Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Jeszcze m.in. Fugazi, Back in black, Schism i Chop Suey.
Tool zaskakuje, System of a Down też, AC/DC to dobry kierunek, no a Marillion w tym roku ze zmiennym szczęściem.
Do tego duży awans SBB Memento z banalnym tryptykiem, coraz bliżej Uprising Sabaton i Jon & Vangelis The friends of Mr. Cairo.
"Twoja generacja" nieźle sobie radzi. Tym razem lekki spadek, ale jest w top 500 i lepiej od wielu, wielu hitów.
"Mad World" duży spadek, ale może kiedyś jeszcze przybliży się do setki.
Clannad ładnie do góry do Top 500 po zeszłorocznym debiucie. Ktoś już wspominał, że wiele zeszłorocznych nowości w tym roku sporo awansuje. Wydaje mi się, że decyzja dawania drugiej szansy wszystkim nowościom była słuszna i można ją podtrzymać (może z paroma wyjątkami dla rzeczy z totalnych dołów).
Zostało 17 nowości.
Schism rok temu nie dodano mimo rekomendacji, a w tym roku dodano i okazało się to strzałem w "10".
Kryzysowa narzeczona była grana w Nowy Rok, Piotr Metz to zaprezentował, bowiem był konkurs m.in. na 500.miejsce. Tylko 2 razy w PTWC, w 2008 roku na 36.miejscu (1.PTWC) i na 100.miejscu w 2013 roku (6.PTWC).
Memento z banalnym tryptykiem, jeśli go jeszcze nie było awansuje o co najmniej 243 pozycje.
Ponadto coraz lepiej Chop Suey, Back in black i Fugazi. M.in. te nowości nam zostały. Los cebula i krokodyle łzy oraz 2 SDM, Bowie & Metheny, Frozen Madonny, Stand by me 3.rok z rzędu trzyma się top 500 od awansu sprzed 2 lat, wówczas to było o 668 pozycji z 1058. na 390.miejsce.
Clannad to zespół, w którym występowała Enya.
Awans zaliczą na pewno Uprising Sabaton i The friends of Mr. Cairo Jon & Vangelis.
Szkoda, że ta setka nie skończy się w tym miesiącu. Jej reszta przejdzie na 1 i 2 kwietnia, tak więc kwiecień zaczyna się od miejsca 440.
A gdzie miejsca 470-461?
Ps. Jest błąd w średniej Soon grupy Yes, ponieważ ten utwór w 2.TWC w 1995 roku był na 70.miejscu, więc średnia powinna być nie 396, tylko 286.
469
167 • —
RADIOHEAD
Street Spirit (Fade Out)
[1995] The Bends
A tutaj jeszcze większy
(w dodatku pierwszy raz na to zagłosowałem, więc przynajmniej o mój głos pozycja powinna wzrosnąć)
dlaczego większość moich faworytów tak ostro spada... (Bullets, Bjork, wszystkie Radioheady, Lazarus). kompletnie nie rozumiem, czemu klasyka muzyki alternatywnej ostatniego 20-lecia nie może się przebić do Top 100 (na czele z "Seven Nation Army").