programy Maiursza Owczarka

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
amosek

programy Maiursza Owczarka

Post autor: amosek »

:D Czy ktoś słucha przepięknych programów Pana Mariusza nocą?? Walczę ze sobą, by nie spać, ciągle zastanawiając się dlaczego takie boskie rzeczy są tak późno!!!!!!
ku3a

Post autor: ku3a »

tez sie zastanawiam, ale z drugiej strony mysle sobie, ze moze to dobrze, ze to nie jest o 19-21, bo a to by sie poszlo zrobic kanapki, a to trzebaby cos tam posprzatac, a to ktos by zadzwonil, a to by jakis mail przyszedl, a tak to nic nie przeszkadza.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Teraz Owczarek jest "regularny" - za czasów Laskowskiego był jedynie z doskoku. Jako zastepca.

Ale od czego byli Słuchacze bądz ci, mniej lub bardziej powiązani z Radiem.

Jak tylko było coś wiadomo zaraz dawali cynk na jakimś forum (najczesciej Onet.pl), ze zastepstwo ma "Offfczarek"

Tak - wspaniałe są...
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

chyba jednak już za Laskowskiego Owczarek regularnie prowadził "Teraz Polskie" + inne z doskoku...co najmniej od momentu, gdy "Załoga G." Hurtu była na 1 miejscu, czyli to już będzie 2 lata. :)
nie chciałbym być odebrany jako obrońca pana L. :wink:
Awatar użytkownika
stavanger
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 683

Post autor: stavanger »

Pamiętam że Załoge G nagrałem z miesiąc przed jej wejściem na liste. :)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

"Teraz Polskie" to mniej więcej od zeszłej jesieni (albo i od roku?) mój stały punkt tygodnia, natomiast zaczęło się od tego że lubiłem, jak zastępował Kydrryńskiego (którego zresztą normalnie nie słucham, tylko jak jest "owczarkowe" zastępstwo ;) ).
Awatar użytkownika
drwycior
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984
Kontakt:

Post autor: drwycior »

Kiedys BRUM byl takim polskim oknem na swiat jesli chodzi o nowosci i dobrze ze jest ten program ,chwala za to Offczarkowi ze sie za to wzial,bo to jest nie tylko alternatywa ale w zasadzie caly szeroki wachlarz polskiej muzyki "rozrywkowej" bo i np. muzyka pop i poezja spiewana sie umie Offczarek zachwycic...no wychowany na Trojce z krwi i kosci ;) wspolpracownik Markomanii wiele lat,a ze Niedzwiedz juz nie ma czasu grac polskich nowosci tak jak to bylo zawsze po 10 w Markomanii-no to czapki z glow dla tego programu TerazPolskie i +10 za gust Offczarka,warsztat radiowy niestety -5 wiec dlatego chyba tylko w nocy ale to daje w sumie +5 wiec jest calkiem dobrze :)
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

drwycior pisze:warsztat radiowy niestety -5 wiec dlatego chyba tylko w nocy ale to daje w sumie +5 wiec jest calkiem dobrze :)
a mógłbyś napisać co znaczy dla Ciebie "warsztat radiowy"?

Bo wg mnie Owczarek dobrze mówi, wie co mówi, ciekawie mówi i kiedy trzeba to mówi więcej a kiedy np nie może mówi mniej. Muzykę którą puszcza lubię i jest też taka muza którą polubiłem dzięki niemu.

Tak więc bardzo mnie interesuje co miałeś na myśli?
IZA

Post autor: IZA »

Niestety „Teraz Polskich” słucham okazyjnie właśnie z powodu późnej godziny. Często po prostu jestem tak zmęczona po tygodniu, że oczy mi się zamykają po północy i z ciężkim bólem muszę przeprosić Pana Mariusza wyłączając radio. A szkoda, bo audycja prezentująca polską muzykę z nieco wyższej półki to moim zdaniem strzał w dziesiątkę i szczerze mówiąc to dzięki PR III poznałam spory dorobek mało popularnych, ale świetnych rodzimych kapelek. Szkoda również, że drugi Owczarek czyli Michał ze swoją Strefą Rokendrola Wolną Od Angola też jest późno i do tego tylko raz w miesiącu :(
ku3a

Post autor: ku3a »

calkowicie zgadzam sie z Yacym.
ja bardzo lubie sposob prowadzenia audycji przez... MO.
Awatar użytkownika
drwycior
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984
Kontakt:

Post autor: drwycior »

No warsztat radiowy to jest przede wszystkim dykcja...barwa glosu...dosyc plynne wyrazanie swoich mysli w zdaniach oczywiscie poprawnych gramatycznie i stylistycznie,takze nie zapominanie o interpunkcji.Moze jeszcze cos ale mnie to wystarczy.

Problem Off-Czarka ktorego audycji slucham tez chetnie z uwagi na muzyke jaka prezentuje,ale wydaje mi sie ze w poprzednich latach jeszcze prowadzac rzeczy tylko "z doskoku" mial pewne rzeczy napisane jednak, i nie bylo to zle -niektorzy pisza sobie zapowiedzi, ale kopiowal troche Niedzwiedzia w pewnych zwrotach...Wiadomo ze patronat nad Stelmim
kiedys mial Kaczor a nad Owczarkiem Niedzwiedz.I pamietam jak Stelmi kiedys sie zwierzal ze dla niego lepiej jednak bylo gdy przestal sobie zapisywac zapowiedzi,ewentualnie tylko w punktach.I wtedy sie mozna szybciej nauczyc sztuki improwizacji.O ile Stelmiemu to moim zdaniem wyszlo na dobre to mam wrazenie ze Off-Czarkowi tez to ktos powiedzial i przestal zapisywac bo uznal ze tak jest lepiej ale jednak to slychac na antenie.
Ja nie twierdze ze mowi nieskladnie czy jakies bzdury,ale sluchajac Go ja zawsze ,no moze nie zawsze ale czesto, drze z obawy czy uda mu sie powiedziec wszystko tak jak chcial i jak przejdzie do kolejnej mysli przewodniej zapowiedzi kolejnej piosenki,raz wychodzi mu gorzej raz lepiej.Po prostu jest niepewny.Takie wiazanie jednego tematu z drugim czyli zapowiedz wsteczna+ zapowiedz nastepnej piosenki w jez.niemieckim nazywa sie Überleitung,nie wiem czy w jez.polskim dziennikarskim takie okreslenie istnieje.Mowi sie ze jak ktos nie ma pomyslu na ten Überleitung to wtedy podaje czas,albo adres emaila kolejny raz.Tak czesto sie dzieje.

No ale u Offczarka jednak ta niepewnosc kolejnej mysli ktorej za dlugo szuka jednak ciagle przewaza.A no i jeszcze barwa glosu nie jest za radiowa niestety,ale to nie musi przeszkadzac,to mozna nadrobic czym innym,no i dykcja pozostawia tez niestety do zyczenia.Ale jak napisalem wyzej calosc na + 5 bo nadrobil gustem wiec cos za cos.
ODPOWIEDZ