piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
Re: piosenki promowane przez nas na LP3 (następcy 'Again'?)
Co prawda nie biorę udziału w tej zabawie (m.in. dlatego, że brak tu sztywnych reguł, którymi lubię się kierować), ale według mnie utwór promowany powinien być wybrany do południa w piątek. Dlaczego? Z prostego względu - od 12.00 można głosować na następne notowanie. Wiem, że w praktyce nikt z forowiczów chyba tego nie czyni, ale mógłby.
A kalkulowanie, czy utwór wejdzie do poczekalni, patrząc najpierw na wyniki w nieszczęśliwej to też niedobry pomysł. Gdyby mi wrzucili do zestawu utwór zespołu Testament, to promowałbym go niezależnie od tego, czy jest na 51, czy na 123 miejscu...
A kalkulowanie, czy utwór wejdzie do poczekalni, patrząc najpierw na wyniki w nieszczęśliwej to też niedobry pomysł. Gdyby mi wrzucili do zestawu utwór zespołu Testament, to promowałbym go niezależnie od tego, czy jest na 51, czy na 123 miejscu...
jeśli są nowości to są one znane od mniej więcej popołudnia.
Uważam, że utwór promowany powinien być znany w momencie startu listy. Przecież to chyba dlatego zgłaszamy też propozycję nr 2 i 3 czasami. Skądś się to wzięło. 22 czy 23 to stanowczo za późno jest.
Dobrą praktyką przecież było zgłaszanie wcześniej swoich 2 czy 3 propozycji z możliwością zmiany po ewentualnym uzupełnieniu zestawu.
Uważam, że utwór promowany powinien być znany w momencie startu listy. Przecież to chyba dlatego zgłaszamy też propozycję nr 2 i 3 czasami. Skądś się to wzięło. 22 czy 23 to stanowczo za późno jest.
Dobrą praktyką przecież było zgłaszanie wcześniej swoich 2 czy 3 propozycji z możliwością zmiany po ewentualnym uzupełnieniu zestawu.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Jak dla mnie to słaby, bo nieszcześliwa jest tak zastana, że praktycznie żaden utwór z niej nie jest w stanie przeskoczyć poczekalni i wejść do podstawowego zestawienia, więc jeśli nie ma go w danym tygodniu w poczekalni to raczej będzie w SZ13, bądź po za nią więc spokojnie propozycję można podać do 20. Nowości również do 20 można poznać bo zestaw jest przedstawiony ok.15.30. Dla mnie wyjątkiem może być sytuacja, że ktoś z chcących promować napisze, że swą propozycję poda po liście wtedy musiał będzie podać swoją piosenkę bo w innym wypadku zostanie pozbawiony swej kolejki i przesunięty na dół klasyfikacji, a czy zrobi to w piątek czy sobotę to jego sprawa im później tym może więcej stracić. No ale to już sytuacja extremalna.kajman pisze:To jest bardzo dobry argument. Bo jeżeli nie będzie nieszczęśliwej do 23 to pewnie będzie dopiero w kolejnym tygodniu. A dla niektórych ma to duże znaczenie w wyborze utworu do promowania.
Myslę jednak, że 20 była by dobrym terminem, bo zdarzają się osoby, które swe glosy oddają jeszcze w trakcie listy bądź przed i chciały by wiedzieć wcześniej o promocji, by móc głosować. Kolejną sprawą jest podawanie kilku propozycji więc wybór jest większy. Ten tydzień był feralny ze względu na brak listy i dlatego powstało zamieszanie, ale w tym zamieszaniu padła propozycja Konwickiego1980 i wydawało się, że jest wszystko ok., ale niestety do czasu. Stąd to zamieszanie.
- konwicki1980
- Kontakt:
Są dwie szkoły na forum: jedną reprezentują m.in. jollyroger72 czy 1981, którzy głosują na listę czy nie tylko w pierwszym możliwym terminie, a drugą osoby, które głosują za przysłowiowe pięć dwunasta w piątek. Trzeba więc znaleźć jakiś kompromis. Proponuję zawiesić tu ankietę z kilkoma możliwymi godzinami do wyboru powiedzmy od 12 do 24. Mnie ten temat w ciągu najbliższych mniej więcej 70 tygodni nie dotyczy, gdyż najbliższe promowanie czeka mnie gdzieś tak w maju-czerwcu 2015 roku.
Nie przekonuje mnie ta 20, ale może i jest to dobre rozwiązanie. Ale po pierwsze byłbym za 20.15, żeby ewentualnie coś wywnioskować z liczby nowości i za możliwością zmiany utworu promowanego przez osobę promującą do godziny 23 (no powiedzmy do 22.30).
Ale może z niej wypaść, a inny utwór, szczególnie nowy w zestawie tam wejść i wtedy koncepcja ma się prawo zmienić.temik3 pisze:nieszcześliwa jest tak zastana, że praktycznie żaden utwór z niej nie jest w stanie przeskoczyć poczekalni
To jest dobre rozwiązanie, ale jednak uważam, że w przypadku braku zgłoszenia nie karzemy go tylko promujemy utwór kolejnej osoby w kolejce, a jego obligatoryjnie zawieszamy na ustalone 5 tygodni.temik3 pisze:Dla mnie wyjątkiem może być sytuacja, że ktoś z chcących promować napisze, że swą propozycję poda po liście wtedy musiał będzie podać swoją piosenkę bo w innym wypadku zostanie pozbawiony swej kolejki i przesunięty na dół klasyfikacji
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982
Jasne że jakaś z nowości sprzed 2 tygodni może tam wejść, ale jeśli mamy jaką fajną propozycję sprzed 2 tygodni i ona od razu nie wejdzie to po to mamy zawieszenie aby przeczekać i zobaczyć czy dany utwór ma szanse, a jeśli mamy alternatywny w SZ13 to nic nie stoi na przeszkodzie aby go podać parę dni wcześniej i jeśli wejdzie do poczekalni to promować inną propozycję (kogoś innego)oczywiście jeśli zgłoszona o czym później..[/quote]kajman pisze:Ale może z niej wypaść, a inny utwór, szczególnie nowy w zestawie tam wejść i wtedy koncepcja ma się prawo zmienić..
To jest dobre rozwiązanie, ale jednak uważam, że w przypadku braku zgłoszenia nie karzemy go tylko promujemy utwór kolejnej osoby w kolejce, a jego obligatoryjnie zawieszamy na ustalone 5 tygodni.[/quote]I właśnie odności tego wyżej, co będzie jeśli nie ma innej propozycji? Przesuwamy listę? Kolejny bezsens który foruje te właśnie osoby. Wiem, trudno jest wypracować kompromis, ale może jednak warto podjąć kroki, aby ujednolicić system promocyjny, podobn ie jak system kto wyżej w Znawcy przy równej liczbie pkt itd. Czemu ciągle wracać do problemu skoro można go rozwiązać głosem ogólu.
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Dobry kompromis-wszyscy jednakowo rozczarowani.
Moje propozycje:
1. Bokka - TOWN OF STRANGERS
2. Broken Bells - HOLDING ON FOR LIFE
1. Bokka - TOWN OF STRANGERS
2. Broken Bells - HOLDING ON FOR LIFE
- ADDY
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
- Kontakt:
BOKKA to jest idealny przykład na to, że ludzie w 50% kierują się marką zespołu, a nie jakością piosenki. Gdyby wszyscy wiedzieli kto tworzy ten zespół, to już dawno Town of Strangers byłoby w pierwszej dziesiątce
A wiesz, kto jest w składzie tego zespołu?
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
nie wiem kto to musiałby być? może Kazik + Nosowska + Podsiadło, ale też wątpię żeby to gwarantowało sukces 
Rozumiem, że Ty ADDY wiesz?

Rozumiem, że Ty ADDY wiesz?

Ja się nie kieruję, ale posłuchałem utworu i uznałem za koszmar. Może innym też się nie podoba, a przynajmniej nie podoba na tyle, żeby głosować.ADDY pisze:BOKKA to jest idealny przykład na to, że ludzie w 50% kierują się marką zespołu, a nie jakością piosenki. Gdyby wszyscy wiedzieli kto tworzy ten zespół, to już dawno Town of Strangers byłoby w pierwszej dziesiątce
- ADDY
- Kontakt:
Rozwiązanie zagadki kryje się w nazwie zespołu 
Jakby Kazik był członkiem zespołu, to pewnie Bokka już dawno by była na pierwszym. Chociaż to nie jest możliwe, z powodu ich stylu zupełnie odbiegającego od stylu Kazika

Jakby Kazik był członkiem zespołu, to pewnie Bokka już dawno by była na pierwszym. Chociaż to nie jest możliwe, z powodu ich stylu zupełnie odbiegającego od stylu Kazika
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
A mnie guzik interesuje kto tam śpiewa i występuje pod tym pseudonimem. Piosenka ma fajny klimat dlatego i już jutro otrzyma ode mnie glos.kajman pisze:Ja się nie kieruję, ale posłuchałem utworu i uznałem za koszmar. Może innym też się nie podoba, a przynajmniej nie podoba na tyle, żeby głosować.ADDY pisze:BOKKA to jest idealny przykład na to, że ludzie w 50% kierują się marką zespołu, a nie jakością piosenki. Gdyby wszyscy wiedzieli kto tworzy ten zespół, to już dawno Town of Strangers byłoby w pierwszej dziesiątce
a ja myślę, że przez całą tę tajemniczość projekt wzbudza większe zainteresowanie i gdyby sukces miał być uwarunkowany popularnością wykonawcy, to tutaj nie byłby problemu z niedostatkiem głosów - o tym zespole od jakiegoś czasu bardzo głośno. nieistotne kto wchodzi w skład, to już jest popularne.
- Yacy
- Kontakt:
to na wszelki wypadek moja propozycja do promowania. co prawda z płyty wolę inny utwór, ale ten też jest ok. 
Gary Numan - LOVE HURT BLEED
chciaż obawiam się, że parę osób wykruszy się z promocji tego utworu ...
jeśli coś zostanie dodane godniejszego uwagi, to dam znać najpóźniej w czasie LP3.

Gary Numan - LOVE HURT BLEED
chciaż obawiam się, że parę osób wykruszy się z promocji tego utworu ...
jeśli coś zostanie dodane godniejszego uwagi, to dam znać najpóźniej w czasie LP3.
po przesłuchaniu tej tajemniczej Bokki nie zdziwiłbym się, gdyby za tym projektem stał Artur Rojek. Ale kiedyś się na pewno dowiemy.
Utwór raczej nie dla mnie, ale ciekawie brzmi i nie nazwałbym tego koszmarem.
Utwór raczej nie dla mnie, ale ciekawie brzmi i nie nazwałbym tego koszmarem.
- ADDY
- Kontakt:
Również ciekawy utwór. Taki trochę w stylu IAMX, a trochę Crystal CastlesYacy pisze:to na wszelki wypadek moja propozycja do promowania. co prawda z płyty wolę inny utwór, ale ten też jest ok.
Gary Numan - LOVE HURT BLEED.
- Yacy
- Kontakt:
Gary wypadł z nieszczęśliwej, ale i tak jeśli nikt przede mną nie zgłasza propozycji to promujemy jego utwór.
edit. nikt przede mną się nie zgłosił do promocji, więc już oficjalnie: promujemy Garego
edit. nikt przede mną się nie zgłosił do promocji, więc już oficjalnie: promujemy Garego

- PaTToN
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2007
To teraz będzie moja kolej?
Natalia Sikora-KONIEC
ewentualnie
Misia ff - MÓZG
Natalia Sikora-KONIEC
ewentualnie
Misia ff - MÓZG
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
PaTTon ale Natalia już chyba była na liście więc promocja nie wchodzi w rachubę...PaTToN pisze:To teraz będzie moja kolej?
Natalia Sikora-KONIEC
ewentualnie
Misia ff - MÓZG
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 65/66
Tak, Natalia była raz w poczekalni w mikołajowo-stadionowymmiszony pisze:PaTTon ale Natalia już chyba była na liście więc promocja nie wchodzi w rachubę...PaTToN pisze:To teraz będzie moja kolej?
Natalia Sikora-KONIEC

- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Czyli wygląda na to że zostaje Misia 

- neon.ka
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 436, 30.06.1990
To ja bym liczyła, że jej nie było. Co to w końcu za notowanie było?... [jeśli chodzi o emisję utworów]ralfik pisze:Tak, Natalia była raz w poczekalni w mikołajowo-stadionowymmiszony pisze:PaTTon ale Natalia już chyba była na liście więc promocja nie wchodzi w rachubę...notowaniu 1662.