Notowanie 1693 - 11.07.2014 - M.N. z Darłówka
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
Re: Notowanie 1693 - 11.07.2014 - M.N. z Darłówka
Tobie Lady i wszystkim którzy wsparli Palomę Faith bardzo dziękuję. Życzę miłego wieczoru i do usłyszenia .. pewno za jakiś czas. Jutro już urlop i zasłużony wypoczynek.
O, miejsce zerowe po raz drugi! 

Dzięki za dziś, dobranoc.
- Sundrajta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1990 (z Big przerwą)
No to dobrej nocy moi mili forowicze obojga płci.
A jutro wracamy do szarej (a może się nieco ubarwi?) mundialowej rzeczywistości, bo zostały do rozegrania decydujące spotkania...
A później już tylko - krajowe piłkarskie szarady!
Zatem jeszcze raz życzę Wam kolorowych śniątek.

A jutro wracamy do szarej (a może się nieco ubarwi?) mundialowej rzeczywistości, bo zostały do rozegrania decydujące spotkania...
A później już tylko - krajowe piłkarskie szarady!
Zatem jeszcze raz życzę Wam kolorowych śniątek.

Ostatnim utworem na liscie, który był dłużej niż Stereo, było Do kołyski Dżemu. O ile dobrze sprawdziałem.
"Spadochronu" niestety na liście nie było, bo Mela wtedy w ogóle jeszcze nie była znana i ludzie nie głosowali na kogoś, kto był zupełnie anonimowySundrajta pisze:Czy "Fastrygi" są lepsze od "Spadochronu"? Musiałbym sobie przypomnieć pierwszy na LP3 numer Meli K. by to rzetelnie ocenić.

Dzisiejsze notowanie było bardzo dobre, najbardziej pozytywne od wielu tygodni!

- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Zagraficiały pociąg odjechał o 4:30 Prosto w otchłań... Z tego powodu znów zawyły Syreny 

Dobrze, jeżeli bierzesz pod uwagę tylko top30. Jeżeli całość listy to ostatnim takim utworem było Cosmic love.Artur pisze:Ostatnim utworem na liscie, który był dłużej niż Stereo, było Do kołyski Dżemu. O ile dobrze sprawdziałem.
A czy wtedy była dużo bardziej znana? Ale utwór się jednak przebił - moim zdaniem dlatego, że był znacznie ciekawszy od poprzednika. Ale też sporo słabszy i od Fastryg i od duetu z Czesławem. A na pierwszej płycie jest kilka świetnych utworów, które są lepsze nawet od Fastryg (z tych po polsku to Dlaczego drzewa).gżegoż pisze:Pierwszym jej utworem na LP3 była "Melodia ulotna" - również kapitalne nagranie.
Moje odczucia są nieco inne. Jedynymi pozytywami są wypadek Stereo i debiut Pustek w poczkalni. Ale debiut Dumplings w top30 i awanse Indili oraz Kravitza uważam za bardzo niekorzystne.gżegoż pisze:Dzisiejsze notowanie było bardzo dobre, najbardziej pozytywne od wielu tygodni!3 dobre nowości zastąpiły trzech "staruchów", które łącznie miały staż 98 tygodni na liście, wspaniały utwór Indili poszedł mocno w górę, a z poczekalni wypadł "nieznośny" Sting
Wakacje to chyba dobry czas dla LP3
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039
Co do nowości to nie mam zdania. Pustki jak dla mnie dobre pozostałych dwóch nie zapamiętałem, Indila w porządku.gżegoż pisze:Dzisiejsze notowanie było bardzo dobre, najbardziej pozytywne od wielu tygodni!3 dobre nowości zastąpiły trzech "staruchów", które łącznie miały staż 98 tygodni na liście, wspaniały utwór Indili poszedł mocno w górę, a z poczekalni wypadł "nieznośny" Sting
![]()
Co do wypadków to cieszę się z jednej strony z wypadku weteranów, ale z drugiej strony mógłby jakiś utwór namieszać w czołówce podsumowania całościowego. Stereophonics dotarł do 11 miejsca. Tyle utworów powłaziło do 100 podsumowania, a żaden nie może zdobyć ścisłej czołówki. Może U2 się uda. Może do 4 miejsca dojdą, na razie są na 9, dużo nie tracą. 3 miejsca to raczej nie zdobędą.
Stereophonics dotarło do miejsca 10, ale już z niego spadło. W przypadku U2 to realne wydaje się na pewno siódme miejsce. Żeby zdobyć 6 czy nawet 5 musiałoby teraz wolno spadać (co nie jest niemożliwe), bo musi zdobyć jeszcze 8 punktów. W praktyce utrzymanie miejsca 15 lub spadek tylko na 16 daje duże szanse, ale spadek na 17 raczej je przekreśla.