To taki żarcik był. Słuchałem Listy w 1999 r.jedrzej2012 pisze:Tak! Ale oryginał śpiewał Bruce.słoik pisze:No weź, "Sad Eyes" to przecież Enriue Iglesias.
XX Top Wszech Czasów w Trójce
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XX Top Wszech Czasów w Trójce
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
Absolutny szczyt możliwości Marka K. i jego zespołu. Bardzo lubię. Sting też dużo daje temu numerowi.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Weź przestań, bo do nieba nie pójdziesz.kajman pisze:Wersja Plastiku jest dużo lepsza.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
I perkusja znowu gra!!
-
"Sułtani" może będą w top 20?
spokojnie. Sułtani są tam gdzie ich miejsce, czyli WYŻEJAugust pisze:Kolejny Dire Straits !!! I kolejny raz napiszę, że wolałabym w tym miejscu "Sułtanów swingu".

Po Adelce nie mogę się odnaleźć na forum
.

I want my MTV! "Sultans" oczywiście też jeszcze będą?
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Słuchałem ostatnio płyty Brothers In Arms i sobie pomyślałem: "kurczę, uwielbiam ją, ale brzmieniowo się troszku zestarzała".
W tym roku coś mało Stingów - ledwo dwa byłyby w setce?
Jeszcze dygresyjna refleksja: jak sluchałem dziś Creep na Topie i stwierdziłem, że to też osobliwość. Rock alternatywny (sory, grandż i Redhoci sie nie łapią), czy tym bardziej britpop jest generalnie w głębokim poważaniu słuchaczy Topu, a jednak ten Radiohead się przebija. Ciekawe.
W tym roku coś mało Stingów - ledwo dwa byłyby w setce?
Jeszcze dygresyjna refleksja: jak sluchałem dziś Creep na Topie i stwierdziłem, że to też osobliwość. Rock alternatywny (sory, grandż i Redhoci sie nie łapią), czy tym bardziej britpop jest generalnie w głębokim poważaniu słuchaczy Topu, a jednak ten Radiohead się przebija. Ciekawe.
- mara
i ten teledysk 

Często tak bywa, że ktoś dostaje miejsce w TOP100 za całokształt... Jak już inne Bruce się nie dostały to chociaż niech będzie ten. Bez choć jednego Springsteena top byłby uboższy.Brian pisze:Brus ma lepsze kawałki, ma. Ale jest Brusem, więc i tak dobrze brzmi.
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Dobra, ja idę na obiad/skoki. Wrócę o odpowiedniej porze 

- zielonakoniczynka
tak się spłakałeś ze wzruszenia?Ajtek pisze:Po Adelce nie mogę się odnaleźć na forum.

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
dla mnie ten utwór zaczyna się od riffu, który ejtisowy, popowy i różowy absolutnie nie jestsaferłel pisze:To dziwne, że piosenka, która się zaczyna w tak niewinny, ejtisowy, różowy i popowy sposób jest tak wysoko w topie!

Niech będzie, że takzielonakoniczynka pisze:tak się spłakałeś ze wzruszenia?

i jeszcze na liście trójki slabo sobie radził. Ale był w tym czasie ulubionym nagraniem redaktorów trójkowych i bardzo długo i często granym na anteniealbarn pisze:Jeszcze dygresyjna refleksja: jak sluchałem dziś Creep na Topie i stwierdziłem, że to też osobliwość. Rock alternatywny (sory, grandż i Redhoci sie nie łapią), czy tym bardziej britpop jest generalnie w głębokim poważaniu słuchaczy Topu, a jednak ten Radiohead się przebija. Ciekawe.
-
Tylko jeden Sting.
Nie ma "Fragile" i "Englishman in New York", "Roxanne" nie wróciło.
"Parents" Budgie nie ma.
Dylan, Moody Blues, Deep Purple, Queen, Grechuta, Doorsi.
Nie ma "Fragile" i "Englishman in New York", "Roxanne" nie wróciło.
"Parents" Budgie nie ma.
Dylan, Moody Blues, Deep Purple, Queen, Grechuta, Doorsi.
Tak do mnie mówcie? Jeśli jakiś sąsiad jeszcze (albo znowu) śpi to kiedy będą "Sułtani" na pewno szybko wstanieGary pisze:spokojnie. Sułtani są tam gdzie ich miejsce, czyli WYŻEJAugust pisze:Kolejny Dire Straits !!! I kolejny raz napiszę, że wolałabym w tym miejscu "Sułtanów swingu".

Nie umiem tego kawałka po cichu słychać, w samochodzie jak leci to nawet dach podskakuje

Cholera, skoki, fakt... co innego widzisz, co innego słyszysz? Chyba trza będzie spróbować.saferłel pisze:Dobra, ja idę na obiad/skoki. Wrócę o odpowiedniej porze
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Nie mnie to osądzać. Ja na Adelę nie głosuję, mnie ani ziębi ani grzeje, ale na pewno też wiele osób pomstowało na współczesne wówczas kawałki, gdy powstawał Top w latach 90. I jak widzimy wcale nie jest tak, że tylko dinozaury progu przetrwały próbę czasubarb42 pisze:Albarn, zakładam się z Tobą na 10 lat, nie będzie tej Adeli w Topie.

Adela pewnie też wyleci. Słuchacze TWC nie kochają popu, co widać wyraźnie po wynikach. Mam nadzieję, że Gotye się ostanie, i wierzę w to że tak będzie.
- konwicki1980
- Kontakt:
Już 45 stron komentarzy. Nie będę miał czasu przeczytać. Przejrzę wyniki dotychczasowe na lpmn.pl (część zdążyłem wysłuchać) i wracam do pracy. Wczoraj podobał mi się występ Midge'a Ure'a.
-
Fani Guns n' Roses są rozczarowani, tak jak w zeszłym roku Dżem. Z 4 utworów zostały tylko 2.
"Don't cry" (93) i "November Rain" może top 10?
"Don't cry" (93) i "November Rain" może top 10?
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Mam przesyt Stinga na jakiś czas.jedrzej2012 pisze:Tylko jeden Sting. Nie ma "Fragile" i "Englishman in New York", "Roxanne" nie wróciło.
1. Sinead O'Connor - Nothing Compares 2 U
2. Pearl Jam - Crazy Mary
3. Black Sabbath - Iron Man
4. Iron Maiden - Fear of the Dark
5. Dire Straits & Sting - Money For Nothing
6. Louis Armstrong - What a Wonderful World
7. Bruce Springsteen - Streets of Philadelphia
8. Adele - Someone like You
9. Eric Clapton - Tears in heaven
2. Pearl Jam - Crazy Mary
3. Black Sabbath - Iron Man
4. Iron Maiden - Fear of the Dark
5. Dire Straits & Sting - Money For Nothing
6. Louis Armstrong - What a Wonderful World
7. Bruce Springsteen - Streets of Philadelphia
8. Adele - Someone like You
9. Eric Clapton - Tears in heaven
Nawet nie wiedziałem, że to ma taką długą wersję. Oby November Rain i BiA poleciało calutkie