Plebiscyt "Nasza Lista"(taka zabawa)

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

Gary pisze: wyścig australijski
co tu można wymyślić innego :-) właśnie w ten sposób zacząłem wczoraj robić - może nie do końca bo po ostatnim przesłuchaniu nic nie odrzucilem się wkurzylem i zacząłe słuchać co innego :-)
Awatar użytkownika
Łucek

Post autor: Łucek »

hej, ja też bawię się w katalogi; teraz już po maturach, więc mam czas na przesłuchiwanie (a jest czego posłuchać)... :D
IZA

Post autor: IZA »

Oceny wystawione. Z najwyższych jedna piątka, z najniższych dwa lacze. Czas przejść do selekcji...
Aha, pomimo nienajlepiej wyglądającej średniej jaka mi wyszła, zgadzam się z Garym, że poziom prezentowanych nagrań jest wysoki i o większości z nich spokojnie mogę powiedzieć, że były bardzo ciekawe. Jednak na liście głosów może się znajdować jedynie 7, więc zabieram się za kolejne przesłuchiwania utworów, którym postawiłam ocenę powyżej 4- .
kajman

Post autor: kajman »

1. A ja za Japonię się nie wyrobię i będę przesłuchiwał zestaw dopiero w weekend. Ale jestem bardzo krytyczny i podejrzewam, że ponad połowę piosenek poleci po pierwszym przesłuchaniu.
2. Ja mam propozycję, żeby jednak nasze głosowanie upublicznić, bo to będzie bardzo ciekawa lektura. Oczywiście najlepiej byłoby to uczynić po zakończeniu głosowania. Natomiast w 2 rundzie można byłoby wyniki pucharowe od razu wrzucć tutaj.
herMMan

Post autor: herMMan »

W moim przypadku nadal 100% piosenek ma szansę na głos. Po prostu nie przesłuchałem jeszcze żadnej! Jak na razie wszystkie pliki ściągnięte czekają sobie do piątku. Wiem natomiast, że skorzystam z czyjegoś opisu selekcji utworów bo tu propozycje bardzo ciekawe. W weekend uczta będzie wielka :!:
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

tadzio3 pisze:Modern Talking :wink:
Na szczęście nikt tego nie dodał :P ....a wymogi regulaminowe spełnia :lol:
ku3a

Post autor: ku3a »

do drugiej edycji bedzie jak znalazl ;-)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Jesli chodzi o mnie, to po wczrajszym dniu zrobilem juz kilka etapow odrzutow (bo caly dzien wolny i moglem do woli sluchac :) ). Wygladalo to tak: 57 -> 35 -> 21 -> no i teraz jest 15 utworow. Ale wsrod nich mam juz pieciu absolutnych faworytow. Takze tak naprawde szukam tylko 2 kawalkow jeszcze, z tym, ze chce dac szanse rowniez faworytom na to, ze moga sie znudzic, takze sluchac bede przez najblizsze dni calej pietnastki (no, chyba ze jeszcze cos odpadnie, a jest to mozliwe, bo kilka utworow jest tym zagrozonych). Ale naprawde ciezko jest wybrac, bo jak porownac wesole, typowo zabawowe kawalki rockowe czy reaggowe z dlugimi, progresywnymi, "powaznymi" rzeczami :? . Dlatego tez prawdopodobnie nie bedzie to wybor do konca obiektywny, bo bede chcial dac szanse takze tym "prostszym" (choc nikt przeciez nie mowi, ze gorszym!) utoworom i jakiegos z nich umiescic w finalowej 7.

Zastanawiam sie tez, jak bedzie wygladac "runda pucharowa". Czy bedzie drabinka jak w turnieju tenisowym (czyli z gory ustalona niejako), czy tez w kazdej rundzie beda rozstawiane utwory z najlepszym dorobkiem wynikiem z eliminacji? No i co, jesli nie bedzie tych utworow w rundzie pucharowej ilosc bedaca potega 2? Czy beda wtedy wolne losy, czy dobieramy z tych, ktorzy nie weszli? Oczywiscie, to tylko spekulacje, bo kto wie, moze sie okazac, ze wszyscy glosowali zaledwie na 16 utworow, no ale co jesli dajmy na to na 35, albo i wiecej?
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Yes, yes, yes. Wczoraj siedząc do późnyh godzin nocnych w bólach i cierpieniach udało mi się wybrac szczęśliwą siódemkę. Wyszło trochę nieoczekiwanie, bo na poczatku całkiem inne piosenki miały tutaj trafić. Jednak danie każdej piosence szansę w postaci przesłuchania w całości miniumum razy 3 czasem dawaly efekty. Częsciej jednak było że juz po pierwszym przesłuchaniu wiedziałem, że utwór będzie mi się podobał. Wstępnie ułożyłem kolejnośc, ale jeszcze popracuję nad nią.

PS. A czy zgodne z regulaminem byłoby to abym tutaj przedstawił swoją nieszczęśliwą siódemkę, bo akurat tyle walczyło do końca o wejście do tej szczęsliwej?
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Czas wrócić do roboty po cudownym koncercie Marillion(Easter i King ciągle mi jeszcze w głowie wybrzmiewają
tadzio3 pisze: PS. A czy zgodne z regulaminem byłoby to abym tutaj przedstawił swoją nieszczęśliwą siódemkę, bo akurat tyle walczyło do końca o wejście do tej szczęsliwej?
Wolałbym, żeby nie. Możesz przesłać ją wraz z głosami. Zostanie ujawniona po całym konkursie.
ku3a

Miszon pisze:No i co, jesli nie bedzie tych utworow w rundzie pucharowej ilosc bedaca potega 2? Czy beda wtedy wolne losy, czy dobieramy z tych, ktorzy nie weszli? Oczywiscie, to tylko spekulacje, bo kto wie, moze sie okazac, ze wszyscy glosowali zaledwie na 16 utworow, no ale co jesli dajmy na to na 35, albo i wiecej?
prawde mowiac nie do konca rozumiem...
po rundzie eliminacyjnej bedzie 1/16 finalu, bo nie powinno byc problemu, zeby glosy padly na 32 piosenki. Zasady ustalania kolejnosci podal Grycek. Do rundy pucharowej wchodza 32 najlepsze.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

ku3a pisze:z tego wniosek, ze oprocz meczu finalowego bedzie musial byc rozegrany mecz o brazowy medal
Tak jest
kajman pisze:2. Ja mam propozycję, żeby jednak nasze głosowanie upublicznić, bo to będzie bardzo ciekawa lektura. Oczywiście najlepiej byłoby to uczynić po zakończeniu głosowania. Natomiast w 2 rundzie można byłoby wyniki pucharowe od razu wrzucć tutaj.
Wszystkie głosy zostaną upublicznione dopiero po zakończeniu konkursu.
Miszon pisze:Zastanawiam sie tez, jak bedzie wygladac "runda pucharowa". Czy bedzie drabinka jak w turnieju tenisowym (czyli z gory ustalona niejako), czy tez w kazdej rundzie beda rozstawiane utwory z najlepszym dorobkiem wynikiem z eliminacji? No i co, jesli nie bedzie tych utworow w rundzie pucharowej ilosc bedaca potega 2? Czy beda wtedy wolne losy, czy dobieramy z tych, ktorzy nie weszli? Oczywiscie, to tylko spekulacje, bo kto wie, moze sie okazac, ze wszyscy glosowali zaledwie na 16 utworow, no ale co jesli dajmy na to na 35, albo i wiecej?
Z eliminacji wyłaniamy 16 lub 32 utwory z najlepszym wynkiem(więc będzie potęga 2). Następnie rozstawiam utwory wedłu schematu 1-32, 2-31 itd. Drabinkę, graf, czy jak to się nazywa mam już rozrysowaną.
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Grycek pisze: Z eliminacji wyłaniamy 16 lub 32 utwory z najlepszym wynkiem(więc będzie potęga 2). Następnie rozstawiam utwory wedłu schematu 1-32, 2-31 itd. Drabinkę, graf, czy jak to się nazywa mam już rozrysowaną.
Aha. Tzn, ze jesli dajmy na to piosenka 31 wygra z 2, to pozniej przejmuje niejako jej miejsce w drabince? Czyli - mowiac prosciej - od razu po rozstawieniu wiadomo bedzie, kto z kim sie spotka w nastepnej rundzie? (jak w tenisie wlasnie) Oczywiscie nie tyle wiadomo bedzie konkretnie, tylko zwyciezca ktorej ze zwyciezca jakiejs innej pary za dwie rundy sie spotka? Bo jeszcze jest inna koncepcja, ze tak powiem "pilkarska", czyli rozstawianie co runde na podstawie rankingu z eliminacji. Moim zdaniem, ta "tenisowa" jest ciekawsza i sprawiedliwsza.

Mam nadzieje, ze ktos z tego cos zrozumial ;).
ku3a

oczywiscie, wszystko jest jasne :-)
mi w sumie wszystko jedno, obydwa sposoby maja swoje wytlumaczenie i pytanie tylko na ktory zdecyduje sie Grycek. Z tego jednak co pisal, wynika, ze juz jest postanowione, ze wybrany zostal system tenisowy.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

A ja dziś cały dzień w pracy spędziłem na przesłuchiwaniu 57 utworów.
Dobrze, że mam głośniki przy komputerze. :)
W sumie, przyjąłem sposób zapisu podobny do metody Kuby, a zastosowana przeze mnie skala ocen to 0-5.
Awatar użytkownika
Gary

Ja po wczorajszych przesłuchaniach wyłoniłem finałowe 20 piosenek, z których 4 to już na 99% znajdą się w szczęśliwej. :) No i teraz chyba nadszedł czas na wyścig australijski :P
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

ku3a pisze: po rundzie eliminacyjnej bedzie 1/16 finalu, bo nie powinno byc problemu, zeby glosy padly na 32 piosenki. Zasady ustalania kolejnosci podal Grycek. Do rundy pucharowej wchodza 32 najlepsze.
No tak, a jesli nie bedzie 32 najlepszych, tylko dajmy na to 21 (bo na tylko tyle padnie glosow), albo co gorsza 37? Mozna by przy 37 "odciac" ostatnie 5, ale jesli powiedzmy na to 12 utworow bedzie mialo po 1 punkcie, to ktre 5 wybierzemy, zeby odrzucic?
Wiem, to tylko spekulacje, ale jednak jestem ciekaw, co w takiej sytuacji (a jestem niemal pewien, ze sporo utworow na kocu bedzie mialo tyle samo punktow, po 1p czy 2p i trzeba by jakos ustalic, co wtedy).

edit:

Druga rzecz - chyba jednak lepiej byloby zastosowac prostsza punktacje, czyli od 1 do 7 punktow. Bo jednak i tak wazniejsza bedzie faza pucharowa, a po drugie jak jedna osoba da 1m. (obecnie 12p.), to taka piosenka juz na 100% wejdzie, a jesli 5 osob zaglosuje po 1 punkcie, to moze sie okazac, ze cos odpadnie w ogole, mimo ze spodobala sie 1/5 glosujacych, a nie tylko jednostce.
Ostatnio zmieniony czw maja 24, 2007 6:06 pm przez Miszon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Megalomaniac 3-owy

Post autor: Megalomaniac 3-owy »

Ja bym nic nie kombinował!!! 'oddajem' 7głosów i zliczamy!!![ja mam 'równą muzycznie 7' i chciałbym potraktować równo każy utwór !!! przy podwójnych, potrójnych pozycjach dogrywka ale tylko przy 3 pierwszych miejscach...podobnie jak na Liście szybko i bezboleśnie roz.konkurs...proste rozwiązania najlepsze żadne tam slalOOm gigant 8) ale ja tu czytam/widzę że to konkurs sportowy a nie muzyczny się zacznie :?
ku3a

mysle, ze Grycek juz dawno ustalil reguly, a teraz tylko zastanawiamy sie nad sytuacjami ktore ewentualnie moga wyjsc i ktore lepiej zawczasu miec przedyskutowane.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Megalomaniac 3-owy pisze:Ja bym nic nie kombinował!!! 'oddajem' 7głosów i zliczamy!!![ja mam 'równą muzycznie 7' i chciałbym potraktować równo każy utwór !!! przy podwójnych, potrójnych pozycjach dogrywka ale tylko przy 3 pierwszych miejscach...podobnie jak na Liście szybko i bezboleśnie roz.konkurs...proste rozwiązania najlepsze żadne tam slalOOm gigant 8) ale ja tu czytam/widzę że to konkurs sportowy a nie muzyczny się zacznie :?
Tak, konkurs muzyczno-sportowy. :D
A jak masz równą siódemkę, to chyba musisz zrobić losowanie. :wink:
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Wlasnie zaglosowalem :) i mam problem, bo gdzies mi zniknelo z zestawienia do glosowania "A Fallacy", a weszlo do 7 i nie bardzo wiem, co teraz zrobic :? .
Awatar użytkownika
Gary

Miszon pisze:Wlasnie zaglosowalem :) i mam problem, bo gdzies mi zniknelo z zestawienia do glosowania "A Fallacy", a weszlo do 7 i nie bardzo wiem, co teraz zrobic :? .
to moja wina, bo ja to wrzuciłem poza konkursem, ale napisałem o tym. Ja bym to zgłosił gdybym wiedział, że to jest na pewno A Fallacy, ale nie mam tego potwierdzonego na 100% ani co do wykonawcy, ani co do tytułu. Liczyłem, że przy tej okazji ktoś potwierdzi lub poda właściwego wykonawcę i tytuł.

Mam nadzieję, że Grycek umożliwi Miszonowi zmianę swojego głosu. Za wprowadzenie zamieszania przy tej okazji przepraszam. :(
Awatar użytkownika
Miszon
Kontakt:

Nic nie szkodzi. A w zasadzie szkodzi, bo mialoby pewny glos, bo naprawde fajne (swoja droga - bardzo dziwny jest TAG "info pliku" do tej piosenki bo z jednej strony jest A Fallacy, a z drugiej Linkin Park - Somewhere I belong :D ).
Ale na szczescie w pore to zauwazylem i od razu sie zabezpieczylem i przesunalem 2 utwory do gory (czyli 1 do siodemki).
Awatar użytkownika
Gary

Miszon pisze:Nic nie szkodzi. A w zasadzie szkodzi, bo mialoby pewny glos, bo naprawde fajne (swoja droga - bardzo dziwny jest TAG "info pliku" do tej piosenki bo z jednej strony jest A Fallacy, a z drugiej Linkin Park - Somewhere I belong :D ).
Ale na szczescie w pore to zauwazylem i od razu sie zabezpieczylem i przesunalem 2 utwory do gory (czyli 1 do siodemki).
Moja siostra to z sieci ściągnęła około 2 lata temu :wink: no i po przesłuchaniu ja wiedziałem, że to nie jest utwór "Somewhere I belong"....długo myślałem, że to inny utwór Linkin Park, ale przesłałem go do specjalisty niedawno i on kategorycznie stwierdził, że to nie LP i podał mi "A Fallacy" ale nie na 100% dlatego tak poza konkursem, ale uważałem ze taki utwór nie może pozostać anonimowy i nieznany.

EDIT
jeszcze raz zacząłem szukać i na angielskiej wikipedii znalazłem oto taką informację w ciekawostkach przy "Somewhere I belong" Linkin Park
When the song was available for download on certain music download programs (such as Morpheus), it was confused with another nu-metal song from (possibly) an underground band. The song was called "Picture Frames," and the band was called "A Fallacy."
Ostatnio zmieniony czw maja 24, 2007 11:52 pm przez Gary, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
adr

Post autor: adr »

słucham i słucham i słucham...

Ciężko wybrać to co najlepsze. Niektóre kawałki od pierwszego przesłuchania są fajne, niektóre trzeba przesłuchać wiele razy i dopiero zyskują. Bardzo prawdopodobne, że te utwory, które teraz znajdą się w mojej siódemce, później w fazie pucharowej wcale nie będą przeze mnie premiowane.

Jeszcze jedna rzecz. Może jestem nieco przewrażliwiony na punkcie prawa autorskiego i konsekwencjach jego łamania :wink: , ale się zastanawiam czy lepiej nie usunąć już "naszych" plików mp3 z chomika. Można wszystko spakować i "anonimowo" np. na rapida wrzucić.

no to słucham dalej...
ODPOWIEDZ