Nasza lista 2
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
- dominik_fi
http://s008.wyslijto.pl/?file_id=10439709584442564518
MARTRY
robinson
STAVANGER
tadzio3
YACY
adr
3 i ostatnia cześć
MARTRY
robinson
STAVANGER
tadzio3
YACY
adr
3 i ostatnia cześć
witam, zaraz wrzucę na chomika moje propozycje, grzebałem się strasznie, ale kilka razy zmieniałem skład mojej trójki, nawet jak już miałem spakowane do uploadu, myślę, że to co wrzuciłem się spodoba
1)Gilbert Becaud - Et Maintenant (fajny, znany kawałek, muzyka francuska, wpadł mi w ucho przez przypadek jakieś 20 min temu
)
2)Sick Puppies - All The Same (kolejny kawałek z serii "znalezione przez przypadek", spodobał mi się od pierwszego usłyszenia, delikatny, ale z "cięższym" charakterem
)
3)Akurat - O dziewiątce (jak dla mnie najlepszy kawałek tego zespołu, ma w sobie "to coś", jeśli mówimy o Akuratach to nie można go pominąć
)
co do Chucka Berry to zdziwiłem się, że nie było go na liście, ale stwierdziłem, że wrzucenie "Johnny B. Good" to by było przegięcie (a już mi to przeszło przez myśl), zespuł Kury również zasługuje na uwagę (też lubię Polovirus i "Jesienną deprechę"
), a jeśli chodzi o jakieś specjalne edycje, to w pierwszej kolejnści sugeruję listę śmiesznych, pozdrawiam

1)Gilbert Becaud - Et Maintenant (fajny, znany kawałek, muzyka francuska, wpadł mi w ucho przez przypadek jakieś 20 min temu

2)Sick Puppies - All The Same (kolejny kawałek z serii "znalezione przez przypadek", spodobał mi się od pierwszego usłyszenia, delikatny, ale z "cięższym" charakterem

3)Akurat - O dziewiątce (jak dla mnie najlepszy kawałek tego zespołu, ma w sobie "to coś", jeśli mówimy o Akuratach to nie można go pominąć

co do Chucka Berry to zdziwiłem się, że nie było go na liście, ale stwierdziłem, że wrzucenie "Johnny B. Good" to by było przegięcie (a już mi to przeszło przez myśl), zespuł Kury również zasługuje na uwagę (też lubię Polovirus i "Jesienną deprechę"

Stary przebój, gdzieś sprzed 30 lat. Ale przyznam się, że film Saury Nakarmić kruki podobał mi się znacznie bardziej niż pochodząca z niego piosenka.Bodeczek pisze:3. Jeanette - Porque te vas
stary wspaniały numer z nie mniej dobrego filmu sprzed lat; pewnie wszyscy znają, ale moim zdaniem warto o takim numerze pamiętać
Ciekawe czy doszły?
Nota bene, nie napisałem chyba, że mam przypuszczalnie najstarszy zestaw. Moje piosenki mają razem około 100 lat.
- Megalomaniac 3-owy
To ja zdaje się zamknę peleton ewentualnie jestem jeden z ostatnich co ładuję... Trzy łyki klasyki – ale tak by się ulało
bo jeden kawałek jest w 3 odsłonach i tak się zastanawiałem który wrzucić/wyrzucić ale mniemam ze żaden nie przejdzie czy dalej wyjdzie z zabawy...więc pozwoliłem sobie na na łyczek więcej i myślę że nikt nie będzie miał zazłe że trochę naginam zasady ale jak będą wpisy do książki skarg i zażaleń to można mnie - czy bardziej plik muzyczny wykluczyć z dalszej rozgrywki/zabawy...i naprawdę nie będę miał do nikogo pretensji o skreślenie z LISTY czy listy...
wykonawcy od Niemiec Włoch Meksyku po Juesej ale wszystko bez jednego słowa jednymi słowy muzyka ta dla ducha, ciała nie dla 'głowy'...”bez żadnego wyrazu”
))
1. Highland Glory (The Eternal Fight)
2. 'syn Posejdona & Euryale'
3. 'syn Posejdona & Euryale'
4. 'syn Posejdona & Euryale'
można by jeszcze wspaniałą wersję Orkiestrową dodać??? ale pewnie bym przesadził
5. no i tu też klasyka muzyka Antonia
muzyka znana choć wykonania mniej a że po koncercie sie przypomniało no to pozwoliłem sobie od świerzyć pamięć pewnie i co niektórym...
Krzysztof napisał że jego utwory mają 100lat a mój tylko jeden z 300 ma pikny Ci on ale ocena należy do uczestników jeżeli nie będzie skarg/zażaleń ...ale wagą to mój plik sporo mniejszy/lżejszy nawet przy jego nadwadze
...namieszałem...
aż się ulewa... 
Ps. również dziękuję Dominikowi!!! że mogłem szybko i w dużych plikach ściągnąć i najprawdopodobniej zdążę je odsłuchać znaczy utwory...

wykonawcy od Niemiec Włoch Meksyku po Juesej ale wszystko bez jednego słowa jednymi słowy muzyka ta dla ducha, ciała nie dla 'głowy'...”bez żadnego wyrazu”

1. Highland Glory (The Eternal Fight)
2. 'syn Posejdona & Euryale'
3. 'syn Posejdona & Euryale'
4. 'syn Posejdona & Euryale'
można by jeszcze wspaniałą wersję Orkiestrową dodać??? ale pewnie bym przesadził
5. no i tu też klasyka muzyka Antonia
muzyka znana choć wykonania mniej a że po koncercie sie przypomniało no to pozwoliłem sobie od świerzyć pamięć pewnie i co niektórym...
Krzysztof napisał że jego utwory mają 100lat a mój tylko jeden z 300 ma pikny Ci on ale ocena należy do uczestników jeżeli nie będzie skarg/zażaleń ...ale wagą to mój plik sporo mniejszy/lżejszy nawet przy jego nadwadze
...namieszałem...

Ps. również dziękuję Dominikowi!!! że mogłem szybko i w dużych plikach ściągnąć i najprawdopodobniej zdążę je odsłuchać znaczy utwory...
Sorry, ale Cię nie zrozumiałem. Myślałem, że chcesz wrzucić jeden utwor w 3 wykonaniach i na tym koniec. Taka sytuacja, jak Ty zaproponowałeś nie wchodzi w rachubę. Musisz zdecydować się na 1 z tych wersji, na co masz jeeszcze kilka godzin. W innej sytuacji myślę, że naprawdę trzeba go będzie usunąć z listy. Poza tym prosiłbym o podanie także wykonawców poszczególnych utworów.Megalomaniac 3-owy pisze:1. Trzy łyki klasyki – ale tak by się ulałobo jeden kawałek jest w 3 odsłonach i tak się zastanawiałem który wrzucić/wyrzucić ale mniemam ze żaden nie przejdzie czy dalej wyjdzie z zabawy...więc pozwoliłem sobie na na łyczek więcej i myślę że nikt nie będzie miał zazłe że trochę naginam zasady ale jak będą wpisy do książki skarg i zażaleń to można mnie - czy bardziej plik muzyczny wykluczyć z dalszej rozgrywki/zabawy...i naprawdę nie będę miał do nikogo pretensji o skreślenie z LISTY czy listy...
2. Krzysztof napisał że jego utwory mają 100lat a mój tylko jeden z 300 ma pikny Ci on ale ocena należy do uczestników jeżeli nie będzie skarg/zażaleń ...ale wagą to mój plik sporo mniejszy/lżejszy nawet przy jego nadwadze
Jeżeli chodzi o wiek wykonanych utworów mówiłem o wieku tychże w danych wykonaniach. Moje pochodzą z płyt z 1969 i 1970 roku, a przy 3 nie znam daty wydania, ale pierwsza znana mi wersja (ale nie ta tutaj) pochodzi z YAPY'86.
- Megalomaniac 3-owy
ERRATA
to zaproponuję jak zdążyłem??? [mam czas do 14:00???]
s pot pozycji
1 RUNNING WILD - Siberian Winter [na lato jak znalazł ]
4 DREAM THEATER - Orion
5 ANTONIO VIVA'LDI [bez apostrofu
]- ....Presto
...przepraszam że się tak przed szereg wyrwało...no cóż...jak i za zaistniałe przez zemnie małe zamieszanie... sorry
s pot pozycji
4 DREAM THEATER - Orion
5 ANTONIO VIVA'LDI [bez apostrofu

...przepraszam że się tak przed szereg wyrwało...no cóż...jak i za zaistniałe przez zemnie małe zamieszanie... sorry
Teraz się pogubiłem. Zmieniłeś typy?Megalomaniac 3-owy pisze:ERRATA
s pot pozycji
4 DREAM THEATER - Orion
5 ANTONIO VIVA'LDI [bez apostrofu]- ....Presto
A czas do 16.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Re: Nasza lista 2
12-9-7-5kajman pisze:d) można oddać głos podając tylko kolejność piosenek, wówczas punkty będą naliczone według systemu z 1 edycji czyli 12-8-7-5
- Megalomaniac 3-owy
utwory te same tylko lepiej opisane [z wierzchu] a dwa odesłane...w niepamięć [a jeden lepszy od drugiego... uleciał]kajman pisze:Teraz się pogubiłem. Zmieniłeś typy?Megalomaniac 3-owy pisze:ERRATA
s pot pozycji
4 DREAM THEATER - Orion
5 ANTONIO VIVA'LDI [bez apostrofu]- ....Presto
A czas do 16.
ZAŁADUJĘ JESZCZE RAZ ale tylko te trzy kawałki co widać powyżej a poprzedni PLIK proszę usunąć i będzie wszystko jasne
...moja wina za zamieszanie i jeszcze raz nad wyraz przepraszam Krzysztofie!?
Jeśli dobrze robie, to niebawem powinny się pojawić moje propozycje. Postawiłem na zespoły, które najbardziej lubię, a być może nie są znane jeszcze na tym forum. Oto moje propozycje:
1. Alter Bridge - Broken Wings
Dla mnie to jeden z najwspanialszych utworów XXI wieku. Nie wiem czy ma jakieś szanse w tej zabawie, bo ostatnio wygrał utwór, który wogóle mi się nie podobał, ale chyba warto zaryzykować.
Alter Bridge utworzył się na pozostałościach po grupie Creed, która była swego czasu popularna nawet na liście. Przypomnę, że "My Sacrifice" doszło nawet do pierwszego miejsca LP3.
Alter Bridge miał dwie piosenki w zestawie. W wakacje 2004 pojawił się pierwszy ich singiel "Open Your Eyes", a po dłuższym czasie Alter Bridge powrócił do zestawu z trzecim singlem "Broken Wings". Podejrzewam jednak, że promocji w Trójce nie miał należytej, tak więc dziś pragnę wam przypomnieć o tym zespole, zwłaszcza że już niedługo pojawi się ich druga płyta.
2. Angels & Airwaves - Valkyrie Missile
Wzruszający i melodyjny utwór z debiutanckiej płyty Angels & Airwaves. To zespół powstały z kolei na gruzach Blink-182, legendy komercyjnego punka przełomu wieków. Jednak A&A w niczym nie przypomina tamtego zespołu. Jest to dużo bardziej ambitna muzyka i nawet słyszałem ten utwór kiedyś w audycji Piotra Stelmacha w Trójce.
To też nie jest bardzo świeży utwór, ale nieco nowszy niż "Broken Wings". Od wydania ich najnowszej płyty minął rok.
3. Hurt - House Carpenter
Tutaj miałem największy dylemat... Od początku byłem zdecydowany na Hurt, ale długo wahałem się który utwór wybrać. W ostatniej chwili odrzuciłem "Danse Russe", mimo że do tamtego utworu czuję większy sentyment. Jednak "House Carpenter" to utwór, który powala mnie za każdym przesłuchaniem, a znam go już od kilkunastu miesięcy. Słucham go bardzo często i jeszcze mi się nie znudził. Zresztą podobnie jak cała płyta, która jest dla mnie największym arcydziełem powstałym w ubiegłym roku.
"House Carpenter" był na mojej liście 30 tygodni (a nie jak wcześniej podawałem, 31).
1. Alter Bridge - Broken Wings
Dla mnie to jeden z najwspanialszych utworów XXI wieku. Nie wiem czy ma jakieś szanse w tej zabawie, bo ostatnio wygrał utwór, który wogóle mi się nie podobał, ale chyba warto zaryzykować.
Alter Bridge utworzył się na pozostałościach po grupie Creed, która była swego czasu popularna nawet na liście. Przypomnę, że "My Sacrifice" doszło nawet do pierwszego miejsca LP3.
Alter Bridge miał dwie piosenki w zestawie. W wakacje 2004 pojawił się pierwszy ich singiel "Open Your Eyes", a po dłuższym czasie Alter Bridge powrócił do zestawu z trzecim singlem "Broken Wings". Podejrzewam jednak, że promocji w Trójce nie miał należytej, tak więc dziś pragnę wam przypomnieć o tym zespole, zwłaszcza że już niedługo pojawi się ich druga płyta.
2. Angels & Airwaves - Valkyrie Missile
Wzruszający i melodyjny utwór z debiutanckiej płyty Angels & Airwaves. To zespół powstały z kolei na gruzach Blink-182, legendy komercyjnego punka przełomu wieków. Jednak A&A w niczym nie przypomina tamtego zespołu. Jest to dużo bardziej ambitna muzyka i nawet słyszałem ten utwór kiedyś w audycji Piotra Stelmacha w Trójce.
To też nie jest bardzo świeży utwór, ale nieco nowszy niż "Broken Wings". Od wydania ich najnowszej płyty minął rok.
3. Hurt - House Carpenter
Tutaj miałem największy dylemat... Od początku byłem zdecydowany na Hurt, ale długo wahałem się który utwór wybrać. W ostatniej chwili odrzuciłem "Danse Russe", mimo że do tamtego utworu czuję większy sentyment. Jednak "House Carpenter" to utwór, który powala mnie za każdym przesłuchaniem, a znam go już od kilkunastu miesięcy. Słucham go bardzo często i jeszcze mi się nie znudził. Zresztą podobnie jak cała płyta, która jest dla mnie największym arcydziełem powstałym w ubiegłym roku.
"House Carpenter" był na mojej liście 30 tygodni (a nie jak wcześniej podawałem, 31).
Ostatnio zmieniony ndz lip 01, 2007 8:28 pm przez mrsap, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeszcze ja! Jeszcze ja!
W tym chaosie trochę na doczepkę, ale jestem!
1. Gamma Ray - All of the Damned (live) - dziwny kawałek
, ciekawy przy okazji. Zespół może być przez niektórych kojarzony, ale daleko mu do bycia "znanym". Dla fanów Helloween jazda obowiązkowa 
2. SBB - Całkiem Spokojne Zmęczenie - nie było ich na liście! Szok... zespół doskonały, polski, oryginalny i kosmicznie popularny na Węgrzech (grali tam w '80
koncerty na które przychodziło po 40k ludzi... grają do dzisiaj fantastyczne koncerty... Blues + Progresja... Co prawda chciałem wrzucić inny kawałek, ale nie mam płyt (winyli nie przerobię), a nie mam jak zgrać muzyki z koncertu na dvd...
3. Mystic Prophecy - Sky's Burning - Z grubej rury. Metal w czystej klasie... i mocy
. Mało znany zespół (chyba nikt z moich znajomych tego nie kojarzy...) zza zachodniej granicy.
Zaraz postaram się wysłać pliki, ale będą *.wma, bo straciłem internet u siebie... tak wyszło... mogę później wrzucić *.ogg dla równowagi (ale jak wszystko wróci do normy)[/img]
W tym chaosie trochę na doczepkę, ale jestem!
1. Gamma Ray - All of the Damned (live) - dziwny kawałek

2. SBB - Całkiem Spokojne Zmęczenie - nie było ich na liście! Szok... zespół doskonały, polski, oryginalny i kosmicznie popularny na Węgrzech (grali tam w '80

3. Mystic Prophecy - Sky's Burning - Z grubej rury. Metal w czystej klasie... i mocy

Zaraz postaram się wysłać pliki, ale będą *.wma, bo straciłem internet u siebie... tak wyszło... mogę później wrzucić *.ogg dla równowagi (ale jak wszystko wróci do normy)[/img]
- dominik_fi
Taką starą muzykę jak Chucka Berry bardzo lubię i dlatego zdecydowałem się wstawić No Particular Place To Go.Łucek pisze: co do Chucka Berry to zdziwiłem się, że nie było go na liście, ale stwierdziłem, że wrzucenie "Johnny B. Good" to by było przegięcie (a już mi to przeszło przez myśl)
Johnny B. Good - spełniałoby też kryteria, chociaż myślałem do tej pory, że to jest Elvis, ale sprawdziłem i faktycznie Presley nagrał tylko cover.
Te 3 utwory wybrałem z pośród tych, które wskazała Katie Malua jako te, które ukształtowały ją muzyczne.
Mam nadzieję, że na moim kompie uda się tego posłuchać, bo czego jak czego, ale Twoich kawałków było mi żal. Za pierwszym razem wszystkie 3 były w mojej 10, w tym jeden znich chyba na 2 miejscu. Przyznam się, że tego nagrania Silesian Blues Band nie znam, a moje ulubione to Ku pamięci i Bitwy na obrazach.
Końcówka to chyba takie outro do całej płyty. Dla mnie to też był szok jak kupiłem płytę i przesłuchałem ją w całości pierwszy raz. Jak się skończyło "House Carpenter" to już chciałem wyłączać, a tu widzę, że jeszcze 3 minuty do końcakajman pisze:Dla mnie szok. Nigdy nie słyszałem tej wersji. Ja mam skróconą o 2,5 minuty, a końcówka bardzo mi się podoba.mrsap pisze:3. Hurt - House Carpenter

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Ja ze swojej strony proponowałbym listę utworów polskich wykonawców, a nawet więcej... utworów śpiewanych po polsku albo listę coverów.Łucek pisze: a jeśli chodzi o jakieś specjalne edycje, to w pierwszej kolejnści sugeruję listę śmiesznych, pozdrawiam
A to jest z tego bootlegu gdzie grają Master of Puppets? Ja myślałem też o utworach z bootlegu gdzie grają DSoM.Megalomaniac 3-owy pisze: 4 DREAM THEATER - Orion
A nie przypadkiem Szukaj Burz Buduj?kajman pisze:Przyznam się, że tego nagrania Silesian Blues Band nie znam, a moje ulubione to Ku pamięci i Bitwy na obrazach.
- dominik_fi
Grycek pisze:Ja ze swojej strony proponowałbym listę coverów.
O i te pomysł popieram w 100% (w skali od 0 do 100)
Z chęcią poznam jakieś covery znanych kawałków.
A może ktoś będzie miał taki kawałek którego poszukuje od pół roku
Q-Tip - Whola Lotta Love (Led Zeppelin)
To jest jakaś amerykańska grupa hip-hopowa, pytałem już między innymi na forum biski, ale też nic.