Wielka dyskusja o zestawie do głosow. na Top Wszech Czasów

Topy Wszech Czasów stały się nieodłącznym towarzyszem Listy Przebojów — miód na serca i uszy dla prawdziwych fanów dawnej „Trójki”!

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Re: Wielka dyskusja o zestawie do głosow. na Top Wszech Czas

Post autor: Neo01 »

Wywalić 700 utworów (paręnaście powiedzmy można dodać), pozostałe promować grając na antenie w ostatnie miesiące roku. Przede wszystkim niedobre jest zjawisko hurtowego głosowania na wykonawców, ale to bardzo trudno ograniczyć, bo zmniejszenie liczby głosów nie wchodzi w grę (raczej będzie więcej). Można jedynie poobcinać trochę propozycji co niektórym, chociażby po to, żeby wykonawcy mający w zestawie 1-2 utwory byli bardziej widoczni (przy obecnych blisko 1700 propozycjach to jest podejrzewam spory porblem dla przeciętnego słuchacza, który nie ma czasu i chęci na wielogodzinne analizowanie zestawu).
gżegoż

Post autor: gżegoż »

Miszon pisze:A tak ogólnie, to pozwólcie, że dołączę się jak zakończymy kwestię polskiego topu. Nie rozdwoję się. Naprawdę trzeba już teraz tak pędzić dwutorowo?
Najkrócej mówiąc, to niestety trzeba teraz działać na dwa fronty, bo gdybyśmy czekali do kwietnia, to potem mielibyśmy za mało czasu, by wszystko porządnie ogarnąć. Zeszłoroczna dyskusja z głosowaniem trwała od grudnia do października (a i tak pod koniec trzeba było mocno przyśpieszać), więc teraz i tak zaczynamy znacznie później. I na serio głosowanie na polskie nowości zabiera Wam aż tyle czasu? Jeżeli ktoś by je wszystkie przesłuchiwał i bardzo dogłębnie to wszystko analizował, to bym uwierzył. Ale zastrzeżenia akurat z Twojej strony wydają się dość dziwne, skoro zarówno w zeszłorocznych głosowaniach, jak i teraz w polskich, prawie 1/3 propozycji od razu odrzucasz, pisząc NIE KOJARZĘ :roll:
Ale oczywiście jak chcesz dołączyć dopiero później, to masz takie prawo. Przecież nikogo nie zmuszamy do tego, by brał udział w dyskusjach (tylko zachęcamy jak najwięcej osób, ale to przecież co innego, niż przymus).
Neo01 pisze:Wywalić 700 utworów (paręnaście powiedzmy można dodać), pozostałe promować grając na antenie w ostatnie miesiące roku. Przede wszystkim niedobre jest zjawisko hurtowego głosowania na wykonawców, ale to bardzo trudno ograniczyć, bo zmniejszenie liczby głosów nie wchodzi w grę (raczej będzie więcej). Można jedynie poobcinać trochę propozycji co niektórym, chociażby po to, żeby wykonawcy mający w zestawie 1-2 utwory byli bardziej widoczni (przy obecnych blisko 1700 propozycjach to jest podejrzewam spory porblem dla przeciętnego słuchacza, który nie ma czasu i chęci na wielogodzinne analizowanie zestawu).
Wreszcie jakaś naprawdę mądra opinia w tej dyskusji, o której mogę napisać, że zgadzam się z nią w stu procentach! :) :D Po tym, jak czytałem głupoty w stylu zestaw powinien być bardziej poszerzany niż zacieśniany albo że komuś się marzy, aby w zestawie było dwa tysiące utworów, już prawie straciłem nadzieję, że ktoś napisze coś tak rozsądnego i naprawdę zrozumie, o co w tym wszystkim powinno chodzić! :D
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

hm, mógłbyś sobie darować to dosadne określenie na poglądy odmienne od Twoich w kwestii obszerności zestawu.
gżegoż

Hm, nie bardzo wiem, gdzie widzisz w mojej wypowiedzi "dosadne określenie". Jeśli chodzi Ci o "głupoty", to sorry, ale czasem trzeba nazywać pewne rzeczy po imieniu, a nie na siłę szukać eufemizmów. Zresztą nieraz na forum padają dużo bardziej "dosadne" określenia, więc to raczej Ty mógłbyś sobie darować pouczanie innych.
Awatar użytkownika
Gary

nie pouczam.
EOT
Neo01 pisze:Wywalić 700 utworów (paręnaście powiedzmy można dodać), pozostałe promować grając na antenie w ostatnie miesiące roku. Przede wszystkim niedobre jest zjawisko hurtowego głosowania na wykonawców, ale to bardzo trudno ograniczyć, bo zmniejszenie liczby głosów nie wchodzi w grę (raczej będzie więcej). Można jedynie poobcinać trochę propozycji co niektórym, chociażby po to, żeby wykonawcy mający w zestawie 1-2 utwory byli bardziej widoczni (przy obecnych blisko 1700 propozycjach to jest podejrzewam spory porblem dla przeciętnego słuchacza, który nie ma czasu i chęci na wielogodzinne analizowanie zestawu).
pomysł zmniejszenia liczby głosów - jak najbardziej. Co do okrojenia, to może dajmy przy każdym utworze informację, na której pozycji był jego ulubiony utwór i sprawdźmy czy będzie w stanie zrezygnować z głosowania na swojego ulubieńca :-) *)
Problem blokowego głosowania jest, ale nie rozwiążemy go zwiększając liczby głosów. To gaszenie pożaru benzyną. Co najwyżej dojdzie do przetasowań w hierarchii utworów poszczególnych wykonawców. Gdyby nie błąd techniczny w topie 16, to obawiam się, że top 100 byłoby zdominowane przez kilku wykonawców (tak analizując wyniki to oczywiście Pink Floyd, U2, Depeche Mode)
Poza tym kiedyś zestaw liczył 400-500 utworów, na antenie było top 50 i to też dość konserwatywne ruchy były.
I jeszcze jedno. W top 100 ostatniego topu nie było 100 tych samych utworów co rok wcześniej. Prawda, nie było nowości, ale i trzeba pamiętać że przez top 100 przewinęło się 264 utwory. Jeśli nie wejdzie jakiś przebój typu Gotye, czy Adele które akurat są na fali, to trudno żeby jakiś zapomniany hicior się przebił. Cieszmy się też z powrotów :-)

*) ciekawa byłaby statystyka ile procent oddanych głosów padło na utwory, które nie były rok wcześniej w top 100.
Awatar użytkownika
Neo01

Generalnie zgoda co do tego co napisałeś Gary, z jedną tylko uwagą - skoro kiedyś było w zestawie niecałe 500 utworów i na antenie było 50, to dlaczego teraz jeśli prezentowana jest setka mamy ich prawie 1700, czy nie powinno być koło 1000, max. 1200? Zauważ że nawet forowicze mają problemy z "dojściem" do końca alfabetu, Emilia np. pisała że skończyła na R. Zestaw jest zbyt obszerny, zapewne małej ilości osób chce się nad nim ślęczeć tak długo, żeby dostrzec np. ulubioną piosenkę, której wykonawca ma w zestawie tylko ten jeden kawałek, w zalewie "dużych marek", wszystko inne ginie. To jest moje osobiste wrażenie, ale też np. mojej dziewczyny, która bez mojej pomocy w ogóle by nie zagłosowała, bo przerażała ją ilość propozycji.
A co do nowości - dodany był "Master of puppets" - nowość, "Fear of the dark" - nowość, dodajmy może Toola (to oczywiście to Redakcji), spróbujmy uzupełnić zestaw o to czego naprawdę tam brakuje, zamiast dodawać np. nowych Zeppelinów (których uwielbiam i wiem że Ty pewnie jeszcze bardziej)...
A poza tym recepta jest jedna: grać, grać i jeszcze raz grać... To tak jak w przypadku Listy - to co nie jest grane, albo nie ma fanów na fb się nie przebija; nie ma w Trójce Arethy Franklin czy Bobby'ego McFerina, nie przebili się kiedyś, to teraz nie mają szans, a fanów takiej muzyki na pewno w Pl i wśród słuchaczy Trójki nie brakuje...
Awatar użytkownika
Gary

no to ja napisałem np. przy Harrisonie w dyskusji o zestawie, że wyniki pokazują, że powinien mieć ten jeden utwór w zestawie, bo te 3 pozostałe być może są (nie wiem tego i tego nie da się sprawdzić) kulą u szyi. Zresztą to także innych wykonawców się tyczy.
Ja bym się nawet zgodził z okrojeniem (może nie tak radykalnym jak piszesz), pod jednym wszak warunkiem - że praca nad zestawem będzie regularna rok w rok. A to jednak różnie z tym bywa. Raczej to jest takie akcyjne. A wrzucimy coś. A wystarczyłoby porobić takie zestawienia pięciolatki, które zrobił Donnie + mają wiedzę, na które utwory padło mniej niż np. 100, czy 50, czy 20 głosów. Przy czym jedna uwaga. Chyba bym dawał nowym utworom te przykładowe 5 lat w zestawie, może 3 i jesli nie ma progresji to out.
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Neo01 pisze:skoro kiedyś było w zestawie niecałe 500 utworów i na antenie było 50, to dlaczego teraz jeśli prezentowana jest setka mamy ich prawie 1700, czy nie powinno być koło 1000, max. 1200?
dla mnie założenie jest takie, że utworów powinno być w miarę możliwości sporo, bo to i tak zostanie zweryfikowane przez słuchaczy - a przynajmniej dajemy więcej możliwości na głosowanie. Oczywiście ciągnie to za sobą potrzebę zwiększenia liczby możliwych głosów i bardzo dobrze, że w przyszłym roku będzie ich więcej - myślę, że koło 50-60 jest optymalną liczbą. Bez wątpienia należy przyciąć zestaw, ale raczej niezbyt drastycznie - o najsłabsze ogniwa tych wykonawców, którzy w zestawie mają już ich sporo, a także o jeden-dwa najsłabsze utwory tych wykonawców, których reprezentacja sięga maks. 3-4 utworów i żaden sobie jakoś szczególnie dobrze nie radzi. To pomoże odblokować te kawałki, które radziłyby sobie lepiej, gdyby nie konkurencja tego samego wykonawcy. No i moim zdaniem nie powinno się usuwać wszystkich utworów żadnego wykonawcy (chyba że któryś ma jeden utwór, który radzi sobie bardzo słabo, czyli miejsce >1200, albo jakieś inne szczególne przypadki). A w kwestii dodawania, dużo zostało zrobione przez Topem XX i w zasadzie zestaw nie wymaga wielkiego poszerzenia (chociaż marzy mi się 2000 utworów, ale obecnie to raczej nierealne), jest ledwie kilka ewidentnych braków, które w sporej mierze i tak były proponowane przez nas rok temu (patrz: Tool).

Na ten pakiet Donniego głosujemy tutaj czy gdzieś indziej?
kamil_snk

Post autor: kamil_snk »

Neo01 pisze:Zauważ że nawet forowicze mają problemy z "dojściem" do końca alfabetu, Emilia np. pisała że skończyła na R. Zestaw jest zbyt obszerny, zapewne małej ilości osób chce się nad nim ślęczeć tak długo, żeby dostrzec np. ulubioną piosenkę, której wykonawca ma w zestawie tylko ten jeden kawałek, w zalewie "dużych marek", wszystko inne ginie. To jest moje osobiste wrażenie, ale też np. mojej dziewczyny, która bez mojej pomocy w ogóle by nie zagłosowała, bo przerażała ją ilość propozycji.
I dlatego też jestem za zmniejszeniem zestawu. Dla przykładu - The Move - Flowers in the Rain od sześciu lat jest w 15 lub 16 setce (dane dzięki http://www.lpmn.pl ;)) Zatem nie widzę za bardzo szans, aby miał awansować chocby do top 1000. Nie jest też nowością w zestawie, więc argument o "nieprzyzwyczajemiu" głosujących do jego obecności w zestawie również odpada. A myślę takich utworów jest o wiele więcej, które od lat krażą w -nastej setce. Moim zdaniem powinno się je po prostu usuwać. W zestawie do głosowania na Listę nowości przecież też nie czekają wiecznie na swoją szansę. I myślę podobnie powinno się robić z dodawanymi przez nas utworami. Niestety nie wszystkie propozycje są trafione, więc jeśli przez te 3-4 lata utwór nie wyjdzie powyżej miejsca dajmy na to 1200 (chyba, że będzie miał ewidentną tendencję rosnącą), to również należy się z nim pożegnać.

Czyli ciąć to co od lat obija się o dno; ale dodawać też (rozsądnie! - czyli tak jak choćby rok temu, choć już zapewne w mniejszej skali) trochę nowości, bo przecież 160 utworów, które dodaliśmy uplasowało się w czołowym tysiącu - czyli jak widać ich brakowało. A te, które były niżej - poczekać kilka lat, no i jeśli się nie podniosą, to usunąć. No i nie widzę nic złego w ewentualnym proponowaniu (chocby do dyskusji) utworów, które już kiedyś był w zestawie. Oczywiście raczej nie od razu, ale po pewnym czasie (lub ważnych wydarzeniach związanych z danym artystą itp).

Moja obecna wizja zestawu idealnego, to jakieś 800-900 "pewniaków" i tak koło trzystu utworów, które są, ale za rok może ich nie być, a na ich miejsce wskoczą inne (nie chodzi mi o coroczną taką wielką rotację, ale właśnie w tej puli powinny dokonywać sie zmiany). Myślę, że i tak na ten trzon będzie oddawanych pewnie 90% głosów. A reszta to takie zaplecze, z utworami, które albo bronią się przed wypadkiem, albo są to nowości, które czekają na wykorzystanie swojej szansy.
Awatar użytkownika
Donnie
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004r.

Post autor: Donnie »

TomaszBr pisze:Na ten pakiet Donniego głosujemy tutaj czy gdzieś indziej?
No pewnie, że tutaj :) Porobię odnośniki, więc łatwo będzie wszystko znaleźć.

Proponuje zastosować taki format:
pakiet nr ... pisze:1) Do usunięcia:
- coś
- coś
- coś
...
2) Do dodania:
- coś
...
Awatar użytkownika
4989341
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1998

Post autor: 4989341 »

kamil_snk pisze: ciąć to co od lat obija się o dno
też jestem za cięciem :)
należy ciąć ostatnie pozycje oraz utwory z wyraźną tendencją zniżkową.
Gary pisze: Ja bym się nawet zgodził z okrojeniem, pod jednym wszak warunkiem - że praca nad zestawem będzie regularna rok w rok.
to jest oczywiste, sporo obcinać , ale też dodać kolejne rzeczy
nowości/powroty dodawane do zestawienia zdecydowanie promować, choćby przez odznaczenie ich na czerwono!
wcześniej ktoś pisał o tym aby na czas głosowania utajniać notowania, aby nic nikomu nie sugerować.

ograniczyłbym też liczę utworów poszczególnych wykonawców - ustaliłbym limity (tak jak często w sporcie bywa)
wykonawcę z czołowego top3 mogą w kolejnym turnieju "reprezentować" xx piosenki
wykonawcy z top10 xx-1, wykonawcy z top30 xx-3, wykonawcy z top50 xx-5 (xx- ustalona wcześniej liczba piosenek np.10 )
wykonawcy którzy są poza top100/200 powiedzmy mają max 3 propozycje
to tylko przykład ;)
Neo01 pisze:spróbujmy uzupełnić zestaw o to czego naprawdę tam brakuje, zamiast dodawać np. nowych Zeppelinów (których uwielbiam i wiem że Ty pewnie jeszcze bardziej)...
:mrgreen: chłopak dobrze gada :) polać mu <brawo>
też kocham Zeppelinów, ale to co jest w zestawieniu całkowicie reprezentuje ten zespół.
coś należy zrobić z tym zastojem w top100

a może wprowadzić limit głosów które można oddać na jednego wykonawcę, powiedzmy 3 :P możliwe to by przyniosła jakieś efekty :P
piotr1990
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 1039

Post autor: piotr1990 »

Dobra myślę, że nie ma co czekać.

Tak widzę Pakiet 01:
Do usunięcia:
The Beatles - Can't Buy My Love
The Beatles - From Me to You
The Beatles - Hello, Goodbye
The Beatles - Lady Madonna
The Beatles - The Long and Winding Road
George Harrison - Got My Mind Set on You
George Harrison - Isn't It a Pity
George Harrison - When We Was Fab
John Lennon - (Just Like) Starting Over
John Lennon - Woman Is the Nigger of the World
Paul McCartney - Another Day
Paul McCartney - Band on the Run
Paul McCartney - Monkberry Moon Delight
Paul McCartney - Mull of Kintyre
Paul McCartney - My Love
Paul McCartney feat. S. Wonder - Ebony And Ivory
The Rolling Stones - Honky Tonk Woman
The Rolling Stones - Miss You
The Rolling Stones - Start Me Up
Mick Jagger - Just Another Night
Mick Jagger - Let's Work

Do dodania:
Nic

Co do TRS - Honky Tonk Women to jestem zdziwiony, że tak słabo sobie radzi, ale skoro ma najsłabsze wyniki to jednak chyba nie ma sensu go dalej trzymać.
gżegoż

Uważam, że rozpatrywanie w jednym pakiecie zarówno zespołów, jak i solowej twórczości jego członków, jest bardzo dobrym pomysłem! :)

Przygotowałem taki mały "ułatwiacz" głosowania (w kolejnych rubrykach: miejsce porządkowe, miejsce w XX TWC, wykonawca, tytuł, różnica miejsc w porównaniu do XIX TWC; zapisy takie, jak w zestawie; na czerwono zaznaczone utwory, które były rekomendowane do usunięcia już w 2013 roku, ale mimo to pozostały w zestawie).

The Beatles (razem i osobno):

1. (9) John Lennon - IMAGINE (0)
2. (18) Beatles, The - YESTERDAY (+1)
3. (41) Beatles, The - HEY JUDE (+4)
4. (66) Beatles, The - LET IT BE (+34)
5. (141) Beatles, The - ALL YOU NEED IS LOVE (-7)
6. (165) Beatles, The - COME TOGETHER (+17)
7. (189) Beatles, The - STRAWBERRY FIELDS FOREVER (-27)
8. (190) Beatles, The - HELP! (-1)
9. (221) Beatles, The - WHILE MY GUITAR GENTLY WEEPS (+53)
10. (295) Beatles, The - LUCY IN THE SKY WITH DIAMONDS (-)
11. (299) Beatles, The - A DAY IN THE LIFE (-)
12. (334) Beatles, The - ELEANOR RIGBY (+64)
13. (404) John Lennon - WOMAN (+37)
14. (409) Beatles, The - YELLOW SUBMARINE (-31)
15. (429) Beatles, The - MICHELLE (-)
16. (442) Beatles, The - SOMETHING (+48)
17. (467) Beatles, The - SHE LOVES YOU (+70)
18. (547) Beatles, The - A HARD DAY'S NIGHT (+106)
19. (630) John Lennon - JEALOUS GUY (+24)
20. (632) George Harrison - MY SWEET LORD (-118)
21. (648) Beatles, The - LOVE ME DO (+31)
22. (740) Beatles, The - I WANT TO HOLD YOUR HAND (-3)
23. (808) Paul McCartney - LIVE AND LET DIE (-83)
24. (814) Beatles, The - THE LONG AND WINDING ROAD (+116)
25. (843) John Lennon - GIVE PEACE A CHANCE (-)
26. (848) Beatles, The - LADY MADONNA (+26)
27. (880) Beatles, The - CAN'T BUY ME LOVE (-57)
28. (902) John Lennon - WORKING CLASS HERO (+2)
29. (939) Beatles, The - HELLO, GOODBYE (+28)
30. (948) Beatles, The - FROM ME TO YOU (+111)

31. (990) Paul McCartney & Michael Jackson - SAY SAY SAY (-81)
32. (1060) John Lennon - JUST LIKE STARTING OVER (+65)
33. (1072) Paul McCartney - BAND ON THE RUN (+21)

34. (1122) George Harrison - GOT MY MIND SET ON YOU (-99)
35. (1126) John Lennon - WOMAN IS THE NIGGER OF THE WORLD (+165)
36. (1317) Paul McCartney - MONKBERRY MOON DELIGHT (-116)
37. (1318) Paul McCartney - MULL OF KINTYRE (-89)
38. (1457) Paul McCartney & Stevie Wonder - EBONY AND IVORY (-194)
39. (1466) Paul McCartney - MY LOVE (-125)
40. (1480) Paul McCartney - ANOTHER DAY (-114)
41. (1508) George Harrison - ISN'T IT A PITY (-240)
42. (1596) George Harrison - WHEN WE WAS FAB (-214)

The Rolling Stones (razem i osobno):

1. (69) Rolling Stones, The - ANGIE (-1)
2. (111) Rolling Stones, The - (I CAN'T GET NO) SATISFACTION
3. (233) Rolling Stones, The - PAINT IT BLACK (-29)
4. (345) Rolling Stones, The - SYMPATHY FOR THE DEVIL (-37)
5. (513) Rolling Stones, The - ANYBODY SEEN MY BABY (+14)
6. (554) Rolling Stones, The - WILD HORSES (-69)
7. (613) Rolling Stones, The - YOU CAN'T ALWAYS GET WHAT YOU WANT (-90)
8. (691) Rolling Stones, The - GIMME SHELTER (-)
9. (959) Rolling Stones, The - MISS YOU (+37)
10. (1038) Rolling Stones, The - START ME UP (-266)
11. (1047) Rolling Stones, The - JUMPIN' JACK FLASH (-184)
12. (1054) Rolling Stones, The - BROWN SUGAR (-290)
13. (1233) Rolling Stones, The - HONKY TONK WOMEN (-249)
14. (1645) Mick Jagger - JUST ANOTHER NIGHT (-177)
15. (1660) Mick Jagger - LET'S WORK (-181)
Ostatnio zmieniony sob lut 01, 2014 9:49 pm przez gżegoż, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Gary

ok. W sumie wcześniej już napisałem co i jak. Teraz głosy:

out:

The Beatles - I Want to Hold Your Hand             
John Lennon - Working Class Hero                   
Paul McCartney - My Love                         
Mick Jagger - Let's Work                         

in:

The Beatles - I Want You (She's So Heavy)
The Beatles - Ob-la-di, Ob-la-da
Paul McCartney - Maybe I'm Amazed
The Rolling Stones - Ruby Tuesday

bilans: 23 - 4 = zestaw uszczuplony o 19 utworów
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

do usunięcia:

The Beatles - I Want to Hold Your Hand
Paul McCartney - Live and Let Die
Paul McCartney - My Love
Mick Jagger - Let's Work

do dodania:

The Beatles - All My Loving
gżegoż

Do usunięcia:

Beatles, The - A HARD DAY'S NIGHT
Beatles, The - CAN'T BUY ME LOVE
Beatles, The - FROM ME TO YOU
Beatles, The - HELLO, GOODBYE
Beatles, The - I WANT TO HOLD YOUR HAND
Beatles, The - LADY MADONNA
Beatles, The - SOMETHING
Beatles, The - THE LONG AND WINDING ROAD
George Harrison - GOT MY MIND SET ON YOU
George Harrison - ISN'T IT A PITY
George Harrison - WHEN WE WAS FAB
John Lennon - JUST LIKE STARTING OVER
John Lennon - WOMAN IS THE NIGGER OF THE WORLD
John Lennon - WORKING CLASS HERO
Paul McCartney - ANOTHER DAY
Paul McCartney - BAND ON THE RUN
Paul McCartney - MONKBERRY MOON DELIGHT
Paul McCartney - MULL OF KINTYRE
Paul McCartney - MY LOVE
Paul McCartney & Michael Jackson - SAY SAY SAY
Paul McCartney & Stevie Wonder - EBONY AND IVORY
Rolling Stones, The - BROWN SUGAR
Rolling Stones, The - HONKY TONK WOMEN
Rolling Stones, The - JUMPIN' JACK FLASH
Rolling Stones, The - MISS YOU
Rolling Stones, The - START ME UP
Rolling Stones, The - WILD HORSES
Rolling Stones, The - YOU CAN'T ALWAYS GET WHAT YOU WANT
Mick Jagger - JUST ANOTHER NIGHT
Mick Jagger - LET'S WORK

Do dodania:

Beatles, The - All My Loving
Beatles, The - Ob-la-di, Ob-la-da
John Lennon - Happy Xmas (War is Over)
Paul McCartney - Hope of Deliverence
Awatar użytkownika
wwas

Post autor: wwas »

Pakiet #01

Do usunięcia:

The Beatles - Love Me Do
Paul McCartney - My Love
Mick Jagger - Let's Work

Do dodania:

George Harrison - All Things Must Pass
SSupras
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 494

Post autor: SSupras »

Pakiet 1

Do usunięcia:
Paul McCartney - My Love

Do dodania:
The Rolling Stones - Out of Control
Awatar użytkownika
Donnie
Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004r.

Post autor: Donnie »

Pakiet #01:

Do usunięcia:
Paul McCartney - My Love
Paul McCartney feat. Michael Jackson - Say Say Say
Mick Jagger - Let's Work

Do dodania:
The Rolling Stones - Under My Thumb

-22 / +6
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

Do usunięcia:
Paul McCartney - My Love
Mick Jagger - Let's Work

Do dodania:
The Beatles - I Want You (She's So Heavy)
The Rolling Stones - Under My Thumb
Awatar użytkownika
4989341
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1998

Post autor: 4989341 »

out:
Beatles, The - CAN'T BUY ME LOVE
Beatles, The - HELLO, GOODBYE
Beatles, The - LADY MADONNA
Beatles, The - SOMETHING
Beatles, The - THE LONG AND WINDING ROAD
George Harrison - GOT MY MIND SET ON YOU
George Harrison - ISN'T IT A PITY
George Harrison - WHEN WE WAS FAB
John Lennon - JUST LIKE STARTING OVER
John Lennon - JEALOUS GUY
John Lennon - WOMAN IS THE NIGGER OF THE WORLD
John Lennon - WORKING CLASS HERO
Paul McCartney - ANOTHER DAY
Paul McCartney - BAND ON THE RUN
Paul McCartney - MONKBERRY MOON DELIGHT
Paul McCartney - MULL OF KINTYRE
Paul McCartney - MY LOVE
Paul McCartney & Stevie Wonder - EBONY AND IVORY
Rolling Stones, The - BROWN SUGAR
Rolling Stones, The - HONKY TONK WOMEN
Rolling Stones, The - JUMPIN' JACK FLASH
Rolling Stones, The - MISS YOU
Rolling Stones, The - START ME UP
Rolling Stones, The - YOU CAN'T ALWAYS GET WHAT YOU WANT
Mick Jagger - JUST ANOTHER NIGHT
Mick Jagger - LET'S WORK

in:

-26 +2
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Ja napisałem w sumie swój głos w formie tekstowej, a nie statystycznej. Czy mam poprawić?
gżegoż

Sądzę, że tak.
Awatar użytkownika
Neo01

Widzę że ostro rozprawiacie się z zestawem :) <kibicuje>
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

OK, w takim razie usunąć:
The Beatles - From Me to You 1028 619 1098 1160 1059 948 985
The Beatles - Hello, Goodbye 895 632 976 990 967 939 900
The Beatles - The Long and Winding Road 1027 437 1035 924 930 814 861
George Harrison - Isn't It a Pity 1370 ---- 1431 1385 1268 1508 1392
George Harrison - When We Was Fab 1478 ---- 1444 1525 1382 1596 1485
John Lennon - Woman Is the Nigger of the World 1178 1413 1176 1266 1291 1126 1242
Paul McCartney - Another Day ---- ---- ---- ---- 1366 1480 1423
Paul McCartney - Band on the Run 1200 1057 1167 1115 1093 1072 1117
Paul McCartney - Mull of Kintyre 1249 1224 1294 1255 1229 1318 1262
Paul McCartney - My Love 1524 1331 1361 1473 1341 1466 1416
The Rolling Stones - Honky Tonk Woman 788 1071 1223 1085 984 1233 1064
The Rolling Stones - Miss You 664 934 1234 1014 996 959 967
Mick Jagger - Just Another Night 1542 1597 1617 1488 1468 1645 1560
Mick Jagger - Let's Work 1507 1553 1601 1514 1479 1660 1552

Dodać:
The Beatles - I am the Walrus
The Beatles - Please Please Me
Paul McCartney - Hope of Deliverence (1276 , 1269, 1064)
ODPOWIEDZ