XX Top Wszech Czasów w Trójce
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Re: XX Top Wszech Czasów w Trójce
Przeciętnie czyli Coma w najsłabszym utworze z pierwszej płyty.
- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Do czego? Przecież wszyscy muszą mieć swoją reprezentację... Dla mnie OK. Mocno polska godzina jak dotąd.krysiron pisze:Coma? Trochę jednak nie pasuje.
Coma pięknie brzmi 
76 97. THUNDERSTRUCK - AC/DC
77 re Eric Clapton - Layla (Acoustic)
78 64. NO WOMAN, NO CRY - Bob Marley
79 88. STARLESS - King Crimson
80 re Depeche Mode - Personal Jesus
81 78. BILLIE JEAN - Michael Jackson
82 79. DO ANI - Kult
83 65. SOMEBODY THAT I USED TO KNOW - Gotye feat. Kimbra

75 92. LOVE WILL TEAR US APART - Joy DivisionArtur pisze:Czy mógłbym prosić o wyniki 3 godziny.
76 97. THUNDERSTRUCK - AC/DC
77 re Eric Clapton - Layla (Acoustic)
78 64. NO WOMAN, NO CRY - Bob Marley
79 88. STARLESS - King Crimson
80 re Depeche Mode - Personal Jesus
81 78. BILLIE JEAN - Michael Jackson
82 79. DO ANI - Kult
83 65. SOMEBODY THAT I USED TO KNOW - Gotye feat. Kimbra
Coma...! Wreszcie coś się od nich przebiło. 
Ma ktoś zestawienie pozycji 83.-74.? Bo byłem na śniadaniu i tylko słuchałem, ale nie prowadziłem spisu powszechnego.
EDIT: no dzięki...

Ma ktoś zestawienie pozycji 83.-74.? Bo byłem na śniadaniu i tylko słuchałem, ale nie prowadziłem spisu powszechnego.
EDIT: no dzięki...

Ostatnio zmieniony śr sty 01, 2014 1:32 pm przez konte, łącznie zmieniany 1 raz.
- zielonakoniczynka
Ja idę jeść i po kawę kolejną, bo LŻ mnie trochę uśpił.
ten utwór to przede wszystkim "Trójkowy Ekspres" 2004 rok. Świetny utwór.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1984
Świetnie, że w następnym głosowaniu będzie można wybrać swoje ulubione 52 utwory

- VILKI
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 256 not.
mam to samo. zagraniczny utwór musi być kilka klas lepszy by mógł się mierzyć ...słoik pisze:Uwielbiam polską muzykę, pomimo jej zaściankowości.Miszon pisze: A Demarczyk, Grechuta, jakaś Republika, Nie pytaj o Polskę i Do Ani?
Bardzo lubię Comę, ale jednak jeszcze nie czuję tego jako jeden z zespołów wszech czasów, raczej jako świetną nowośćadameria pisze:Do czego? Przecież wszyscy muszą mieć swoją reprezentację... Dla mnie OK. Mocno polska godzina jak dotąd.krysiron pisze:Coma? Trochę jednak nie pasuje.

A ja zawsze w swoim głosowaniu umieszczam co najmniej 50% polskich piosenek.
W końcu to "Nasz" Top wszechczasów, więc i nasze piosenki być tu powinny.
Nie ma Topu bez SzPalA i Cykad na Cykladach...
Przynajmniej w moim głosowaniu.
Coma - taka sobie....
W końcu to "Nasz" Top wszechczasów, więc i nasze piosenki być tu powinny.
Nie ma Topu bez SzPalA i Cykad na Cykladach...
Przynajmniej w moim głosowaniu.
Coma - taka sobie....
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
A Leszek Żukowski?albarn pisze:Mogę coś jeszcze o Skórze?W sumie słaby muzycznie utwór, tamtamtamtadadam, ale dla pokolenia lat 80. to... no właśnie hymn pokolenia. Moja mama nigdy żadną punkówą nie była, ale Skórę bardzo lubi, bo przywołuje masę miłych wspomnień.
Zazdroszczę Wam, born in the 60s - przynajmniej macie jakiś hymn pokolenia. A my, dzieci lat 90?

Aż zajrzałem co też było na tej płycie. Naprawdę sądzisz, że Skaczemy czy Nie wierzę sk... jest lepsze?kajman pisze:Przeciętnie czyli Coma w najsłabszym utworze z pierwszej płyty.
Jakoś ominęło mnie zjawisko pod nazwą Coma. Ten "Leszek" to kawałek, o którym słyszałem, ale którego słucham po raz pierwszy. 

- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
no ja nie widzę tego utworu w Topie, a inne polskie tak, więc się zgodzić na to nie mogęsłoik pisze:Z polskości wstęp na top powinien mieć tylko "Bema...".

na szczęście każdy może zrobić swój własny TWC

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Żałuj też, że nie widziałeś Depeszomanii i Kjuromanii. Przełom 80/90.albarn pisze:Były beatlemania, ladypankomania, jarocińska eksplozja punka, heyomania, kurtovedderomania, a za naszych czasów nic. Zero
O właśnie, Kjurczaków jeszcze nie było.
Przy Żukowskim jednak ciary mam...
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1984
Moim zdaniem też.Vinyl84 pisze:Coma? Zdeczydowanie nie pasuje na top. Moim zdaniem
Myślę, że po wynikach w PTWC, to nie jest ich ostatnie słowo dzisiaj.konte pisze:Coma...! Wreszcie coś się od nich przebiło.
no ja się dziwię, że Butelki z benzyną i kamienie" Cool Kidsów nie są takim hymnem.Miszon pisze:A Leszek Żukowski?albarn pisze:Mogę coś jeszcze o Skórze?W sumie słaby muzycznie utwór, tamtamtamtadadam, ale dla pokolenia lat 80. to... no właśnie hymn pokolenia. Moja mama nigdy żadną punkówą nie była, ale Skórę bardzo lubi, bo przywołuje masę miłych wspomnień.
Zazdroszczę Wam, born in the 60s - przynajmniej macie jakiś hymn pokolenia. A my, dzieci lat 90?
- albarn
- Listy Przebojów Trójki słucham od: wiosna 2007
- Kontakt:
Trochu słuchałem w życiu nowej fali, i uważam, że Republika, Klaus Mitffoch i Aya z "czerwonej płyty" to poziom międzynarodowy bez dwóch zdań. Pierwszy album Lady Pank też. Hey też nagrywa albumy na poziomie anglosaskich wykonawców indie. Zaś w roli naszych towarów eksportowych widziałbym Kult, Armię i Lao Che, bo tak nie gra nikt na świecie - stuprocentowo oryginalne w brzmieniu kapele, ktore wzbogaciłyby bez wątpienia światową scenę muzyczną.Miszon pisze:A Demarczyk, Grechuta, jakaś Republika, Nie pytaj o Polskę i Do Ani?słoik pisze:Z polskości wstęp na top powinien mieć tylko "Bema...". Nic innego nie prezentuje międzynarodowego poziomu.
- krzysiek83
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014
nieMiszon pisze:A Demarczyk, Grechuta, jakaś Republika, Nie pytaj o Polskę i Do Ani?słoik pisze:Z polskości wstęp na top powinien mieć tylko "Bema...". Nic innego nie prezentuje międzynarodowego poziomu.
co ma oznaczać ta buźka? przecież Ty ich chyba nie lubiszsaferłel pisze:Coma
Oby tylko nie cebule... Lepiej Zaprzepaszcozne siły.kamil_snk pisze:Myślę, że po wynikach w PTWC, to nie jest ich ostatnie słowo dzisiaj.konte pisze:Coma...! Wreszcie coś się od nich przebiło.
- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Oni to mieli taki żenujący utwór, gdzie śpiewali coś o komputerze, że mu płyta główna czym brzydkim pachnieGary pisze:no ja się dziwię, że Butelki z benzyną i kamienie" Cool Kidsów nie są takim hymnem.

Cebuli być nie może, nie było w zestawie.krysiron pisze:Oby tylko nie cebule... Lepiej Zaprzepaszcozne siły.kamil_snk pisze:Myślę, że po wynikach w PTWC, to nie jest ich ostatnie słowo dzisiaj.konte pisze:Coma...! Wreszcie coś się od nich przebiło.
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Po Gotuje wnioskuję, że cebula będzie.krysiron pisze: Oby tylko nie cebule... Lepiej Zaprzepaszcozne siły.
No ok, rozumiem, niczego nie będzie żal, ... może już wystarczy?