gżegoż pisze:Tym bardziej, że podejrzewam, iż w dolnych rejonach nawet po kilka utworów może mieć taką samą liczbę głosów.
A ja podejrzewam, że zdarza się obecnie jedno podwójne miejsce na kilka czy nawet kilkanaście notowań. I że wtedy kiedy było sporo miejsc podwójnych to łączono utwory różniące się kilkoma głosami.
Dla wyjaśnienia - to dotyczyło Topu Wszech Czasów.
A co do drugiej kwestii, to też tak podejrzewałem, ale coś mi świta, że chyba ktoś kiedyś na forum to dementował?
kajman pisze:A ja podejrzewam, że zdarza się obecnie jedno podwójne miejsce na kilka czy nawet kilkanaście notowań.
Myślę, że można to zweryfikować robiąc pewne przeliczenia analityczne lub symulacje... Hm... Ciekawy temat, może pociągnę.
Jak już zrobię te obliczenia i symulacje.
FOXD pisze:Odnośnie spadków/wypadków dzisiaj, to pozostają trzy opcje Zaz, Pinki i Pablo. Jeśli są tylko 2 miejsca, to chyba Pablo nagle nie awansuje znacząco ?
LLucky pisze:Jak już zrobię te obliczenia i symulacje.
Ja przeprowadziłem takie orientacyjne w pamięci.
Swoją drogą ciekawe było swego czasu, że były tłumy podwojności w poczekalni, a ostatnia podwójna w top30 1.11.91.
FOXD pisze:Odnośnie spadków/wypadków dzisiaj, to pozostają trzy opcje Zaz, Pinki i Pablo. Jeśli są tylko 2 miejsca, to chyba Pablo nagle nie awansuje znacząco ?
FOXD pisze:Oj Idol jednak potencjału u głosujących nie ma by zawalczyć o szczyt listy.
Moim zdaniem po prostu jest słaby i osiągnął już wynik ponad stan.
W zasadzie na niego nie głosuję, bo brak mi miejsca dla niego. Jednak biorąc pod uwagę, że utwór jest w miarę przystępny oraz pozycję jaką obecnie piastuje na liście, to w/g mnie jednak jest lepszy o wielu, wielu kawałków, które w jego okolicach jak i wyzej. Stąd tez mógłby powalczyć zepchnięcie wielu miernot.
FOXD pisze:Oj Idol jednak potencjału u głosujących nie ma by zawalczyć o szczyt listy.
Moim zdaniem po prostu jest słaby i osiągnął już wynik ponad stan.
W zasadzie na niego nie głosuję, bo brak mi miejsca dla niego. Jednak biorąc pod uwagę, że utwór jest w miarę przystępny oraz pozycję jaką obecnie piastuje na liście, to w/g mnie jednak jest lepszy o wielu, wielu kawałków, które w jego okolicach jak i wyzej. Stąd tez mógłby powalczyć zepchnięcie wielu miernot.
Billy na pewno jest lepszy niż te wszystkie pył, ślady i żurawie.