XXI Top Wszech Czasów 1.01.2015
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1
Re: XXI Top Wszech Czasów 1.01.2015
Jeżeli chodzi o PINK FLOYD to ciekawe co nato Anna Gacek?
A mnie to naprawdę załamuje. Tyle się robi, by zapobiegać tej stagnacji i skłaniać ludzi do bardziej urozmaiconego głosowania (duże zmiany w zestawie, podpinanie fragmentów pod wszystkie propozycje, zwiększanie liczby możliwych do oddania głosów), a czołówka jednak ciągle jest zabetonowana. W zestawie jest aż 1530 utworów, reprezentujących bardzo różne style i dekady, ale mimo to co roku w Nowy Rok 90% playlisty się powtarzamateusz15 pisze:Fascynuje mnie, że pomimo zwiększenia liczby głosujących i mozliwości głosowania na więcej utworów cała 17 w takim samym składzie

Myślę, że sporo ludzi ułatwia sobie głosowanie i ogranicza się tylko do tego, co rok temu było w pierwszej setce (+ ewentualnie do innych utworów tych samych wykonawców), bo wychodzi z założenia, że skoro kwintesencją topu jest audycja, to nie ma sensu głosować na coś, czego i tak się nie usłyszy na antenie

Dlatego postulowałem, by na czas głosowania "zdjąć" wyniki aktualnego topu z głównej strony LP3. Szkoda, że się nie udało

No ja nie wiem czy coś z top10 mojego TWC jest w zestawie. Niektorzy to mają dobrze.krzychu78 pisze:ahhh mój absolutny numer 1 wszech czasów spada o 2 miejsca
Slashu, spiewamy z Tobą 

jeśli miałbym robić top viodeoclipów to NR byłoby na 2 miejscu zaraz po Thrillerzezielonakoniczynka pisze:Jestem Dzieckiem Listopada i ten kawałek kocham od początku, pamiętam jak pojawił się na MTV...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2011
November Rain!!!! <3
Uwielbiam tego słuchać, szczególnie 1 stycznia.
GnR potrafiło przez parę lat pisać tak epickie kawałki, że do dziś mam ciary na samą myśl.
GnR potrafiło przez parę lat pisać tak epickie kawałki, że do dziś mam ciary na samą myśl.
- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
słuchaj, nie wiesz ile może zdziałać dobra organizacja!albarn pisze:szczerze życzę powodzeniaMB1PROGMETAL pisze:Może zrobimy jakąś zorganizowaną akcję, żeby w przyszłym roku było więcej Marillion niż Pink Floyd w top-20?![]()

Kajmanie musisz stać się bardziej mainstreamowykajman pisze:No ja nie wiem czy coś z top10 mojego TWC jest w zestawie. Niektorzy to mają dobrze.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
dobić niech się nie męczy
- zielonakoniczynka
Cudowne, Slash miszcz... I te smyczki teraz...krysiron pisze:Slashu, spiewamy z Tobą
To duże uproszczenie. Nie zgadzam się. Myślę, że większość z nas nie kalkuluje, tylko głosuje "głosem serca".gżegoż pisze:A mnie to naprawdę załamuje. Tyle się robi, by zapobiegać tej stagnacji i skłaniać ludzi do bardziej urozmaiconego głosowania (duże zmiany w zestawie, podpinanie fragmentów pod wszystkie propozycje, zwiększanie liczby możliwych do oddania głosów), a czołówka jednak ciągle jest zabetonowana. W zestawie jest aż 1530 utworów, reprezentujących bardzo różne style i dekady, ale mimo to co roku w Nowy Rok 90% playlisty się powtarzamateusz15 pisze:Fascynuje mnie, że pomimo zwiększenia liczby głosujących i mozliwości głosowania na więcej utworów cała 17 w takim samym składzie![]()
Myślę, że sporo ludzi ułatwia sobie głosowanie i ogranicza się tylko do tego, co rok temu było w pierwszej setce (+ ewentualnie do innych utworów tych samych wykonawców), bo wychodzi z założenia, że skoro kwintesencją topu jest audycja, to nie ma sensu głosować na coś, czego i tak się nie usłyszy na antenie![]()
Dlatego postulowałem, by na czas głosowania "zdjąć" wyniki aktualnego topu z głównej strony LP3. Szkoda, że się nie udałoMoże wtedy część słuchaczy byłąby zmuszona do wysilenia się i zapoznania się z całym zestawem (albo przynajmniej jego większą częścią)...
- Nicoletta
- Lokalizacja: ... if you want my address its number one at the end of the bar ...
November rain - najlepsza solówka gitarowa ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- mateusz15
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2003 roku
Lemmy pisze:Zwiększono z 33 do 50 utworów. 50 - 33 = 17. Proste ^^mateusz15 pisze:Fascynuje mnie, że pomimo zwiększenia liczby głosujących i mozliwości głosowania na więcej utworów cała 17 w takim samym składzie.

Gunsi od kilku lat obrali kurs w dół już.
Bo to są półśrodki, przesłaniające najważniejszy problem: słuchacze Topu to ludzie o pewnym konkretnym guście, a on sam trochę wytraca umiejętność przyciągania osobników odmiennych, w tym najważniejszych - młodych.gżegoż pisze:Tyle się robi, by zapobiegać tej stagnacji i skłaniać ludzi do bardziej urozmaiconego głosowania (duże zmiany w zestawie, podpinanie fragmentów pod wszystkie propozycje, zwiększanie liczby możliwych do oddania głosów), a czołówka jednak ciągle jest zabetonowana.
Gunsi potrafią mnie zirytować czasem, ale "Listopad" jest wielki. Kropka.
No i w tym momencie ten utwór mógłby się zacząć (czyli jakieś 2 minuty temu). A najlepszych Gunsów ever wyrzucono z zestawu.
- zielonakoniczynka
Super mi się tego słuchało, moje włosy zaczynają przypominać te SlashaNicoletta pisze:November rain - najlepsza solówka gitarowa ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Może by zrobić top100 lata90-te.November rain było by w piątce,może nawet na podium.Co wy nato?
Miszcz na fortepianie... znaczy stojący na fortepianiezielonakoniczynka pisze:Cudowne, Slash miszcz... I te smyczki teraz...krysiron pisze:Slashu, spiewamy z Tobą

- Lemmy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: jakiegoś czasu
A mi to pachnie uszczęśliwianiem ludzi na siłę. Dla waszego dobra zapoznajcie się z zestawem. Wysilcie się, bo się to wam opłaci. Nie zawrócisz kijem Wisły, ludzie nie przestaną nagle głosować na Zeppelinów, Straitsów i Floydów.gżegoż pisze:Dlatego postulowałem, by na czas głosowania "zdjąć" wyniki aktualnego topu z głównej strony LP3. Szkoda, że się nie udałoMoże wtedy część słuchaczy byłąby zmuszona do wysilenia się i zapoznania się z całym zestawem (albo przynajmniej jego większą częścią)...
- jblaminsky
- Kontakt:
Nie śledziłem wizualnie Gunsów od czasów November Rain. Ostatnio jednak wpadł mi w ręce zapis koncertu sprzed 2 lat i żałuję, ze odtworzylem. Jak to kiedyś Niedzwiedź powiedział, niektor kapele po upływie czasu lepiej jednak słuchac niz oglądać.MB1PROGMETAL pisze:November Rain!!!! <3
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1984
Zgadzam się z tym w 100 %. Może dla odmiany zmniejszyć ilość głosów od 3 do 10 ?gżegoż pisze:A mnie to naprawdę załamuje. Tyle się robi, by zapobiegać tej stagnacji i skłaniać ludzi do bardziej urozmaiconego głosowania (duże zmiany w zestawie, podpinanie fragmentów pod wszystkie propozycje, zwiększanie liczby możliwych do oddania głosów), a czołówka jednak ciągle jest zabetonowana. W zestawie jest aż 1530 utworów, reprezentujących bardzo różne style i dekady, ale mimo to co roku w Nowy Rok 90% playlisty się powtarzamateusz15 pisze:Fascynuje mnie, że pomimo zwiększenia liczby głosujących i mozliwości głosowania na więcej utworów cała 17 w takim samym składzie![]()
Myślę, że sporo ludzi ułatwia sobie głosowanie i ogranicza się tylko do tego, co rok temu było w pierwszej setce (+ ewentualnie do innych utworów tych samych wykonawców), bo wychodzi z założenia, że skoro kwintesencją topu jest audycja, to nie ma sensu głosować na coś, czego i tak się nie usłyszy na antenie![]()
Dlatego postulowałem, by na czas głosowania "zdjąć" wyniki aktualnego topu z głównej strony LP3. Szkoda, że się nie udałoMoże wtedy część słuchaczy byłąby zmuszona do wysilenia się i zapoznania się z całym zestawem (albo przynajmniej jego większą częścią)...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
A mi brakuje wśród głosujących fanów jeszcze starszej muzykiBrian pisze:słuchacze Topu to ludzie o pewnym konkretnym guście, a on sam trochę wytraca umiejętność przyciągania osobników odmiennych, w tym najważniejszych - młodych.

piękna klamra godziny od Hotelu California do ostatniej kropli deszczu z November Rain
piękna godzina
1. November Rain - Guns N' Roses
2. Hotel California - Eagles
3. Yesterday - The Beatles
4. List do M. - Dżem
5. High Hopes - Pink Floyd
6. The House of the Rising Sun - The Animals
7. Kayleigh - Marillion
8. Autobiografia - Perfect
piękna godzina
1. November Rain - Guns N' Roses
2. Hotel California - Eagles
3. Yesterday - The Beatles
4. List do M. - Dżem
5. High Hopes - Pink Floyd
6. The House of the Rising Sun - The Animals
7. Kayleigh - Marillion
8. Autobiografia - Perfect
Dla mnie najlepiej byloby, gdyby skończyli na Wish you. Potem było znacznie gorzej (chociaż kilka dobrych utworów było).misiek230688 pisze:Dobrze gadaszsemuś pisze:High Hopes powinno być ostatnim albumem Pink Floyd a nie tragiczne The endless river.
- Nicoletta
przydają się długie włosy, oj przydajązielonakoniczynka pisze:Super mi się tego słuchało, moje włosy zaczynają przypominać te SlashaNicoletta pisze:November rain - najlepsza solówka gitarowa ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!