszego zresztą z ich repertuaru według mnie. Romeo i Juliet to też dla mnie zagadka. Byli tuż za pierwszą setką, a teraz nagle spadają do czwartej setki.

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
300
239 • —
299
421 • —
298
263 • 2
KING CRIMSON
[1969] In the Court of the Crimson King (An Observation by King Crimson)
297
410 • —
296
276 • 1
295
258 • —
294
199 • —
293
358 • —
292
190 • 1
291
346 • —
©2015 by LPMN.pl & forum.lp3.pl
ciekawe, że taki utwór niejako symbol jak "I'll find my way home" nie był nigdy w top 100
- Piotr
290
273 • —
289
347 • —
288
262 • 1
287
328 • 4
286
321 • —
285
337 • 2
284
203 • —
283
394 • —
282
79 • 2
281
359 • 12
Starless o dwieście oczek. Wow.
No i potwierdzenie tezy o latach 70. vs lata 80. - Genesisy z poprzedniej dekady ostro w dół, a taki Land of Confusion wyraźnie w górę. IMO to nie jest tylko efekt zmiany liczby głosów, to jest wyraźna zmiana demograficzna głosujących.
No i potwierdzenie tezy o latach 70. vs lata 80. - Genesisy z poprzedniej dekady ostro w dół, a taki Land of Confusion wyraźnie w górę. IMO to nie jest tylko efekt zmiany liczby głosów, to jest wyraźna zmiana demograficzna głosujących.
Starless....OMG 

-
Nie spodziewałem się takiego wylotu z Top 100 utworu "Starless" to jedna z czterech ostatnich nowości w historii Top 100, co więcej jest to jedna z dwóch nowości (ostatnich w historii top 100 do tej pory), które wypadły. Drugim z tych utworów będzie utwór, który wyleciał z najwyższej pozycji z tamtego topu, z 67.miejsca, jest to "Stationary traveller" Camel. Poza tym jeszcze 2 wyloty są w tej grupie, które nie znają swoich pozycji, a są to: "Leszek Żukowski" Comy i "Always look on the bright side of life" Monty Python. Dziś nie było żadnych nowości, tak więc będą one coraz wyżej co cieszy, bowiem niemal w każdej setce, oprócz top 100 była jakakolwiek świeżynka z zestawu. Z tego co podał gżegoż duży awans zaliczy jeszcze "Zaopiekuj się mną" Rezerwatu. Awans o ponad 50 pozycji na pewno zaliczy "Niezwyciężony" Armii, a "This is not America" Bowiego i Metheny'ego co najmniej o 88 pozycji awansuje. 78 w górę dla "Careless whisper", kiedyś był już w tych okolicach, ale na trochę niższych miejscach. 287. i 298. 4 Dżemy jeszcze przynajmniej będą: "Partyzant", "Whisky", "Sen o Victorii" i "Paw". Poza tym SDM po raz drugi "Czarny blues o czwartej nad ranem". 23.miejsce w 7.PTWC może się przyczynić do utrzymania niezłej formy w topie ogólnym. Ciekawe co z "Everybody hurts" R.E.M będzie i z "Autystycznym" Luxtorpedy. Z utworów, które kiedyś były w top 100 może podskoczy "I want to know what love is" Foreigner. Ponadto te -203 "Starless" to jest największy wylot z Top 100.