XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Re: XXI Top Wszech Czasów - pełniejsze wyniki
874. Czerwone Gitary - Płoną góry, płoną lasy
A z tego co wyżej tylko mnie dziwi bardzo słaby wynik (kolejny raz!) Be-Bo-A-Lula.
REszta to jednak rzeczy nieco anonimowe (oczywiście w kategoriach Topowych) i w sumie bez żalu bym wywalił z zestawienia.
o blisko tysiąc miejsc spadek zaliczył też kiedyś Woodstock. To było przy okazji którejś ze zmian zapisu z Wykonawca-tytuł/tytuł-wykonawca/wykojawca tytuł. Tzn. raz zaliczył spory awans, a za rok poszła ostra korekta.
A z tego co wyżej tylko mnie dziwi bardzo słaby wynik (kolejny raz!) Be-Bo-A-Lula.
REszta to jednak rzeczy nieco anonimowe (oczywiście w kategoriach Topowych) i w sumie bez żalu bym wywalił z zestawienia.
o blisko tysiąc miejsc spadek zaliczył też kiedyś Woodstock. To było przy okazji którejś ze zmian zapisu z Wykonawca-tytuł/tytuł-wykonawca/wykojawca tytuł. Tzn. raz zaliczył spory awans, a za rok poszła ostra korekta.
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
To piękny utwór i też znalazł się w moim Top-50. Uważam, że Morten Harket jest mało znany słuchaczom, którzy nie kojarzą go z a-ha. W ubiegłym roku nagrał solowy album na którym było kilka naprawdę ciekawych i dobrych utworów ale totalnie nie grany w Trójce przepadł w nieszczęśliwej 13-tce LP3. Gdyby "Los Angeles był firmowany przez zespół a-ha to pewnie wynik byłby znacznie lepszy. Zamiast utworu a-ha "Move to Mephis" (też słaby wynik) można było spokonie dać inny wielki przebój a-ha "Craying in the rain".Tomi pisze:a mi szkoda np Mortena "Los Angeles". Swego czasu chorowałem na tą piosenkę, taka miła wspominka z LP3. Miałem ją nawet na swoim topie... No a teraz na pewno zostanie wyrzucona z zestawu do głosowania. A same głosy Helen nie wystarczą...
Jacek, jest super, że te wyniki są publikowane!
Taka forma jest nawet lepsza, bo można na spokojnie, powoli się zapoznać z poszczególnymi utworami a nie przelecieć szybko oczami 1500 pozycji.
Taka forma jest nawet lepsza, bo można na spokojnie, powoli się zapoznać z poszczególnymi utworami a nie przelecieć szybko oczami 1500 pozycji.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 494
Zgadzam się z przedmówcą.Anvil pisze:Jacek, jest super, że te wyniki są publikowane!

- Piotr
- Rzecznik Administratora
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982
do 5 czerwcaobserw99 pisze:Tylko pytanie gdzie? Na razie znamy miejsca 1530-1506 i pierwsze Top-100, nie licząc wyrywko znanych miejsc powyżej Top-100.. ale rozumiem, że moderatorzy wpisują żmudnie pełniejsze wyniki... tylko jak długo to potrwa? hmmmm
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Gdyby tak zacząć podawać wyniki od miejsca 101 i skończyć do miejsca 1000 ale ciut wcześniejPiotr pisze:do 5 czerwcaobserw99 pisze:Tylko pytanie gdzie? Na razie znamy miejsca 1530-1506 i pierwsze Top-100, nie licząc wyrywko znanych miejsc powyżej Top-100.. ale rozumiem, że moderatorzy wpisują żmudnie pełniejsze wyniki... tylko jak długo to potrwa? hmmmm

- Piotr
Kopiowanie oraz publikacja w dowolnej formie poniższych pozycji XXI Topu Wszech Czasów zarówno we fragmentach jak i w całości bez wyraźnego podania źródła danych http://forum.lp3.pl / http://LPMN.pl jest zabronione.
1505
1617 • —
1504
1632 • —
1503
1567 • —
1502
— • —
1501
1534 • —
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
... drugie miejsce w sumie nie jest takie złe! taa...
może jednak wolałbym nie wiedzieć tych miejsc... a z drugiej strony właściwie tego można było się spodziewać
może jednak wolałbym nie wiedzieć tych miejsc... a z drugiej strony właściwie tego można było się spodziewać

mocna piątka na początku 16 tysiąca zestawienia
- Piotr
setki, setki nie tysiącaGary pisze:mocna piątka na początku 16 tysiąca zestawienia

-
- woźny-konserwator
- Kontakt:
Do grudnia na pewno nie!obserw99 pisze:(...) jak dla mnie nawet do grudnia 2015 r..
fakt, trochę sie przeliczyłemPiotr pisze:setki, setki nie tysiącaGary pisze:mocna piątka na początku 16 tysiąca zestawienia

- konwicki1980
- Kontakt:
Zgadzam się - co nagle, to po diable. Inaczej nikt by tego nie ogarnął, a już nie mówiąc o tym, żeby jednocześnie komentować wpisy innych.Anvil pisze:Taka forma jest nawet lepsza, bo można na spokojnie, powoli się zapoznać z poszczególnymi utworami a nie przelecieć szybko oczami 1500 pozycji.
Na razie w dole tylko Nena z tego, na co głosowałem.

1516 1597 • — ELMORE JAMES - Dust My Broom
Szkoda, że tak niskie pozycje ze względu na lady1515 1627 • — EDDIE COCHRAN - Summertime Blues

1511 1616 • — MEREDITH BROOKS - Bitch
Tak niskie pozycje dość mnie dziwią, bo to w sumie nie aż tak stare utwory, które swego czasu były dość popularne. Ale najwyraźniej sława minęła, a słuchaczom niespecjalnie zapadły w pamięci.1506 1625 • — DES’REE - Life
Też mnie dziwi tak niska pozycja tego utworu, bo wydaje mi się, że jak na tak stary kawałek, jest on dość rozpoznawalny1509 1601 • — THE ISLEY BROTHERS - Twist and Shout
https://www.youtube.com/watch?v=cTaqn8_gMR0. Podejrzewam, że tu mogło mieć wpływ to, iż nazwa wykonawcy dla wielu osób jest dość anonimowa.
Kolejny dowód na to, że stare klasyki niezbyt odnajdują się w topie1507 1584 • — BUDDY HOLLY AND THE CRICKETS - That’ll Be the Day

Tak kiepskie wyniki tego utworu zaskakują zwłaszcza w kontekście tego, że kiedyś przez 33 tygodnie był na liście i nawet do tej pory plasuje się w pierwszej pięćdziesiątce w podsumowaniu punktowym1504 1632 • — NEW KIDS ON THE BLOCK - If You Go Away

To też wydaje się być (nadal) tak popularny utwór, że jego pozycja w ostatniej trzydziestce topu jest bardzo zaskakująca.1503 1567 • — IRENE CARA - Flashdance …What a Feeling
A tu jestem zaskoczony dlatego, bo to utwór popularny na forum i choć spodziewałem się słabego wyniku, to nie aż takiego. Domyślam się, że wielu osobom tutaj nie jest zbyt przyjemnie z tego powodu...1502 — • NENA - Irgendwie, irgendwo, irgendwann
Ponadto te wszystkie utwory:
były przez forum rekomendowane do usunięcia z zestawu i najwyraźniej redakcja popełniła błąd, że z tych rekomendacji nie skorzystała.1528 1675 Jackson Browne - Running on Empty
1526 1658 Mariah Carey - Emotions
1521 1655 Kenny Loggins - Welcome to Heartlight
1518 1634 Robert Palmer - Know By Now
1517 1606 Brotherhood of Man - Save Your Kisses for Me
1512 1624 The Pretenders - Don't Get Me Wrong
1508 1545 Eagles - Take it Easy
1506 1625 Des'ree - Life
1505 1617 The Monkees - I'm a Believer
1501 1534 Gary Moore - Wild Frontier
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039
Wow to "Your Wildest Dreams" w top 1500? Rok temu nie załapało się nawet do top 1600. Ale podskoczyło. 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1984
Szkoda, że nie zagłosowałem na piosenkę Neny. Pewnie za rok już nie będzie takiej szansy 

- Piotr
Chyba wyciągasz zbyt pochopne wnioski i to zaledwie po prezentacji 30 ostatnich pozycjach Topu. Idąc Twoim tokiem myślenia Redakcja będzie mogła wkrótce przyznać, że popełniła błąd zgadzając się na umieszczenie w zestawie utwory rekomendowane przez forum skoro aż ponad połowa z nich znalazła się poniżej miejsca oznaczonego numerem 1000. Oznacza to, że zgodnie z zapowiedzią Marka powinny iść do odstrzału.gżegoż pisze:… były przez forum rekomendowane do usunięcia z zestawu i najwyraźniej redakcja popełniła błąd, że z tych rekomendacji nie skorzystała.
Pięć z nich już znacie (Morten Harket x2, Mott the Hoople, a-ha i Nena), a jutro poznacie kolejne 3 (jeden przed południem i dwa wieczorem).
Pamiętaj! Każdy kij ma dwa końce i punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
A z ciekawostek czyli pod hasłem:
Czy wiecie, że…
Ostatni utwór sklasyfikowany w tym roku na miejscu 1530 zdobył 7 razy więcej głosów niż ostatni utwór w Topie oznaczonym numerem 20 (pozycja 1678)?
W XX Topie utwór z miejsca 1530 zdobył o 73% więcej głosów niż tegoroczny z tej samej pozycji.
Morten i a-ha to sprawka Helen nie forum 

- Piotr
Tu się muszę uderzyć w pierś i to bardzo mocno. Niestety człowiek omylnym jest. Sprawdziłem przed chwilą wydruk i stwierdziłem, że rok temu przepisując ręcznie wszystkie pozycje do bazy zamieniłem miejscami utwór o tym samym tytule ale dwóch różnych wykonawców. Powinno być:Gary pisze:niezły zjazd w dół Salomona Burka. Minus 1100 pozycji
1514
1659 • —
SOLOMON BURKE
Everybody Needs Somebody to Love
i
[1964] SP Everybody Needs Somebody to Love
Dotychczasowa historia utworu:
1.01.2014
20 (2013)
1659
1.01.2015
21 (2014)
1514
-
Obstawiam, że utwór sklasyfikowany w tym roku na miejscu 1530 otrzymał 21 głosów.Piotr pisze:A z ciekawostek czyli pod hasłem:
Czy wiecie, że…
Ostatni utwór sklasyfikowany w tym roku na miejscu 1530 zdobył 7 razy więcej głosów niż ostatni utwór w Topie oznaczonym numerem 20 (pozycja 1678)?
W XX Topie utwór z miejsca 1530 zdobył o 73% więcej głosów niż tegoroczny z tej samej pozycji.

Ostatnio zmieniony pn sty 12, 2015 10:06 pm przez piotr1990, łącznie zmieniany 1 raz.
To co forumowicze, co wieczór wspólne słuchanie TOPu? 
I tak przez cały rok.

I tak przez cały rok.

- Piotr
Ile obstawiłeś złotówek?piotr1990 pisze:Obstawiam, że utwór sklasyfikowany w tym roku na miejscu 1530 otrzymał 21 głosów.
-
Nic, strzał darmowy. 
Jeszcze strzelam (choć tu mogę powiedzieć, że w pewnym sensie policzyłem
), że utwór sklasyfikowany rok temu na 1530 miał 38 głosów.

Jeszcze strzelam (choć tu mogę powiedzieć, że w pewnym sensie policzyłem

Wspólne słuchanie topu?
Świetny pomysł!
Włączam youtuba i przez te kilka miesięcy przesłucham całego topu od ostatniego do 1 miejsca!
Świetny pomysł!
Włączam youtuba i przez te kilka miesięcy przesłucham całego topu od ostatniego do 1 miejsca!

szkoda, że w tej aplikacji moje polskie radio na to nie wpadli