Trochę się spóźniam z tymi wynikami, a przecież nie mam aż tylu zajęć!
Jakiś znowu rozkojarzony jestem, czyżby to było jesienne przesilenie?
A więc do dzieła. Dziś wygrywa
szkocki zespół F.F. i jest to moim skromnym zdaniem lepsza propozycja od poprzedniej. Dlatego mam nadzieję, że też odniesie większy sukces, choć osobiście mam innych do tego faworytów! Drugie miejsce dla renomowanej firmy S.T.P. jednak mnie do końca ten utwór nie przekonuje. No i wreszcie na trzecim rodzima kapela z gościnnym udziałem Muńka S.
W środku stawki mamy jeszcze dwie rodzime piosenki ale niestety trzy ostatnie miejsca też dzierżą krajanie!
01. [ 5,97 ] Franz Ferdinand - EVIL EYE
02. [ 5,67 ] Stone Temple Pilots - OUT OF TIME
03. [ 5,33 ] Shamboo + Muniek - TATA
04. [ 5,31 ] Soundgarden - HALFWAY THERE
05. [ 5,28 ] Arcade Fire - REFLEKTOR
06. [ 5,25 ] Indios Bravos - LUBIĘ TO
-----------------------------------------------------------
07. [ 4,61 ] Edyta Bartosiewicz - UPAŚĆ BY WSTAĆ
08. [ 4,03 ] Capone Bros - PETE PETE
09. [ 3,94 ] Lisa Stansfield - CAN'T DANCE
10. [ 3,93 ] Biff - NIEPOWAŻNA
11. [ 3,47 ] Jacek Bończyk - NIE ZGADZAM SIĘ
12. [ 3,27 ] Lora Szafran - ODNAJDĘ, ODNAJDĘ
Skrajnymi ocenami obdarzyliśmy propozycję Edyty Bartosiewicz (jedna dziesiątka i cztery zera!!!!), która także wzbudziła emocje przy ocenie jej najnowszej twórczości!
Najwyższymi ocenami ten zestaw obdarzyli
Lopez oraz
Radzix, jednak przewaga pierwszego jest bardzo wyraźna gdyż dał on średnią 7,09 pkt. przy ledwie 6,45 pkt. tego drugiego!
Najniżej tym razem oceniali całe muzyczne towarzystwo
mr.pusiak i
seblit ze średnimi odpowiednio 2,63 i 3,17 pkt.
I wreszcie po długiej przerwie witamy nowe osoby, które postanowiły wziąć udział w zabawie ocenowej.

O ile
lady jest znana z wielu działań na naszym forum i wierzę, że nie będzie głosowała tylko wówczas gdy w nowościach pojawi się jakiś bluesowy kawałek?
Za to
4989341 wydaje się być debiutantem, tak by wynikało z liczby postów tej osoby. Jednakże (po profesjonalnym podejściu do pisania postów) odnoszę wrażenie, że to nie jest nowa osoba na forum. Być może to jest nowe konto kogoś, kto tutaj był stałym bywalcem, a może tylko wcześniej ta osoba była dobrym obserwatorem tegoż? Bowiem poza tym że jest z Krakowa i słucha LP Trójki od 1998 roku nic więcej o niej nie wiemy!
Może się nam bliżej przedstawisz czy jesteś kobietą czy mężczyzną? Chyba że wolisz zachować wokół siebie tę aurę tajemniczości?
P.S.: Tydzień temu zapomniałem nadmienić, że po osiemnastu tygodniach przerwy powitaliśmy z powrotem w naszym gronie Scaramoucha i też mam nadzieję, że znowu aż tyle na niego czekać nie będziemy, bo już w tym tygodniu go nie było!
głosowało 18 osób [ średnia wszystkich ocen - 4,71 pkt. ]