LP Trójka nr 227 - 01.08.2014 - Piotr Baron
Moderatorzy: ku3a, jotem3, ku3a, jotem3
LP Trójka nr 227 - 01.08.2014 - Piotr Baron
Co niektórzy dzisiaj mają połowę wakacji inni dopiero rozpoczynają urlop. Pogoda barowa. a przy takiej pogodzie dobrze jest posłuchać piątkowej LP Trójki.
Re: LP Trójka nr 226 - 01.08.2014 - Piotr Baron
Cześć. Pogoda barowa?? Hmm, nie u mnie. Słońce świeci, mewy drą się, jak oszalałe, lekka bryza wpadająca przez okno do biura przyjemnie kompensuje upał. Ale przy takiej pogodzie również dobrze jest posłuchać LP Trójki.
Było prawie pewne, że pojawi się dzisiaj Sabaton - Uprising. Poza tym sporo muzyki nawiązującej do dzisiejszej rocznicy.

Było prawie pewne, że pojawi się dzisiaj Sabaton - Uprising. Poza tym sporo muzyki nawiązującej do dzisiejszej rocznicy.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
dobrze, że sporo muzyki nawiązuje do 1 sierpnia ale czy wszystkie są z historii listy lub z zestawu czy to kolejna audycja autorska a nie lp trójka?
- obserw99
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 01.05.1982
Nie mogę doczekać się nowego albumu Roberta Planta.. "Rainbow" świetny.. ale przekonajcie jak rewelacyjnie będzie się otwierał ten nowy album Roberta "lullaby and... The Ceaseless Roar"
Pierwszy utwór z nowego albumu to znakomity "Little Maggie". Tutaj w najlepszej wersji (niekoncertowej) jaką znalazłem....
http://www.youtube.com/watch?v=EK8wZsPEkws
Pierwszy utwór z nowego albumu to znakomity "Little Maggie". Tutaj w najlepszej wersji (niekoncertowej) jaką znalazłem....
http://www.youtube.com/watch?v=EK8wZsPEkws
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
A który konkretnie utwór masz na myśli?bobby-x pisze:dobrze, że sporo muzyki nawiązuje do 1 sierpnia ale czy wszystkie są z historii listy lub z zestawu
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
akurat w takim dniu mi to nie przeszkadza, że Balonik puszczał utwory spoza ALP3. co innego w "zwykłe" dni.
nie słuchałem całości, ale np. nieArchiwalne Stare Miasto Lao Che świetnie zabrzmiało!
nie słuchałem całości, ale np. nieArchiwalne Stare Miasto Lao Che świetnie zabrzmiało!

- adameria
- Kontakt:
Sam prosiłem o "Stare Miasto", przecież to jest Polski TWC!
- bobby-x
A czy to jest audycja o TWC czy LP Trójka bo wydaje mi się, że ta audycja, która powstała ponad dwieście tygodni temu i jest nadawana między 9:00 a 12:00 w piątki miała promować nowe utwory, trochę wspominać historię listy. Utwory o Warszawie można grać przez kolejne 21 godzin. Coś ostatnio dużo powodów się znajduje, żeby grać utwory "spoza" LP3 a potem wszyscy narzekają, że stagnacja, mało ruchów itp. Nic nie mam do powstania, Powstańców, bardzo Ich szanuję, godzina 17:00 zastała mnie przy wjeździe na moje osiedle, zatrzymałem się.
- adameria
- Kontakt:
Nie wiem ile dzisiaj było granych nowych i nowszych propozycji do zestawu, ale mam wrażenie, że sporo.
Co prawda, słychać było, kto te nowości rekomenduje, ale jednak to były nowe propozycje do zestawu.
Ta audycja w założeniu jest okołolistowa i moim zdaniem, redakcja ma prawo sięgać po utwory z TWC,
jak najbardziej, ponieważ lista i TWC zazębiają się.
Natomiast jeśli mamy czepiać się braku promocji i stagnacji, to po pierwsze chyba jest inny wątek do takiej dyskusji,
po drugie Trójka nadaje 7 dni w tygodniu i 24 godziny na dobę - a ile utworów z zestawu zagrano w radiu więcej
niż 5 razy - o to warto zapytać, a po trzecie nie zawsze w zestawie nowości są tzw. petardy.
Ja nie miałbym nic przeciwko nawet gdyby ten utwór zagrano dzisiaj tuż po 19:00,
podobnie nie mam nic przeciwko temu, że będzie koncert za chwilę, choć bardziej
mógłby być kosztem miejsc 10-1 a nie poczekalni.
Co prawda, słychać było, kto te nowości rekomenduje, ale jednak to były nowe propozycje do zestawu.
Ta audycja w założeniu jest okołolistowa i moim zdaniem, redakcja ma prawo sięgać po utwory z TWC,
jak najbardziej, ponieważ lista i TWC zazębiają się.
Natomiast jeśli mamy czepiać się braku promocji i stagnacji, to po pierwsze chyba jest inny wątek do takiej dyskusji,
po drugie Trójka nadaje 7 dni w tygodniu i 24 godziny na dobę - a ile utworów z zestawu zagrano w radiu więcej
niż 5 razy - o to warto zapytać, a po trzecie nie zawsze w zestawie nowości są tzw. petardy.
Ja nie miałbym nic przeciwko nawet gdyby ten utwór zagrano dzisiaj tuż po 19:00,
podobnie nie mam nic przeciwko temu, że będzie koncert za chwilę, choć bardziej
mógłby być kosztem miejsc 10-1 a nie poczekalni.
- bobby-x
Owszem jest inny wątek ale akurat moje spostrzeżenia dotyczą tego konkretnego wydania, tej konkretnej audycji. Masz rację, że 7 dni w tygodniu mamy i każdy z nich po 24 godziny ale to zupełnie inna kwestia. Moze starczy mi czasu i policzę w weekend jaka jest statystyka tego wydania.
- adameria
- Kontakt:
Bardzo chętnie zobaczyłbym takie statystyki i to najlepiej od początku roku.
Ciekawe jak to wyglądało.
Ciekawe jak to wyglądało.