Głosowanie na 1711 LP3 (458 not. listy forum ALP3)

Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Re: Głosowanie na 1711 LP3 (458 not. listy forum ALP3)

Post autor: Sundrajta »

Dla mnie zadziwiająco niską lokatę zajmuje piosenka "Szklanka Szaleństwa"! :shock: Aż muszę się zastanowić czy nie zacząć na nią głosować?
Wszak czegóż jej brakuje? Świetny wokal Cugowskiego, który jest bardzo znanym i w miarę popularnym wykonawcą, melodia typowo skonstruowana na listę przebojów, tekst niezbyt skomplikowany i do tego w języku, który jest przez nas zdecydowanie preferowany! Same atrybuty hitu, a tymczasem utwór ten plasuje się poza pierwszą setką... :know:

Niby jest lepiej bowiem "Autobusem" ze mną wybrało się już sześć osób. 8) Ale widzę, że do kompletu jeszcze z dziesiątka by się przydała. :idea:
Zatem postaram się zostać kierowcą tegoż i namówić jak największą liczbę forowiczów do wspólnej przejażdżki! :mrgreen: O ile przy poprzedniej piosence pisałem o bardzo dobrym i znanym wokaliście, to w tym przypadku nie da się tego napisać. Oksanie do sławy Piotra jeszcze trochę brakuje lecz sam zostałem jej śpiewem oczarowany. Nut Cane to już w ogóle inna bajka, kompletnie nie znany mi wykonawca, który pomimo faktu nie dorastania poziomem wokalnym do pani Predko, nie psuje jakości tej piosenki, a wręcz dodaje jej specyficznego uroku. :shock:
I jeszcze jak zauważyła moja przyjaciółka ten absurdalny tekst refrenu: "jesteś piękna, zostań moją żoną i powiedz, że te koleżanki są z tobą" może i sensu nie ma ale pozwala lepiej go zapamiętać? :twisted:
Teledysk został zrobiony skromnymi środkami i to widać lecz również posiada pewien nieodparty przekaz! 8) Ogólnie pisząc całość składa się w pewną... całościową koncepcję :cwany: i mnie z pewnością przekonuje!
Czekam teraz jaki odzew wywoła moja tu wypowiedź. :arrow:
ku3a

Re: Głosowanie na 1711 LP3 (458 not. listy forum ALP3)

Post autor: ku3a »

Sundrajta pisze:Nut Cane to już w ogóle inna bajka, kompletnie nie znany mi wykonawca
Nut Cane był wokalistą zespołu Frutti di Mare, który swego czasu miał w zestawie do głosowania utwór "Praca za szejset", który cieszył się niemałą popularnością na forumowej, a w pewnych kręgach popularnością jeszcze większą ;-).
ODPOWIEDZ