Przesłuchane wszystko od deski do deski Po pierwszym odsłuchaniu odrzucam tylko utwory z moją adnotacją "kupa", a tych wiele nie ma Pozostałe idą do drugiej rundy. Wprawdzie kilku faworytów już mam, ale może coś chwyci za drugim razem Można uznać, że stałem się fanem Naszej Listy od pierwszego udziału, bardzo miło spędzony czas
W tabelce w zestawieniu jest błąd. Jeden z zapisów powinien wyglądać tak: Die Kellox - Die Russen Kommen
gdyż wykonawca to Die Kellox a tytuł utworu to Die Russen Kommen
A ja przesłuchałem po raz pierwszy i wystawiłem noty od 0 (8 razy) do 9 (tylko 3). Do 10 jednemu utworowi było bardzo blisko. Jedna osoba wrzuciła 2 utwory, z których jeden dostał maxa, drugi ocenę minimalną.
Po wysłuchaniu tylko 34 utwory są na "TAK", reszcie już podziękowałem. Połowa z nich, czyli tylko 17, będzie brała udział w finałowym ustalaniu jedenastki.
ja po drugim pełnym i kilku wybiórczych mam 12 pewniaków do 11
reszta ma szansę, ale 28 jakby nieco większe niż 37
teraz juz definitywnie będę odrzucał.
Zakończyłem pierwsze odsłuchanie. 23 utwory są już pewne drugiej rundy, w tym 3 są pewniakami do dziesiątki. Nad 30 utworami będę się jeszcze zastanawiał, czy czasami zbyt pochopnie ich nie odrzuciłem. 23 utwory nie spodobały mi się i nie będę do nich wracał.
Przesłuchane, uporządkowane, wybrane i zagłosowane.
Do drugiego etapu selekcji przeszły 22 utwory (5 użytkownikom udało się załapać z dwoma utworami). Pierwsza dziesiątka dość mocna, bez zaskoczeń, choć z kilkoma nagraniami, o których wcześniej nie słyszałem. Nie ma użytkownika, któremu udałoby się w niej zmieścić dwa utwory. Pierwsza piątka była niezagrożona, z cudownym (wg mnie) numerem jeden. Mam nadzieję, że zajdzie daleko, choć przeczucie podpowiada mi coś zupełnie innego.
Na razie, w pierwszym podejściu przesłuchana ćwiartka, tj. 20 propozycji. Oceniałem "szkolnie", najwyższą ocenę 5+ dostały 3 utwory, i one hipotetycznie łapią się do finałowej dziesiątki (szczególnie 2 z nich). Najniższą ocenę 3= dostała 1 piosenka, póki co jedyna, która ewidentnie mi się nie podoba.
W weekend ciąg dalszy przesłuchań
Pierwszy odsłuch za mną.
Statystyki są niezłe. Do kwalifikacji przeszły 32 utwory. 26 będzie walczyło o 8 pozostałych miejsc w dogrywce. 11 utworów od razu wskoczyło do trzydziestki, z której będę wybierał moje top10. 4 utwory odpadły definitywnie (nie ma wśród nich żadnej polskiej propozycji).