Nasza Lista XIII
Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72
Re: Nasza Lista XIII
Wszystko powinno być dzisiaj.
Utwory do przesłuchania na moim chomiku (hasło islands) folder NL13 (hasło 31LN).
Do ściągnięcia jak ogarnę wszystko, zipnę lub rarnę i wrzucę.
Utwory do przesłuchania na moim chomiku (hasło islands) folder NL13 (hasło 31LN).
Do ściągnięcia jak ogarnę wszystko, zipnę lub rarnę i wrzucę.
- konwicki1980
- Kontakt:
Jeszcze tylko poprosiłbym o adres tego "chomika".
- Yacy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
- Kontakt:
tam jest tak fajna opcja 'pobierz folder'.
mi już się pobiera
mi już się pobiera

Ja próbuje pobrac z chomika, ale caly czas mi wyskakuje "brak plikow". Mimo, ze w folderze są chyba wszystkie utwory
kajmankonwicki1980 pisze:Jeszcze tylko poprosiłbym o adres tego "chomika".
- Yacy
- Kontakt:
to chyba przeze mnie bo wszystkie są na moim dysku ... może je zabrałem przez przypadekVinyl84 pisze:Ja próbuje pobrac z chomika, ale caly czas mi wyskakuje "brak plikow". Mimo, ze w folderze są chyba wszystkie utwory

Nie ma chomikboxa na linuxa, wiec czekam na paczki.
Swoją drogą namieszałem. Na chomik wrzuciłem utwory do odsłuchu, więc w kilku wypadkach zamieniłem wersje przysłane mi przez uczestników na mp3. Oryginalne będą w paczkach. Tylko że podany mi namiar uploadowy nie działa. Dostałem drugi, może tam mi się uda tylko muszę zrobić mniejsze paczki.
- jollyroger72
- Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176
To dopiero na 6 grudniaabd3mz pisze:Nie ma chomikboxa na linuxa, wiec czekam na paczki.

Na ile utworów głosujemy i dlaczego na tak dużo?
- konwicki1980
- Kontakt:
No nie ma lepszego adresu do uploadu niż Dysk Google. I każdy, kto ma konto na Gmailu może od razu z niego skorzystać. Limit pliku, który nie jest dokumentem Google, wynosi 10 GB.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Pozostaje kwestia legalności udostępniania mp3 na takim serwisie.konwicki1980 pisze:No nie ma lepszego adresu do uploadu niż Dysk Google. I każdy, kto ma konto na Gmailu może od razu z niego skorzystać. Limit pliku, który nie jest dokumentem Google, wynosi 10 GB.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Ja np. jestem za 12. Ktoś za / przeciw?jollyroger72 pisze:Na ile utworów głosujemy i dlaczego na tak dużo?
To dopiero będziemy ustalać. Powiedzmy do soboty.jollyroger72 pisze:Na ile utworów głosujemy i dlaczego na tak dużo?
Nie jestem pewien czy mam tam konto. Myślę, że abd3mz wie to lepiej. Poza tym nie mam pojęcia jak to się tam robi. Do tego co mam dostałem instrukcje.konwicki1980 pisze:No nie ma lepszego adresu do uploadu niż Dysk Google.
- konwicki1980
- Kontakt:
No kwestia legalności pozostaje taka sama na tym serwisie, jak i innym. Tak czy inaczej publikujemy na otwartym forum informacje o tych plikach, więc gdziekolwiek byśmy ich nie publikowali, tak czy inaczej nie jest to do końca legalne. Legalne byłoby, gdybyśmy podawali tylko odnośniki do plików wrzuconych przez kogoś innego.Grycek pisze:Pozostaje kwestia legalności udostępniania mp3 na takim serwisie.
Ja tylko podałem przykład Dysku Google, ponieważ wczoraj właśnie stanąłem przed problemem wrzucenia na szybko pliku o dużej objętości. I po wielu minutach szukania egzotycznych hostingów przypomniałem sobie, że jest coś znacznie szybszego i prostszego. W Dysku Google można ograniczyć odbiorcę pliku do wyznaczonego grona osób.
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ja za 11 plus 1 rezerwowyNeo01 pisze:Ja np. jestem za 12. Ktoś za / przeciw?jollyroger72 pisze:Na ile utworów głosujemy i dlaczego na tak dużo?

- Yacy
- Kontakt:
nie do końca rozumiem. możesz wyjaśnić tę ciekawostkę? tzn. że to co ściągnąłem może się różnić od tego co ktoś Ci przesłał? czy różni się tylko rozszerzeniem?kajman pisze:Swoją drogą namieszałem. Na chomik wrzuciłem utwory do odsłuchu, więc w kilku wypadkach zamieniłem wersje przysłane mi przez uczestników na mp3.
- konwicki1980
- Kontakt:
Na przykład ja wrzuciłem jeden utwór w formacie wav, bo w mp3 brzmi fatalnie. Utwory są pewnie te same, tylko różne formaty plików. Swoją drogą takie słuchanie bezpośrednio z Chomikuj musi być niesłychanie uciążliwe.
a jakiś spis utworów na początku wątku będzie?
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1987
Kajman, Yacy jak pobrac cały folder?
Słuchania jest sporo, do świąt zejdzie
Słuchania jest sporo, do świąt zejdzie

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Których Świąt?
Wszystkich Świętych i Niepodległości?
Wszystkich Świętych i Niepodległości?
O, własnie. Czy to znaczy, że Jecek się pospieszył?Yacy pisze:nie do końca rozumiem. możesz wyjaśnić tę ciekawostkę? tzn. że to co ściągnąłem może się różnić od tego co ktoś Ci przesłał? czy różni się tylko rozszerzeniem?kajman pisze:Swoją drogą namieszałem. Na chomik wrzuciłem utwory do odsłuchu, więc w kilku wypadkach zamieniłem wersje przysłane mi przez uczestników na mp3.
O to, to, to...ku3a pisze:a jakiś spis utworów na początku wątku będzie?
Tylko rozszerzeniem. Niektórych na chomiku odsłuchać się nie da. Toteż w paczkach będą i wersje przysłane i te przeze mnie uzupełnione o format mp3. Tylko paczki strasznie wolno się uploadują, więc pewnie dopiero jutro rano wszystkie będą.Yacy pisze:tzn. że to co ściągnąłem może się różnić od tego co ktoś Ci przesłał? czy różni się tylko rozszerzeniem?
W drugim poście wrzuciłem.ku3a pisze:jakiś spis utworów na początku wątku będzie?
Ja wiele rzeczy słucham na chomiku, w tym większość nowych płyt.konwicki1980 pisze:Swoją drogą takie słuchanie bezpośrednio z Chomikuj musi być niesłychanie uciążliwe.
Ja nie potrafię. Trzeba chyba mieć chomikaboxa, ale Yacy wie na pewno.miszony pisze:Kajman, Yacy jak pobrac cały folder?
I jeszcze jedna uwaga. Co nieco otagowałem lub uzupełniłem tagi. Poprawilem też niektóre metryczki. Teraz są w postaci Wykonawca - Tytuł. W jednym wypadku nie poprawiałem, chociaż wszystkie informacje, które znalazłem na temat pewnego utworu wskazują, że zgłaszający pominął jednego z wykonawców i to tego tego podawanego na początku.
Na pewno masz konto pocztowe znawcy, więc tutaj https://drive.google.com zaloguj się tymi samymi danymi, w lewym górnym rogu obok przycisku Utwórz kliknij strzałkę w górę, wybierz Folder. Po zaznaczeniu folderu ze wszystkimi plikami i gdy pojawi się komunikat Przesyłanie zakończone kliknij Udostępnij potem obok Prywatny – dostęp tylko dla osób wymienionych poniżej wybierz Zmień na Każdy użytkownik mający link.kajman pisze:Myślę, że abd3mz wie to lepiej. Poza tym nie mam pojęcia jak to się tam robi. Do tego co mam dostałem instrukcje.
Ten link możesz nam dać.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
- Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove
Ściągnąłem pliki z chomika i udostępniłem je na innym serwisie:
http://vhdd.pl/fBc
http://vhdd.pl/fBc
Fajnie, bo mi ten adres nie działał. Tylko będę musiał dorzucić jeszcze kilka wersji w podanych mi formatach. Już się ładują na chomika. Przerzucę je potem do podfolderu Phormaty.
Dwa razy próbowałem wrzucić rara na chomika i dwa razy mi odmówił.
Dwa razy próbowałem wrzucić rara na chomika i dwa razy mi odmówił.
Przekazuję od Jacka: trzeba mieć aplikację ChomikBox i wtedy można ściągnąć cały folder.kajman pisze:Ja nie potrafię. Trzeba chyba mieć chomikaboxa, ale Yacy wie na pewno.miszony pisze:Kajman, Yacy jak pobrac cały folder?
a dlaczego nie poprawiłeś? i tak tajemniczo piszesz o tym utworze?kajman pisze:W jednym wypadku nie poprawiałem, chociaż wszystkie informacje, które znalazłem na temat pewnego utworu wskazują, że zgłaszający pominął jednego z wykonawców i to tego tego podawanego na początku.