Wielka dyskusja o zestawie do głosow. na Top Wszech Czasów

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Re: Wielka dyskusja o zestawie do głosow. na Top Wszech Czas

Post autor: konwicki1980 »

Doszedłem do Milesa i sam jestem sobie winien, bo nie sprawdziłem w całości i trzeba poprawić jeszcze:
Miles Davis - SO WHAT? --------------->>>> Miles Davis - SO WHAT

Sigur Rós - SAEGLOPUR --------------->>>> Sigur Rós - SAEGLÓPUR

Scarborough Fair na płytach S&G jest łamane przez Canticle. Ale ponieważ w ogóle nie znam tych wykonawców, więc nie wiem, dlaczego tak jest i czy tytuł powinien być uzupełniony.

The Turtles - THE HAPPY TOGETHER --------------->>>> Turtles, The - HAPPY TOGETHER
Tina Turner - WE DON'T NEED ANOTHER HERO --------------->>>> Tina Turner - WE DON'T NEED ANOTHER HERO (THUNDERDOME)
Ostatnio zmieniony śr lis 05, 2014 12:11 pm przez konwicki1980, łącznie zmieniany 1 raz.
gżegoż

Post autor: gżegoż »

lady pisze:Jeśli dobrze patrzę, to nic nie dodali z moich bluesów. Szkoda :(
Przykro mi, nic więcej nie mogliśmy zrobić :( Z Twojego punktu widzenia pewnie szkoda zwłaszcza, że nie dodano utworu Alberta Kinga, który rekomendowaliśmy :( Mam nadzieję, że jakimś pocieszeniem będzie dla Ciebie to, że pojawili się Etta James i Screamin' Jay Hawkins (to może nie klasyczne bluesy, ale jednak) oraz kilka utworów jazzowych :)
Gary pisze:ktoś szepnąłby Helen, że wyrządziła swojemu ulubionemu wykonawcy niedźwiedzią przysługę ;-)
To wyjątkowo dziwne i niefortunne posunięcie. Rozumiem, że Helen należała się jakaś nagroda za pracę przy wprowadzaniu zmian do systemu, ale ta zmiana idzie pod prąd naszym zabiegom stopniowego, mozolnego udoskonalania zestawu. Ale nie będę tego rozwijał, bo nie chcę sobie psuć radości z tych pozytywnych zmian, które zostały przeprowadzone :)
Donnie pisze:P.S. Będzie ktoś zainteresowaniu nowym "ułatwiaczem głosowania"? (patrz tutaj). Mogę przygotować go w nieco zmienionej formie - bardziej chronologicznej
Jeżeli masz czas i ochotę, to oczywiście przygotuj, bo to na pewno byłoby bardzo ciekawe zestawienie :)
Miszon pisze:Na liście też było jako samo JOIN ME.
I na LP3, i na liście 30 ton była krótsza forma, więc akurat tutaj zmiany nie wydają się konieczne.

Już prędzej można byłoby poprawić format tytułu w tym przypadku:
Otis Redding - (Sittin’ On) The Dock Of The Bay
oraz uzupełnić współwykonawców IN THIS WORLD oraz NIC NIE MOŻE WIECZNIE TRWAĆ (na co zwracałem uwagę już rok temu).
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

Miszon pisze:Zaskoczyłem się, bo od zawsze było z wykrzyknikiem w moich zapiskach.
No i widzę, że jak nie, jak tak? ;-) :
http://www.planetearthrecords.co.uk/sam ... 5780-p.asp
Masz rację. Ślepota nie boli :oops: Czas chyba pójść go okulisty...

Kim Wilde - VIEW FROM THE BRIDGE ----------------> > > Kim Wilde - VIEW FROM A BRIDGE

Joe Cocker - With A Little Help From My Friends (tytuł powinien być napisany wielkimi literami)

Archive – Bullets (tytuł powinien być napisany wielkimi literami)

Connells, The - 74, 75 ----------------> > > Connells, The - '74-'75

Deep Purple - WHEN A BLINDMAN CRIES -------------> > > Deep Purple - WHEN A BLIND MAN CRIES

No i problem z Grupą ABC (tą polską). Jak powinno być? Nie zabieram głosu. Teraz w zestawie polski i zagraniczny ABC tworzą jedność...
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

no własnie. Nie wiem czy ta polska to nie powinna być "Grupa ABC" lub "Grupa ABC Andrzeja Nebeskiego"
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Gary, jestem za.
gżegoż

jollyroger72 pisze:Joe Cocker - With A Little Help From My Friends (tytuł powinien być napisany wielkimi literami)
Archive – Bullets (tytuł powinien być napisany wielkimi literami)
W zestawie na stronie Trójki już jest dobrze, tylko w zestawie podanym przez Yacego jeszcze są błędy :wink:

Jeszcze takie drobnostki: przy Commodores i Righteous Brothers nie ma The, a przy Motorhead umlautu.
lady
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007

Post autor: lady »

gżegoż pisze:Przykro mi, nic więcej nie mogliśmy zrobić :(
Tym bardziej dziękuję za wszystko co zrobiliście w tej sprawie :)
gżegoż pisze:Z Twojego punktu widzenia pewnie szkoda zwłaszcza, że nie dodano utworu Alberta Kinga, który rekomendowaliśmy :(
A Roberta Johnsona nie rekomendowaliście ? Myślałam, że "Cross Road Blues" przeszedł eliminacje ...? Ale Alberta też szkoda.
gżegoż pisze:Mam nadzieję, że jakimś pocieszeniem będzie dla Ciebie to, że pojawili się Etta James i Screamin' Jay Hawkins (to może nie klasyczne bluesy, ale jednak) oraz kilka utworów jazzowych :)
Dobre i to :wink:
Awatar użytkownika
jollyroger72

Wet, Wet, Wet - LOVE IS ALL AROUND
Ktoś umieścił przecinki w nazwie zespołu...

Thin Lizzy - WHISKY IN THE JAR ----------> > > Thin Lizzy - WHISKEY IN THE JAR
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

ciekawe, że do tej pory byłem na śmierć przekonany, że Whiskey to w tytule Metaliki, a u Thin Lizzy jest Whisky. Ale sprawdziłem i się wyprowadziłem z 20 letniego błędu
ku3a

Post autor: ku3a »

ja też tak myślałem...
jeszcze to sprawdzę ;-).

jakby ktoś zebrał wszystkie zgłoszone poprawki w jednym poście, to byłbym bardzo wdzięczny!
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Tez tak kiedyś myślałem, ale uświadomilem siebie samego w tym względzie 2 lata temu, jak zacząłem dokładnie ogarnuać swój top i doszedłem do roku 1973.
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Wysłałem własnie ku3ie 78 kawałków do wstawienia na stronę. Jakby coś jeszcze dodali, to też zrobię. :wink:
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

ja wczoraj próbowałem wybrać fragment Neny i mi się nie udało. brakuje ok. 30 s. żeby to dobrze wyglądało :-P
ale dzisiaj dam radę :-)
Awatar użytkownika
jollyroger72

ku3a pisze:jakby ktoś zebrał wszystkie zgłoszone poprawki w jednym poście, to byłbym bardzo wdzięczny!
WSZYSTKIE ZGŁOSZONE POPRAWKI

Doobie Brothers - LONG TRAIN RUNNING ---------> > > Doobie Brothers, The - LONG TRAIN RUNNING

Ciągle ten brak literki...:
Anita Lipnicka - WSZYSTKO SIĘ MOŻE ZDARZYĆ ---------------> > > Anita Lipnicka - I WSZYSTKO SIĘ MOŻE ZDARZYĆ

Zbędne "The":
Sex Pistols, The - ANARCHY IN THE UK --------------> > > Sex Pistols - ANARCHY IN THE UK
Sex Pistols, The - GOD SAVE THE QUEEN --------------> > > Sex Pistols - GOD SAVE THE QUEEN

Francis Lai - (WHERE DO I BEGIN) LOVE STORY ----------> > > Francis Lai - THEME FROM LOVE STORY (to sugestia konwickiego1980 - jego zdaniem, jedyny logiczny zapis)

Miles Davis - SO WHAT? --------------->>>> Miles Davis - SO WHAT

Sigur Rós - SAEGLOPUR --------------->>>> Sigur Rós - SAEGLÓPUR

The Turtles - THE HAPPY TOGETHER --------------->>>> Turtles, The - HAPPY TOGETHER

Tina Turner - WE DON'T NEED ANOTHER HERO --------------->>>> Tina Turner - WE DON'T NEED ANOTHER HERO (THUNDERDOME)

Kim Wilde - VIEW FROM THE BRIDGE ----------------> > > Kim Wilde - VIEW FROM A BRIDGE

Connells, The - 74, 75 ----------------> > > Connells, The - '74-'75

Deep Purple - WHEN A BLINDMAN CRIES -------------> > > Deep Purple - WHEN A BLIND MAN CRIES

ABC - ASFALTOWE ŁĄKI --------> > > Grupa ABC - ASFALTOWE ŁĄKI
ewentualnie: Grupa ABC Andrzeja Nebeskiego - ASFALTOWE ŁĄKI

Righteous Brothers - UNCHAINED MELODY -----------------> > > Righteous Brothers, The - UNCHAINED MELODY

Commodores - EASY ------------> > > Commodores, The - EASY

Motorhead - ACE OF SPADES ------------> > > Motörhead - ACE OF SPADES

Wet, Wet, Wet - LOVE IS ALL AROUND (ktoś umieścił przecinki w nazwie zespołu... a są zbędne)

Thin Lizzy - WHISKY IN THE JAR ----------> > > Thin Lizzy - WHISKEY IN THE JAR

Otis Redding - (Sittin’ On) The Dock Of The Bay ---------> > > Otis Redding - (SITTIN' ON) THE DOCK OF THE BAY

Moby - IN THIS WORLD ----> Moby feat. Jennifer Price - IN THIS WORLD

Animals, The - HOUSE OF THE RISING SUN --------> > > Animals, The - THE HOUSE OF THE RISING SUN

Jeśli będą dalsze poprawki, to również dopiszę do tego posta.
Ostatnio zmieniony sob lis 08, 2014 2:30 pm przez jollyroger72, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

widzę, że Santana i inne poprawki zostały wprowadzone :-)

w momencie kiedy te powyższe zostaną uwzględnione to poprawię posty z utworami.
chociaż może wtedy byłoby już wskazane otworzyć temat z głosowaniem?
gżegoż

Otis Redding - (Sittin’ On) The Dock Of The Bay ---------> > > Otis Redding - (SITTIN' ON) THE DOCK OF THE BAY

Moby - IN THIS WORLD ---------> > > Moby feat. Jennifer Price - IN THIS WORLD

Przy okazji znów sugerowałbym, aby pochylić się nad tymi przypadkami, które mają trochę inny zapis w polskim zestawie, niż w ogólnym i ustalić, która wersja jest poprawna (i jeśli okaże się, że poprawnie jest w polskim, to zgłosić do korekty teraz, a jeżeli uznacie, iż błędny zapis jest w polskim zestawie, to odhaczcie to sobie w swoich "kajetach" do poprawienia w odpowiednim czasie):

http://forum.lp3.pl/viewtopic.php?f=4&t ... ca#p409747
Yacy pisze:Anna Jantar i Budka Suflera - NIC NIE MOŻE WIECZNIE TRWAĆ (w ogólnym Anna Jantar - NIC NIE MOŻE WIECZNIE TRWAĆ)
Basia - TIME AND TIDE (w ogólnym Basia - TIME & TIDE)
Halina Frąckowiak - NAPISZ PROSZĘ (w ogólnym Halina Frąckowiak & ABC - NAPISZ PROSZĘ)
Lombard - OSTATNI TANIEC (W ogólnym Lombard - NASZ OSTATNI TANIEC)
Maryla Rodowicz - SING, SING (w ogólnym Maryla Rodowicz - SING-SING)
Perfect - OBJAZDOWE NIEME KINO (w ogólnym Perfect - (OBJAZDOWE) NIEME KINO)
Raz, Dwa, Trzy - NIKT NIKOGO ... (I TAK WARTO ŻYĆ) (w ogólnym Raz, Dwa, Trzy - NIKT NIKOGO (I TAK WARTO ŻYĆ) )
Kayah & Goran - ŚPIJ KOCHANIE, ŚPIJ (w ogólnym Kayah & Goran - ŚPIJ KOCHANIE ŚPIJ)
Nosowska - JEŚLI WIESZ, CO CHCĘ POWIEDZIEĆ (w ogólnym Nosowska - JEŚLI WIESZ CO CHCĘ POWIEDZIEĆ)
Awatar użytkownika
jollyroger72

gżegpż pisze:Halina Frąckowiak - NAPISZ PROSZĘ (w ogólnym Halina Frąckowiak & ABC - NAPISZ PROSZĘ)
Tutaj, jeśli z ABC, to raczej tak:
Halina Frąckowiak & Grupa ABC - NAPISZ PROSZĘ
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

To Love Story to zdaje się po prostu "Love Story Theme

http://www.allmusic.com/album/love-stor ... 0000320721
Ostatnio zmieniony śr lis 05, 2014 3:49 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
jollyroger72

Miszon pisze:To Love Story to raczej zdaje się po prostu "Love Story Theme".
No to trzeba coś ustalić, by Kubie podsunąć gotowca.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Dałem link.
A czasami jest ten track jako po prostu "Love Story" opisany.
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Ja zdecydowanie podtrzymuję swoją propozycję. Zamiast z allmusic warto korzystać z discogs, gdzie są skany okładek.
Obrazek
Obrazek

Fakt, że później tytuły są różne, ale chyba raczej należy brać pod uwagę 1. wydanie. Na fotkach wydanie amerykańskie, ale we francuskim też jest tak samo.
jedrzej2012

Post autor: jedrzej2012 »

Wygląda na to, że mamy najmniej utworów w historii 7 ostatnich topów do głosowania. Tylko 1530. To oznacza, że z zestawu usunięto o 148 utworów więcej niż dodano. Ale za to najwięcej utworów zostało z poprzedniego topu w historii. Aż 1450.
Ponadto na następny top mam jeszcze 2 propozycje do dodania: LENNY KRAVITZ - AGAIN i LENNY KRAVITZ - IF YOU CAN'T SAY NO. ew. MANIC STREET PREACHERS - THE LOVE OF RICHARD NIXON.
Jeśli 1. i 2.miejsce nie ulegną zmianie, to BROTHERS IN ARMS Dire Straits po tym topie zarówno wliczając zerowy, jak i nie licząc go, będzie absolutnym arcymistrzem, a w podsumowaniu wszystkich topów zmiejszy stratę do 1.miejsca do jednego punktu, po 22.Topie gdyby tak nadal było, to wtedy dojdzie do remisu w generalnej punktacji, a jeśli tak będzie do 1 stycznia 2017 roku (top nr 23 emitowany w niedzielę), to wtedy Brothers in Arms w generalnej punktowej wyprzedzi STAIRWAY TO HEAVEN Led Zeppelin i to jednym punktem. Ponadto wtedy utwór Dire Straits wyrównałby liczbę 1. i 2.miejsc, miałby ich po 11.
Ostatnio zmieniony czw lis 06, 2014 12:05 am przez jedrzej2012, łącznie zmieniany 2 razy.
piotr1990
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039

Post autor: piotr1990 »

Nie da się ukryć, że tak jest. ;) Tylko 1530? Jak dla mnie to jest aż. ;)
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Yacy pisze:
Miszon pisze:Słuxhalem dziś specjalnie Do Południa, niestety o Topie było tyle, że ruszyło głosowanie i że 1 stycznia finał.
a co miał jeszcze być? :-) było kilka utworów z zestawu do głosowania...
No właśnie liczyłem na te ostatnie. Ale jakoś nie zauważyłem, bo przecież Black Dog poleciało z okazji płyty tygodnia. No, chyba że to były rzeczy, których nie znam w ogóle i nie wiedziałem dlatego, że z zestawu są.
ku3a

Post autor: ku3a »

ku3a pisze:"Self Esteem" w zestawie do głosowania!
Rezerwuję sobie wykonanie fragmentu.
OMG! Tak się zajarałem tym, że dodano "Self Esteem", że nie poświęciłem uwagi dalszym literom alfabetu i dopiero przesłuchując fragmenty przygotowane przez konwickiego1980 zauważyłem, że dodano też "Chop Suey!"!
ODPOWIEDZ