MŚ 2006 NIEMCY

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
Awatar użytkownika
bobby-x
Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983

MŚ 2006 NIEMCY

Post autor: bobby-x »

Czy nie wypadałoby już zacząć tematu o mistrzostwach świata w piłce kopanej. Coś nikt nic nie pisze na ten temat czyżby po słynnej bramce-bramkarza-bramkarzowi pokazywanej we wszystkich serwisach światowych ??? zamknięto kibicom usta. Piszcie, piszcie, przecież Was sporo kibiców piłkarskich w LP3.

Oglądam troszku piłkę od 1982 roku i mogę Was pocieszyć, że to nie pierwszy przypadek strzelenia bramki przez bramkarza z przeciwległego pola karnego. Jak mnie pamięć nie myli to kilka razy się to zdarzyło we świecie.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

To tak a propos Kuszczaka-Wpuszczaka
http://mundial.onet.pl/0,1247843,1332549,wiadomosc.html.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Jeśli zaczynasz taki temat... to raczej z okazji dość smutnej, acz nieodwracalnej — dzisiejszego pożegnania Kazimierza Górskiego.

Czy to nie dziwne, że pamiętam niemal kompletny skład ,,Orłów Górskiego'', nazwiska trenerów i selekcjonerów, identyfikuję niemal wszystkie ich fotki z tamtych lat — a współczesnego składu (z nielicznymi wyjątkami) w ogóle nie kojarzę. Nasza piłka stoczyła się gdzieś daleko poza linię boczną... i nadal trwa na ,,aucie''.
Gość

Post autor: Gość »

a ja na mundial jasny promk niese Wam informacją:

www.atrakcyjnykazimierz.p - dział download

mnie ten numer powalił - świetny jest - prosze o Wasze opinie
Gość

Post autor: Gość »

Anonymous pisze: www.atrakcyjnykazimierz.pl - dział download

mnie ten numer powalił - świetny jest - prosze o Wasze opinie
Tu jest poprawnu link... sorry - za pośpiech...
ski

Post autor: ski »

rzeczywiscie, dobre
malik

Post autor: malik »

a jak bedziecie sobie radzili w czasie mistrzostw? co wybierzecie w piatkowe wieczory: mecze czy listę przebojow? ja sie chyba zdecyduje na futbol i bede liczyl na Grycka
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

A ja niestety nic nie obejrzę ani nie posłucham :( Mam egzaminy
Ale także mam nadzieję ze grycek nagra ja, a mecz kiedyś tez sie obejrzy, tylko że nie z takimi emocjami.
ku3a

Re: MŚ 2006 NIEMCY

Post autor: ku3a »

bobby-x pisze:Czy nie wypadałoby już zacząć tematu o mistrzostwach świata w piłce kopanej. Coś nikt nic nie pisze na ten temat czyżby po słynnej bramce-bramkarza-bramkarzowi pokazywanej we wszystkich serwisach światowych ??? zamknięto kibicom usta. Piszcie, piszcie, przecież Was sporo kibiców piłkarskich w LP3.
Nie, to nie przez ta bramke. Po prostu nie o wszystkim tu pisze. Po tamtym meczu rzeczywiscie nastroje nie byly za dobre. Teraz po Chorwacji jest juz znacznie lepiej. Sa jeszcze 4 dni i wierze, ze forma jeszcze pojdzie w gore. Optymalna forma miala byc nie ne mecz z Kolumbia, tylko na caly turniej. Ja jestem taki, ze wierze do konca. Chocby z Chorwacja przegrali 5:0 to i tak bym wierzyl, ze potem zdarzy sie jakis cud i w mistrzostwach bedzie lepiej.
A poza tym caly turniej bede ogladal nie tylko jako kibic polskiej reprezentacji, ale ogolnie jako kibic pilki noznej. Mam nadzieje zobaczyc wiele emocjonujacych spotkan w ktorych beda wygrywac moi faworyci.
ku3a

malik pisze:a jak bedziecie sobie radzili w czasie mistrzostw? co wybierzecie w piatkowe wieczory: mecze czy listę przebojow? ja sie chyba zdecyduje na futbol i bede liczyl na Grycka
Ten piatek juz zaklepany. Jestem umowiony z kumplami do jednego kolegi, ktory ma w domu rzutnik i bedziemy ogladac u niego mecz na scianie jak w kinie. A w nastepne piatki bede sobie jakos radzic przemieszczajac sie co jakis czas z jednego pokoju (radio+komputer) do drugiego (tv).
zeta

Post autor: zeta »

Ha, wcale mnie to nie dziwi, nie trzeba być wielkim fanem piłki, wystarczy być mężczyzną, żeby poczuć tę gorączkę mistrzostw
Zresztą ja też ostatnio wciągnęłam się na meczu z Chorwacją, zwłaszcza po naszej strzelonej bramce :D
Ale na piątek wybieram listę i sadzenie kwiatków :wink:
Awatar użytkownika
bobby-x

MŚ 2006 NIEMCY

zeta pisze: Ale na piątek wybieram listę i sadzenie kwiatków :wink:
Sadzenie kwiatków nie bardzo mi wychodzi, usychają po 2-3 tygodniach. W najbliższy piątek zdecydowanie wybieram listę i kapslowanie, żadną tam piłkę. Finał będzie w niedzielę?? 9 lipca więc liście nieprzeszkodzi a jeśli jakiś bardzo ciekawy ćwierćfinał lub półfinał będzie w piątek (Brazylia-Niemcy, Anglia-Włochy) to listy pewnie posłucham w poniedziałek w pracy. Pozostałe piątki to lista, lista, lista.....

Jestem tak mocno "patriotycznie" nastawiony, że nawet nie wiedziałem, że graliśmy z Chorwacją.
ku3a

Tak, final w niedziele.
Ciekawy mecz Wlochow? W cuda wierze, ale nie az w takie. Wlochy to ekipa grajaca najnudniejszy futbol na swiecie. Tyle ze maja dobrych pilkarzy i potrafia daleko zajsc.
zeta

Re: MŚ 2006 NIEMCY

bobby-x pisze:
zeta pisze: Ale na piątek wybieram listę i sadzenie kwiatków :wink:
W najbliższy piątek zdecydowanie wybieram listę i kapslowanie,
.
to jest nas dwóch :)

Męska fascynacja piłką nożną, jest dla mnie tak samo zrozumiała jak i to, że nie wszyscy muszą ją podzielać w równym stopniu,a niektórzy nawet wcale.
Przypadkiem nie traktujcie mojego wczesniejszego posta jako równania facet=piłka. Chciałam jedynie powiedzieć, że ta doskonała bryła geometryczna tocząca się po boisku bardziej emocjonuje panów niż panie :wink: i wszyscy dotąd wierni słuchacze listy na czas mistrzostw są rozgrzeszeni :wink:
A wszelkie komentarze będą mile widziane
Awatar użytkownika
Piotr
Rzecznik Administratora
Listy Przebojów Trójki słucham od: 24.04.1982

Post autor: Piotr »

A ja sobie ogladne mecz. Przeciez i tak wiadomo, ze w poczekalni listy bedzie 27 utworow, beda 2 nowosci w zestawieniu zasadniczym, a Riverside i tak nie wejdzie do TOP30. Ta gra pod nazwa LP3 staje sie ostatnio malo dynamiczna, jakas taka tracaca myszka ze wzgledu na staz utworow w TOP30. Za to nastepne notowanie bedzie juz ciekawsze bo po dwoch tygodniach.
zeta

Masz rację Piotrze, po dwóch tygodniach na liście może powiać swieżością. Może rzeczywiście warto spróbować dać się zaskoczyć. Ja w każdym razie korzystam z tego, że mam czas i mogę wysłuchać listy i już cieszę się na piątek.
ku3a

ja tez ciesze sie na piatek. 4 lata czekania... ;-)
wytypowalem sobie dla zabawy wyniki wszystkich meczow grupowych, a potem rozpisalem dalsze fazy. Wyszlo kilka niespodzianek:
- Brazylia mistrzem (to nie niespodzianka, wrecz nuuuuuuda)
- Polska wychodzi z grupy (mam nadzieje, ze to spodziewana niespodzianka) i przegrywa ze Szwecja
- Holandia nie wychodzi z grupy
- Wybrzeze Kosci Sloniowej w polfinale
Awatar użytkownika
bobby-x

MŚ 2006 NIEMCY

Jutro typuję:

NIEMCY - KOSTARYKA 2:0 oraz POLSKA - EKWADOR 1:2

bobby
ku3a

Niech no spojrze w moje typy z wczoraj.
Tez 2:0 i 2:1, tyle ze bardziej wierze w naszych...
Awatar użytkownika
bobby-x

MŚ 2006

ku3a pisze:Niech no spojrze w moje typy z wczoraj.
Tez 2:0 i 2:1, tyle ze bardziej wierze w naszych...
Kubo, to miłych wrażeń piłkarskich z kumplami z Ursynowa i dobrego odbioru na "ścianie".
ku3a

dzieki. Tobie milego sluchania Listy. Jak zwykle nagrywam na kasete ostatnie 90 minut, ale po cichu licze tez na Grycka i na to, ze bede mogl wszystkich 4 godzin wysluchac :-).
zeta

no i Ekwador wygrał :( :evil:
Fani Depeche Mode, którzy wybrali się na koncert, dobrze na tym wyszli.
Osobiście przegrałam dwie dyszki postawione na Polskę, mimo to nie jest mi źle, dobry humor po dzisiejszej liście ciągle promieniuje. Poza tym wieczór jeszcze się nie skończył. Przed nami jeszcze dwie godziny w barwach biało-czerwonych, po północy polskie granie. Dobrej nocy!
nemesis71

Post autor: nemesis71 »

Teraz pozostało mi kibicować innym drużynom.
Bo niby jeszcze dwa mecze,ale...w cuda nie wierzę

Forza Wybrzeże Kości Słoniowej
Vinyl84

Post autor: Vinyl84 »

No niestety, ale taka jest prawda. Z czym do ludzi pytam sie?? To już lepiej było sobie darować te mistrzostwa. A tak to będziemy mieli powtórkę sprzed 4 lat. Także Naszym Piłkarzom proponuję jak najszybszą ucieczkę z Niemiec. Żeby znowu wstydu nie zrobili;].
Pozdrawiam kibiców
zeta

Co prawda to prawda, zagrli nam gorzką symfonię, ale przecież na jednym meczu świat się nie kończy, tak się pocieszam. Ale historia...ten Janas to nas urządził. A kibice dali czadu, doping rewelacyjny!
Wczoraj odkryłam, że relacja z meczu w radio jest bardziej porywająca niż w telewizji. Dotąd udało mi się obejrzeć kilka meczów w telewizji, ale relacje wydawały mi się jakieś niemrawe. A wczoraj było dynamicznie, sprawozdawca rewelacyjnie sprzedał swoje emocje związane z meczem i każdej sekundzie było wiadomo kto jest przy piłce.
Ostatnio zmieniony ndz cze 11, 2006 2:39 pm przez zeta, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ