Kto by pomyślał jakiś czas temu, że ten top dojdzie do skutku .
Ciekaw jestem jak ostatecznie wypadną "rockiestrowe" kawałki .
Moja czołówka dla niektórych powinna być dość oczywista .
Głosuję na piosenki, a nie na wersje, więc każda piosenka występuje w jednym egzemplarzu.
Oto mój ToPN25:
1. Legia pany
2. Kanały
3. ŸŸŸ
4. Polska : Peru 5:1
5. PKS Driver
6. Karate Puma
7. Robur
8. Samopał
9. Nysa (Niu Old Acid)
10. Drażyno moja drażyno
11. Makgajwer
12. Walec
13. Masakra w dzieżążni
14. Bracia Pafnucy
15. MaRyjo prowadź nas
16. Brony
17. Elementy mordercze (szybko wersja)
18. Um
19. Wybuch jądrowy w Jeleniej Górze
20. Żuk (z MPWiK)
21. Juby
22. Spychacz
23. Sławek Dyszel
24. TPN 25
25. Budowa w toku
Kertoip pisze:z pamięci. od zawsze na zawsze. jeden z tych wielkich zespołów. zasłużył na ten top!
No cóż, lepiej tego nie ujmę. J/w.
1. Walec
2. Legia pany
3. Kanały
4. PKS Driver
5. Piosenka o miłosci (Rzygam)
6. Sram
7. Karate Puma
8. ŸŸŸ
9. Brony
10. Wybuch Jądrowy w Jeleniej Górze
11. Kultywator
12. Samopał
13. Elementy Mordercze (Szybko wersja)
14. Robur
15. Budowa w toku
16. Nasza Dzielnica
17. Makgajwer
18. Oda Do Światła
19. Cztery Oktawy W Dupie
20. Baza
21. Drut
22. Nysa (Niu Old Acid)
23. Juby
24. Polska : Peru 5:1
25. Strupy z dupy
Garażowy punk to raczej nie moje klimaty. Odpaliłem kilka utworów tegoż bandu no i jest raczej Słabo!
Jedyna "piosenka", która nie odrzucała od razu, to:
1. Legia pany
Można by przerobić na wersję dyskotekową, co byłaby bardziej strawna. Tekst super
No i na tym moja przygoda z TPN 25 się zakończyła.
absolutny i nieodwołalny koniec oddawania głosów!!! i nie ma że "no ale weź Piotrek, dolicz jeszcze moje głosy", bo za chwilę wychodzę z domu i mnie nie będzie dziękuję za wszystkie głosy
Mnie właśnie ten tekst odrzuca i to w całości. Mam nadzieję, że kibice CWKS i piłki mi wybaczą,
ale jak dla mnie to szkoda, że pewnie wygra ten utwór. Sorry, ten żart-nie-żart kompletnie do mnie
nie przemawia z wielu względów. I może na tym zakończę.
Kertoip pisze:"no ale weź Piotrek, dolicz jeszcze moje głosy"
adameria pisze:Mnie właśnie ten tekst odrzuca i to w całości.
Z tego co zdążyłem usłyszeć to faktycznie text tragiczny. Ale muzycznie jeszcze gorzej. W sumie to od tej strony jeden z nielicznych kawałków od których mnie odrzuca.
Mnie tam od wszystkiego co próbowałem przesłuchać od nich odrzuca. Jak nawet muzyka jest względnie spoko, to zaraz przywalą tak (właściwie przywali), że się odechciewa słuchać.
Chyba nie mój sens of humor.
A to, że oddając głos na 1 utwór można rozstrzygnąć losy topu, wydaje mi się dość dziwną rzeczą...
też o tym pomyślałem przy topie The Cranberries w momencie gdy ktoś oddał jeden głos.
może powinno być minimum? połowa? 1/3?
sam nie wiem.
przy kilkudziesięciu osobach głosujących to nie ma znaczenia, ale przy kilku już może mieć.
ale to chyba nie ten temat...
ku3a pisze:jak będzie wiadomo, to pojawi się info .
to była prowokacja, bo chciałem wiedzieć czy będzie taka audycja dzieki.
Neo01 pisze:A to, że oddając głos na 1 utwór można rozstrzygnąć losy topu, wydaje mi się dość dziwną rzeczą...
Niby czemu? A co przeszkadzało innym głosować na inne utwory, by wpływ tego jednego głosu nie był tak duży? W zasadzie to o plebiscycie przypomniałem sobie "za pięć dwunasta", ale nie sądzę, że jakbym wcześniej zaczął przesłuchiwać piosenki typu "Sram" czy "Strupy z dupy" to którakolwiek z nich mogłaby się znaleźć w Topie.
Po prostu jak to mówią z... bata nie ukręcisz.
Oczywiście rozumiem Cię, choć w 100% się z tym nie zgadzam.
I to jest chyba najpiękniejsze, nawet w takich Topach jak ten, gdzie głosów nie spłynęło zbyt wiele.