Głosowanie na 1698 LP3 (445 not. listy forum ALP3)

Nasza własna, niezależna, wewnątrz-forowa Lista Przebojów, oparta na utworach do głosowania z oficjalnych propozycji LP3 (zasady głosowania, wyniki, podsumowania i inne rankingi)

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, jollyroger72, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz, jollyroger72

Justicar

Re: Głosowanie na 1698 LP3 (445 not. listy forum ALP3)

Post autor: Justicar »

Dyskusja trwa i trwa w najlepsze,ale naprawdę sądzicie że jedna osoba prowadzi te 4 konta? Odpowiedź moja brzmi: Nie, ponieważ pomimo podobieństwie w głosowaniu, naprawdę po prostu podobają Nam się te utwory, lubimy takie granie, i nie wypaczamy wyników. Forum bardzo lubię, przeglądam co tu się dzieje, i naprawdę dobrze mi tu, i nie chcę rezygnować z tego, że Wam się wydaję, że oszukujemy. Tak nie jest.
Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Post autor: Sundrajta »

I co do tego że podobają się Wam takie same piosenki ja osobiście nie mam żadnych zastrzeżeń, bo nie w tym tkwi cały problem! Przecież gdy mieszka się razem można nawet prosić współlokatora, by wsparł utwór, na którym nam bardzo zależy. :mrgreen:
Dlatego piszę, że nie tu jest pies pogrzebany. Nam chodzi tylko i wyłącznie o wykluczenie ewentualności, że te konta są prowadzone przez jedną osobę... :shock: I mam nadzieję, że w czwórkę znajdziecie jakieś proste rozwiązanie, które rozwieje nasze wątpliwości.
Ja już swoje propozycje przedstawiłem, a może Wy macie ciekawsze? Stąd mój apel o odzew z Waszej strony, bo chyba właśnie Wam powinno najbardziej zależeć na tym, by nie było żadnych niedomówień w tej kwestii. :idea:
Awatar użytkownika
Isenor
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007( Not. 1301)

Post autor: Isenor »

Dobrze, skoro ciągle są takie podejrzenia, kończę z tym forum. No trudno się mówi. Dziękuję za wszystko,ale skoro tak stawiacie sprawę, trzeba odejść gdzie mnie nie chcą, pewnie reszta zrobi podobnie. Dziękuję. Dobranoc.
Awatar użytkownika
Sundrajta
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)

Post autor: Sundrajta »

Tylko że nikt tutaj nie pisze, że kogoś chce wyrzucać. :shock:
Szczególnie ja cenię współpracę z Tobą gdyż razem jesteśmy w Topie nowości. I nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, w której z powodu paru wątpliwości rezygnowałbyś z tego forum. :cry:
Na pewno moją intencją nie jest odstraszanie ludzi od tak fajnej zabawy jak dzielenie się opiniami na temat nowych (i nie tylko) piosenek.
Mam nadzieję, że tak łatwo się nie poddasz. Bo ja będąc w podobnej sytuacji z przeświadczeniem, iż jestem niewinny walczyłbym do końca... :idea:
Czego i Tobie życzę. :D
Hipe1981

Post autor: Hipe1981 »

Moze to pomoze:-) Otoz gdy publikowalismy glosowanie, szybko poniewaz wyjezdzalismy na wakacje, i potem bylbym problem, nie mielibysmy dostepu do komputera i internetu. Tylko dlatego tak szybko oddalismy glosy. Nie chcielismy pominac glosowania. A co do glosowania Isenora, nie pojechal z Nami. Pojechal do swojej dziewczyny. Mam nadzieje ze to pomoze, i wszystko bedzie juz dobrze. Przepraszam za brak polskich znakow, ale pisze z telefonu. Prosze o spokoj, i chce publikowac swoje glosy, reszta pewnie tez.
Grzegorz1973
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1984

Post autor: Grzegorz1973 »

No to co za problem macie podać do siebie numery telefonów, moderator zadzwoni , każdemu zada kilka pytań na temat Waszego głosowania i będzie sprawa wyjaśniona.
Poza tym zauważyłem, że np. konto Hipe 1981 służy od jakiegoś czasu tylko do głosowania na listę.
Możecie zebrać swoje typy, wyciągnąć średnią i jako jedna osoba zagłosować tak jak to robię ja. Kiedy w propozycjach do listy byli ulubieńcy mojej córki - zespół 30 Seconds To Mars to mimo, że ich muzyka nie całkiem do mnie trafia - umieszczałem ich na 2 miejscu mojej listy a nie rejestrowałem tu nikogo ze swojej rodziny.
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Grzegorz1973 pisze:Możecie zebrać swoje typy, wyciągnąć średnią i jako jedna osoba zagłosować tak jak to robię ja.
no to my też z Gosią będziemy od tego tygodnia wyciągać średnią z naszych głosów...
Marytr - nieparzyste, Yacy - parzyste :roll:

wszystko rozumiem - może komuś się to nie podobać, mogą być wątpliwości, szczególnie gdy pojawiają się takie same błędy czy podobne sformułowania, ale bez przesady. winę należałoby udowodnić, a nie domniemywać.
ku3a

Post autor: ku3a »

Oczywiście, że nie chodzi o jakieś uśrednianie. Jak w domu jest czworo fanów Listy, to niech głosuje czworo. Jak jest jeden, to niech głosuje jeden. I tylko o to chodzi.
neon.ka pisze:Nie chcę powiedzieć, że tu na pewno ma miejsce jakieś oszustwo, ale na razie to słabo przekonująca jest obrona...
dopiero teraz jakaś zaczyna być, bo wcześniej to tylko zaprzeczanie było. Były pytania, były propozycje i nijak się do tego nie odniesiono.
Sundrajta pisze:dlatego uważam, że teraz inicjatywa należy do nich, a my czekamy na działania płynące właśnie od tych osób, które rozwieją wszystkie podejrzenia. 8)
też na to liczę. I nie na jakieś obrażanie się, tylko na normalne koleżeńskie wyjaśnienie tego co ktoś zauważył, a co zapewne da się prosto wytłumaczyć. Ale wytłumaczyć, a nie jedynie zaprzeczyć.
https://www.youtube.com/watch?v=PY22euS ... lpage#t=34
I nie chodzi tylko o jeden konkretny tydzień, ale o ogólną zasadę.
ku3a

dzięki za zastępstwo :-)
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

W sprawie "czwórki" chciałbym, aby wreszcie kuba, bądź inny moderator podjął decyzję i zakończył dyskusję bo powtarzamy się od dłuższego czasu.
Mówimy o jakimś uśrednianiu, paranoja, czy Yacy, czy ja mamy uśredniać swoje wyniki z żonami? A może do tego jeszcze z teściową, teściem, dziećmi, szwagrami, siostrami, braćmi, gdyby oddawały swe głosy tu na forum? Głupszego pomysłu nie słyszałem. Jeżeli ktoś tak chce to jego sprawa. A jeszcze wrócę do powielania tych samych błędów w głosowaniu to podam przykład samego siebie. Jak tutaj zaczynałem pisanie to moje głosy polegały na kopiowaniu utworów z innych głosów, albo od szukania użytkownika, który ma największą ilość utworów mnie podobających się. Potem coś wyrzuciłem coś do kopiowałem i miałem swą dychę. Nigdy nawet nie pomyślałem, że komuś przyjdzie do głowy fakt, że głosuję podobnie jak inny użytkownik i jestem klonem bądź on nim jest. Wtedy też mogłem skopiować podobny błąd jaki miał forumowicz od którego kopiowałem i mogło to ciągnąć się w tygodnie.
I jeżeli te cztery osoby są powiązane rodzinnie, koleżeńsko to i częściowo będą mieć podobne gusty muzyczne co mnie nie dziwi, przecież będą słuchać razem tej muzyki i spora część potem ma odbicie w głosach. Do rozwiązania problemu powinni dążyć zainteresowani swym dobrym imieniem, ale w jaki sposób można to zrobić? Może spotkanie zlotowe w mieście samych zainteresowanych? :D :lol:
ku3a

żeby podjąć decyzję, to trzeba mieć odpowiednio dużo danych i właśnie o nie od jakiegoś czasu prosimy.
ku3a

Jubileuszowe głosowania:
350 - GregF
150 - TomaszBr
:-D
kajman

Post autor: kajman »

Ja osobiście im wierzę i uważam, że żądanie jakiegoś udowodnienia jest nie na miejscu. Jak chcą, to niech zadzwonią do ku3, niech przyjadą na zlot (bardzo by mnie to ucieszyło), ale nie wymagajmy tego. Niektórym ludziom wystarcza pobyt na forach i nie chcą nawiązywać kontaktu osobistego, więc to uszanujmy.
temik3
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Post autor: temik3 »

kajman pisze:Ja osobiście im wierzę i uważam, że żądanie jakiegoś udowodnienia jest nie na miejscu. Jak chcą, to niech zadzwonią do ku3, niech przyjadą na zlot (bardzo by mnie to ucieszyło), ale nie wymagajmy tego. Niektórym ludziom wystarcza pobyt na forach i nie chcą nawiązywać kontaktu osobistego, więc to uszanujmy.
I ja w tym przypadku bardziej skłaniałbym się do tego co napisałeś, a jak się stanie to się stanie.
Justicar

Post autor: Justicar »

Kajmanie, Temiku bardzo dziękuję za takie opinie. To budujące. Naprawdę nie chcę i nie zamierzam dalej fałszować wyników. Lubię to forum, i jestem fer wobec Was wszystkim. Przykład z Riverside to zwykły błąd kopiowania, który zobaczyliśmy dopiero gdy było już po czasie. Co do szybkiego głosowania to tak jak pisał Hipe nie chcieliśmy opuścić głosowania. Naprawdę mam już tego wszystkiego dość. Czuję się niewinny.
Awatar użytkownika
neon.ka
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990

Post autor: neon.ka »

prz_rulez pisze:Noooo cóóóóóż. Być może system trójkowy tego nie ogarnia, ale mimo wszystko mamy już 2014, a nie 2007.
Może zbyt ostro napisałem.
Bez względu na to, czy byłoby bardziej łagodnie, to Twoje podejście do tematu by się nie zmieniło, a to Twoje podejście najbardziej mnie zniechęca, a dopiero potem Twoje wypowiedzi, które są jego wyrazem.
prz_rulez pisze:
neon.ka pisze:Generalnie to się w całej rozciągłości zgadzam, ale nie do końca mam do tego prawo.
A czemu niby nie masz?
Dlatego, że nie mam już teraz wglądu w pełne życie forum i być może jest na nim zupełnie inaczej niż mi się wydaje [oceniając po fragmentach można się pomylić]. Mogę tylko powiedzieć, że we wskazanych przez tadzia3 latach było tu super i rewelacyjnie, ale porównywać z tym, co teraz, nie mogę.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

neon.ka pisze: Mogę tylko powiedzieć, że we wskazanych przez tadzia3 latach było tu super i rewelacyjnie, ale porównywać z tym, co teraz, nie mogę.
Oczywiście to takie orientacyjne lata i subiektywna ocena. Może jest zupełnie inaczej niż sam uważam.
ODPOWIEDZ