wiadomo że chodzi o VIII ale żeby nikt nie mógł pokusić się o unieważnienieGrycek pisze: D. zwyciezca VII. ze zwyciezca VII.
Plebiscyt "Nasza Lista"(taka zabawa)
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
-
Grycek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Krótki komentarz.
Skończyło się na tym, że zagłosowało 20 osób na 44 utwory. Przez ten cały tydzień ,jak zbierałem głosy, lista się zmieniała niesamowicie w dużym stopniu. Samo pierwsze miejsce zmieniało się chyba z 5-6 razy. Ogólnie pierwszymi miejscami nie jestem zbytnio zaskoczony i spodziewałem się, że te utwory mogą zajść wysoko.
Aby dostać się do finałowej 32 wystarczyło mieć 5 punktów.
A oto "nieszczęśliwa 12stka"
33. Millenium - Back to the childhood
34. Carmen Cuesta-Loeb - Shape Of My Heart
35. Laurie Anderson - Kokoku
36. Sylvan - This World Is Not For Me
37. The Gun Club - The Breaking Hands
38. Acroma - Don't Think Just Move
39. Beatallica - Hey Dude
40. Jimmy Eat World - Sweetness
41. Sputnik - Prujezd Hlavou
42. TBX & Evanna - Inspire Me
43. The Ramones - Bonzo Goes To Bitburg
44. Tiromancino - Per Me è Importante
Na resztę utworów nikt nie głosował.
Skończyło się na tym, że zagłosowało 20 osób na 44 utwory. Przez ten cały tydzień ,jak zbierałem głosy, lista się zmieniała niesamowicie w dużym stopniu. Samo pierwsze miejsce zmieniało się chyba z 5-6 razy. Ogólnie pierwszymi miejscami nie jestem zbytnio zaskoczony i spodziewałem się, że te utwory mogą zajść wysoko.
Aby dostać się do finałowej 32 wystarczyło mieć 5 punktów.
A oto "nieszczęśliwa 12stka"
33. Millenium - Back to the childhood
34. Carmen Cuesta-Loeb - Shape Of My Heart
35. Laurie Anderson - Kokoku
36. Sylvan - This World Is Not For Me
37. The Gun Club - The Breaking Hands
38. Acroma - Don't Think Just Move
39. Beatallica - Hey Dude
40. Jimmy Eat World - Sweetness
41. Sputnik - Prujezd Hlavou
42. TBX & Evanna - Inspire Me
43. The Ramones - Bonzo Goes To Bitburg
44. Tiromancino - Per Me è Importante
Na resztę utworów nikt nie głosował.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
No tak, ale to oznacza, że istnieje wysokie prawdopodobieństwo, że 1 i 2 miejsce z eliminacji trafią na siebie w drugiej rundzie, a daleko dojdą rzecz ze środka stawki. Powinno być np. 1-32...... a na końcu 2-31, w połowie pierwszej części drabinki 3 z 30, w drugiej połowie 4 z 29, itp. (jak w tenisie właśniedominik_fi pisze:A może zostały tak rozmieszczone ja było w 1 poście w regulaminieMiszon pisze: A z drabinki wnioskuje sherlockowo, ze najwiecej punktow dostały 2 piosenki spośród par 1 i 16 (bo najbardziej rozstawione, czyli najwcześniej w finale na siebie mogą wpaść).
1 miejsce z 16
2 miejsce z 17 itd.
No i niewykluczam też, że Grycek specjalnie "pomieszał" pary, tak, żeby nic się nie dało stwoerdzić i np. rozstawienie są w prach nie 1 i 16, tylko 1 i 9 (albo nawet 8 i 9, albo 8 i 16 itp., jak chciał w sumie
- dominik_fi
- dominik_fi
- dominik_fi
Musze przyznać, że i typy z mojej siódemki znalazły się w kolejnej fazie i na szczęście w większości nie tworzą par 
Cieszy mnie również, że ktoś oddał głos na Sputnika, bo szczerze mówiąc najbardziej mi tu właśnie zależało na propagowaniu czeskiej muzyki, która (nie wiedzieć czemu) bardzo rzadko jest prezentowana w polskich mediach
Cieszy mnie również, że ktoś oddał głos na Sputnika, bo szczerze mówiąc najbardziej mi tu właśnie zależało na propagowaniu czeskiej muzyki, która (nie wiedzieć czemu) bardzo rzadko jest prezentowana w polskich mediach
- dominik_fi
Przy 10 parach nie było problemów, wytypowałem swoich faworytów odrazu, teraz mam kłopot z pozostałymi 6 parami, t.j.:

To są wszystko znakomite kawałki, zresztą tak jak i pozostałe a mleko jest bardzo zdrowe6 Chinook - Efemeryda Avenged Sevenfold - Seize The Day
8 Mew - The Zookeeper's Boy Homegrown - Barbie girl
9 Thirteen Senses - Thru The Glass Ben Folds - Zak and Sara
13 Godsmack - Serenity 650 North - Just A Picture
14 No Respect - Human Scum Brendan Croker - No Money At All
15 Oceansize - Music for a Nurse The Twilight Singers - Black Is The Color Of My True Love's Hair
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Skoro 5 punktów trzeba było mieć, żeby wejść do 32, to wydaje mi się, że to jednak sporo. To dobrze, bo oznacza, że jednak w miarę spójne głosy były i nie było wątpliwości, co ma wejść do pucharów.
Ja będę miał największe wątpliwości z parami 7 i 15. Jakoś mnie nie grzeją te kawałki.
Zaskoczony jestem, że nie wszedł Sylvan. Pod koniec go wrzuciłem, a robił coraz lepsze wrażenie na mnie (na początku kompletnie mi się nie podobał, a później owszem). Sądziłem jednak, że ktoś więcej na niego zagłosuje i wejdzie, a tu niespodzanka niemiła. Szkoda też Millennium i Acroma, zwłaszcza Millennium, które było u mnie na 8 (a w zasadzie na 9, bo 6 było nieliczony A Fallacy).
Ja będę miał największe wątpliwości z parami 7 i 15. Jakoś mnie nie grzeją te kawałki.
Zaskoczony jestem, że nie wszedł Sylvan. Pod koniec go wrzuciłem, a robił coraz lepsze wrażenie na mnie (na początku kompletnie mi się nie podobał, a później owszem). Sądziłem jednak, że ktoś więcej na niego zagłosuje i wejdzie, a tu niespodzanka niemiła. Szkoda też Millennium i Acroma, zwłaszcza Millennium, które było u mnie na 8 (a w zasadzie na 9, bo 6 było nieliczony A Fallacy).
A skąd wiesz, że aż 5 (chyba że przeoczyłem ? Równie dobrze mogło być punktów 4 albo porozrzucane 3 (w regulaminie na 99% jest informacja, że w pierwszej kolejności decyduje ilość głosujących).Miszon pisze:Skoro 5 punktów trzeba było mieć, żeby wejść do 32, to wydaje mi się, że to jednak sporo. To dobrze, bo oznacza, że jednak w miarę spójne głosy były i nie było wątpliwości, co ma wejść do pucharów.
Podzielam Twoje zaskoczenie co do Sylvana. Niestety o ile kojarzę to jeden z tych kawałków, który dawał się wyprzedzać, ale i tak był u mnie w 10, podobnie jak Acroma. Dla mnie chyba największym zaskoczeniem in minus jest Beatallica, bo raczej wydawała mi się pewniakiem.Miszon pisze:Zaskoczony jestem, że nie wszedł Sylvan. Pod koniec go wrzuciłem, a robił coraz lepsze wrażenie na mnie (na początku kompletnie mi się nie podobał, a później owszem). Sądziłem jednak, że ktoś więcej na niego zagłosuje i wejdzie, a tu niespodzanka niemiła. Szkoda też Millennium i Acroma, zwłaszcza Millennium, które było u mnie na 8 (a w zasadzie na 9, bo 6 było nieliczony A Fallacy).
Ostatnio zmieniony śr maja 30, 2007 9:40 am przez kajman, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Grycek
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Grycek pisze: 4 W fazie eliminacyjnej w przypadku takiej samej liczby głosów wyżej jest utwór na który głosowało więcej osób. Przy tej samej liczbie osob glosujacych decyduje najwyzsze miejsce zdobyte w naszych siódemkach. Jeśli najwyższe miejsca są jednakowe ,to decyduje mniejsze odchylenie standartowe w podanych głosach. Jeśli to nie roztrzygnie, to dane utwory zostają rozstawione w kolejności alfabetycznej biorąc pod uwagę wykonawcę.
W pierwszej kolejności decyduje liczba punktów.kajman pisze:A skąd wiesz, że aż 5 (chyba że przeoczyłem ? Równie dobrze mogło być punktów 4 albo porozrzucane 4 (w regulaminie na 99% jest informacja, że w pierwszej kolejności decyduje ilość głosujących).