kajman pisze:Wybiegając w przyszłość mam pytanie: czy można w fazie pucharowej nie typować jakiejś pary, ponieważ uznaje się obie piosenki w parze za niewiele warte?
hmm, ja mam inne pytanie - czy mozna nie typowac jakiejs pary, poniewaz uznaje sie obie piosenki za rownie dobre i nie chce sie ktorejs krzywdzic?
kajman pisze:A moim zdaniem powinien być zakaz nawet w takiej sytuacji.
a ja tak nie uważam. Jeśli się zdarzy taka sytuacja, że będę musiał wybierać między moją propozycją (choć nie liczę, że jakaś się zakwalifikuje dalej) a piosenką, którą uznaję za zdecydowanie lepszą (a sporo takich) to nie sądzę aby to było naganne. W odwrotnej sytuacji oczywiście wstrzymałbym się od głosu. Bo tą drugą piosenką może być np. utwór na który głosowałem i niby dlaczego miałbym go dalej nie popierać.
kajman pisze:A moim zdaniem powinien być zakaz nawet w takiej sytuacji.
ale dlaczego ma być zakaz? Nikt nie zmusza Cię do głosowania przeciwko swojemu utworowi A na swój nie wolno i tj. ok! Ja mam zamiar głosować przeciwko gdyby taka sytuacja zaistniała. No chyba że parę będą tworzyc moje dwa utwory wtedy się wstrzymam
A że moje utwory jak je dołączyłem do zwycięskiej 7 miały 5, 11 i 15 miejsce więc myślę że tj prawdopodobna sytuacja.
no i system pucharowy jest jedyny który może być w dalszej fazie. Gdyby miało być punktowane to mogę sie założyć że wyniki nie odbiegły by za bardzo od wyników po pierwszej fazie. A tak może być niespodziewanie fajna zabawa No bo o to chyba chodzi?
i tak się zastanawiam... Grycek my poznamy tylko pary i nie będziemy wiedzieć która jest 1-32, 2-31 itd.? Szkoda...
Ostatnio zmieniony wt maja 29, 2007 9:34 pm przez Yacy, łącznie zmieniany 1 raz.
Hmm... 44 utwory... a jak z tego wybierzemy 32? No bo rozumiem, że nie będzie problemu, jak 32 dostanie dajmy na to 3 punkty, a ten 33-ci już 2 punkty, to selekscja będzie prosta jak w kadrze Engela . No, ale jeśli 15 ostatnich utworów dajmy na to dostanie po 1 punkcie? To jak z nich wybrać te na miejscach 29-32??? Czy wtedy zamiast par będzie trzeba robić trójki giertychowe?
Yacy pisze:
i tak się zastanawiam... Grycek my poznamy tylko pary i nie będziemy wiedzieć która jest 1-32, 2-31 itd.? Szkoda...
Nie będziecie wiedzieć. Będziecie tylko mogli się domyśleć. Wypiszę pary nie podając dokładnie, które miejsce walczy, z którym.
Tego jakoś nie doczytałem przez co dopiero teraz jestem zły. Czyli wszystkie głosy w pierwszej rundzie, wszystkie wyniki zmagań pucharowych, całą tą dokumentację wrzucisz dopiero po zakończeniu ostatniej rundy. Moim zdaniem to się mija z celem. Przecież to czy piosenka była wyżej czy niżej, a nawet czy była na pierwszym i 32 nie wpłynie na gusty głosujących, którzy wiedzą, co im się podoba, a co nie. A tak ciekawość mnie zeżre, jeżeli będę musiał czekać na efekty kolejnych głosowań.
kajman pisze: Przecież to czy piosenka była wyżej czy niżej, a nawet czy była na pierwszym i 32 nie wpłynie na gusty głosujących, którzy wiedzą, co im się podoba, a co nie. A tak ciekawość mnie zeżre, jeżeli będę musiał czekać na efekty kolejnych głosowań.
... a moze kajman ma racje i dowiemy sie kolejności...?
Grycek pisze: Głosowanie do fazy eliminacyjnej trwa do 22:00 dnia 29 V 2007.
a ze pewnie liczy na bieżąco - w co nie wątpię...
chociaż:
Grycek pisze:
Yacy pisze:
Grycek o której będą wyniki czy wtorek godzina 22.01 to za wcześnie?
Kto wie.
to "kto wie" nie było przekonujące...
Grycek napisz kiedy będą bo ja zamiast siedzieć przy laptopie i pracować, liczyć i oliczać siedzę przy domowym i czekam...
zostało 10 minut
Ostatnio zmieniony wt maja 29, 2007 9:51 pm przez Yacy, łącznie zmieniany 1 raz.
Miszon pisze:Hmm... 44 utwory... a jak z tego wybierzemy 32? No bo rozumiem, że nie będzie problemu, jak 32 dostanie dajmy na to 3 punkty, a ten 33-ci już 2 punkty, to selekscja będzie prosta jak w kadrze Engela . No, ale jeśli 15 ostatnich utworów dajmy na to dostanie po 1 punkcie? To jak z nich wybrać te na miejscach 29-32??? Czy wtedy zamiast par będzie trzeba robić trójki giertychowe?
Myślę, że przy 44 (na razie), to piosenki z okolic miejsc po 30 będą miały przynajmniej z jakieś 3-4 p. i będzie ich nie za wiele, a wtedy już jakaś zasada porządkująca będzie pasować, a te zasady już podawano (ilość głosujących, najwyższa pozycja). Myślę, że jeżeli jednak zdarzy się, że nie będzie można rozstrzygnąć o tym 32 miejscu to się zrobi jakąś dogorywkę.
Grycek jeszcze raz dzięki za fajne emocje i zabawę ( ale ja muszę popracować... Chociaż dziś Owczarek po północy a potem Kosa więc towarzystwo będzie do posiedzenia )