kajman pisze:Utwór mógł się podobać lub nie, ale dla nikogo nie był tak beznadziejny, jak dla niektórych Grażka.
kajman pisze:Nie intryguje tylko wkurza (przynajmniej część osób), a tekst to może po prostu jest tak mętny w niektórych fragmentach, że trudno się w nim doszukać sensu. Zresztą być może w ogóle go nie ma.
Mętne i bez widocznego sensu to są teksty "Smells like teen spirit", "Ery Retuszera" czy "12 Groszy", a wcale nie przeszkadzało im to być wielkimi przebojami. O twórczości Pogodna ("Pani w obuwniczym", "Orkiestra", "Alinka", "Uśmiech się") nie wspominam, bo nie zyskała szerszego poparcia.
I żeby nie było niepotrzebnego gadania: osobiście lubię większość z wymienionych piosenek, jedynie twórczości Kazika i Kultu nie trawię - odrzuca mnie wprost organicznie i nic na to nie poradzę, ale nigdy nie narzekałem, że takie "beznadziejne" "gnioty" są na szczycie Listy.
adameria pisze:tekst jest na tyle sprytnie napisany, że ma drugie, a może nawet trzecie dno. Z tym, że każdy inne dno widzi. No i nie mam wcale na myśli, że tekst jest denny. Akurat gra słów jest akuratna.
Bardzo ładna gra słów! Może nie aż na miarę słoika, ale i tak zazdroszczę!
adameria pisze:Przepraszam, ale poza pewnym użytkownikiem, który użył słowa "głupota", ja tu nie widzę złych emocji u żadnej osoby.
Ja widzę kilka osób, przy czym dla każdej mogą to być inne emocje o różnych przyczynach, a i tak te kilka reprezentuje pewnie jakiś liczniejszy odsetek całego społeczeństwa - wystarczy spojrzeć na komentarze w internecie na temat Melodii Domowych. Zresztą nawet ja sam mam bardzo ambiwalentne odczucia estetyczne, jak oglądam ich teledyski. "Co innego widzisz - co innego słyszysz."
To może jednak dla relaksu zaproszę wszystkich do wysłuchania
Trójkowego Miszmaszu 2012.