Plebiscyt "Nasza Lista"(taka zabawa)

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

ku3a

Post autor: ku3a »

jest niezerowa szansa, ze slyszales to w jakis piatek przed 9.00 ;-)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Wczoraj i dzisiaj tak się zastanawiałem które to piosenki wybrać. W głowie miałem z 20 takich utworów. Ale zamiast główkować to ze zduimieniem stwierdziłem, ze wrzuce dwa utwory, które właśnie słucham :) W okresie letnim te dwie piosenki będa często przeze mnie puszczane. Szkoda, że na moją liste już nie wrócą. A trzeci to wybrałem, bo lubię słuchac jej zawsze, niezaleznie od pory roku :) Nie musze tez dodawać, ze znam je na pamięć :lol:
Tak się złożyło, że wyszły piosenki w stylu punky-regge-ska
A więc:
Human Scum - No Respect
Zamyślone głowy - Dzioło
Do prostego człowieka - Akurat

http://s000.wyslijto.pl/?file_id=58910904689776671555
ku3a

tak myslalem, ze wrzucisz Akurat :-).
ciesze sie, ze wybrales tez "Human Scum" :-).
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

ku3a pisze:tak myslalem, ze wrzucisz Akurat :-).
A mało co bym ich przeoczył! Kompletnie zapomniałem, że ani razu nie byli na LP3.
IZA

Post autor: IZA »

Oto moje propozycje:

1. Homegrown – Barbie Girl (Tytuł powszechnie znany, ale mam nadzieję, że to wykonanie bardziej się spodoba)

2. Drimsztajn - Nierealny Cios (w olbrzymim uproszczeniu polski Rammstein)

3. Sputnik - Prujezd Hlavou (Tym razem po czesku, formacja co prawda powinna być znana „nocnikom” słuchającym „Strefy” z Wilczurem. Ale że audycja jest rzadko, późno i jeszcze nie wszyscy przepadają za prowadzącym, uznaję zespól za mało popularny)

http://rapidshare.com/files/32083950/pr ... e.rar.html
choroszcz

Post autor: choroszcz »

ku3a

Jeff Beck mial na LP3 jedna piosenka z Rodem Stewartem
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Tak, jak napisał Kuba, Jeff Beck już był.
A dodatkowo WILDHAWK - Bezplatny bilet nie da się ściągnąć, bo podałeś tutaj niewłaściwy link.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Jak ktoś nie jest pewien, czy dany wykonawca był na liście to można sprawdzić na
http://power2.uci.agh.edu.pl/~jk/lp3/lp3srch.phtml
Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Post autor: Yacy »

No to spróbujemy :-)
ja proponuje trzy utwory wykonawców na "M":
1. Mazzy Star - Flowers in December - wydaje mi się że może być znany, utwór z roku 1996, ich przedostatni singel
2. Mew - The Zookeeper's Boy - utwór z płyty And The Glass Handed Kites z roku 2005. Zdziwilem sie że ich nie było na lp3, ale jeśli nie to ... świetnie :-)
3. Millenium - Back to the childhood - polski zespół z Krakowa z 5 Cd wybrałem właśnie ten utwór z płyty z roku 2006

moje propozycje
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Przesłuchałem juz propozycje 9 użytkowników. Już mam mniej więcej wyrobioną opinię co do niektórych piosenek. Nie bedę jednak zdradzał, które mi sie podobają. Są takie, które już chyba odrzucę, bo kompletnie mi się nie podobają, ale są tez świetne kawałki, których z chęcią jeszcze posłucham. W każdym razie selekcja trwa :)
Zaraz ściagnę propozycje kolejnych trzech osób: Izy, Yacego i Choroszczy.
PS. Świetny konkurs, bo poznaję ciekawe utwory i wykonawców.
w sumie wolałbym aby wybór najlepszej piosenki był dwuetapowy, czyli eliminacje w któych zostaje np 16 czy 10 utworów, a potem finałowe głosowanie i tyle. Ale to nie ja organizuję więc sie dostosuję. :)
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

Yacy pisze:1. Mazzy Star - Flowers in December - wydaje mi się że może być znany, utwór z roku 1996, ich przedostatni singel
bardziej znane było chyba "Fade into you"...ale ze zdziwieniem stwierdziłem, że tego zespołu nie było nawet w poczekalnii.
tadzio3 pisze:w sumie wolałbym aby wybór najlepszej piosenki był dwuetapowy, czyli eliminacje w któych zostaje np 16 czy 10 utworów, a potem finałowe głosowanie i tyle. Ale to nie ja organizuję więc sie dostosuję.
Nie jestem pewien, ale mi się wydawało że tak miało być...najpierw selekcja potem faza pucharowa. :)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Gary pisze:Nie jestem pewien, ale mi się wydawało że tak miało być...najpierw selekcja potem faza pucharowa. :)
No właśnie ta faza pucharowa troche mało pasuje do zmagań piosenek, które przeciez możemy wybrać od razu, kiedy nastapi selekcja poeliminacyjna.
W sporcie faza pucharowa to co innego, wszystko sie tam może zdarzyć. A tutaj, jeżeli mamy swoich faworytów to zagłosujemy na nich bez względu z kim będą startować w tej "fazie pucharowej".
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

A mi sie wydaje to bardzo fajne rozwiązanie. Mogą np trafic na siebie dwie piosenki które mi sie najbardziej podobają, mogą trafić dwie moje - chociaż juz wiem że niekoniecznie na swoje bym zagłosował:-) Puchary daja moim zdaniem dodatkowy smaczek - wogóle pomysł na zabawę jest przedni!!!

Tylko interesuje mnie ile potem będzie trwała każda rozgrywka 1/32, 1/16 itd...?
na razie jest 39 utworów czyli 1/16 może być rozegrana ale może jeszcze uda sie zrobic 1/32...
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

Mnie też ta faza pucharowa się nawet podoba.
Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
Ale skoro na forum Porcupine Tree bawią się w to po raz kolejny, to znaczy, że zabawa wypaliła w takiej formie i niech tak będzie.
Nie zmieniajmy zasad w trakcie trwania zabawy, jeśli żadne nie przewidziane okoliczności nie zaszły.
Grycek

Faza pucharowa ma za zadanie dostarczyć dodatkowych emocji.
Przesłuchuję sobie zaproponowane utwory i stwierdzam, że będę miał duży problem z wybraniem mojej siódemki utworów.

Przypominam, żeby choroszcz zmienił utwór Jeff Beck - Love is Blue(a szkoda ,bo jest naprawdę świetny), ponieważ Jeff Beck był na liście.
http://power2.uci.agh.edu.pl/~jk/lp3/lp ... 481&show=1
Awatar użytkownika
Yacy
Kontakt:

ja juz zacząłem selekcję i ... na samym początku mam już swojego 1 faworyta. I już z tego powodu uważam że to świetny pomysł i świetna zabawa!!!
ale fakt z siódemką będzie problem bogactwa :-)
choroszcz

Przypominam, żeby choroszcz zmienił utwór Jeff Beck - Love is Blue(a szkoda ,bo jest naprawdę świetny), ponieważ Jeff Beck był na liście.
http://power2.uci.agh.edu.pl/~jk/lp3/lp ... 481&show=1[/quote]

ok zmieniam-
LOVE IS BLUE- PAUL MOURIET
choroszcz

Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

A mam jeszcze pytanko. Czy osoby, które nie zgłaszały swoich utworów równiez moga brac udział w zabawie, tzn głosować? Moim zdaniem zdecydownie powinni.
Szkoda, że na "Love is Blue" nie można głosować :? Akurat spodobał mi się. trzeba ściągnąc nową propozycję.
Grycek

tadzio3 pisze:A mam jeszcze pytanko. Czy osoby, które nie zgłaszały swoich utworów równiez moga brac udział w zabawie, tzn głosować? Moim zdaniem zdecydownie powinni.
Szkoda, że na "Love is Blue" nie można głosować :? Akurat spodobał mi się. trzeba ściągnąc nową propozycję.
Jasne ,że mogą głosować. Wydawało mi się ,że pisałem o tym w regulaminie.
Awatar użytkownika
jotem3

Post autor: jotem3 »

ku3a pisze:jeszcze jedno - a jaka bedzie nagroda dla kogos, kto zaproponuje zwycieska piosenke? ;-)
myślę, że nagrodą będzie coś więcej niż tylko uścisk prezesa ... szczególy wkrótce ;)
tylko pytanko - mniej więcej jak dlugo może potrwać ta zabawa ??

pozdrawiam
jacek
Grycek

jotem3 pisze:
ku3a pisze:jeszcze jedno - a jaka bedzie nagroda dla kogos, kto zaproponuje zwycieska piosenke? ;-)
myślę, że nagrodą będzie coś więcej niż tylko uścisk prezesa ... szczególy wkrótce ;)

pozdrawiam
jacek
Może potrwać 4-5 tygodni, jeśli na każdą fazę pucharową poświęcimy tydzień.(Chyba, że przyspieszymy.)
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Grycek pisze:
Jasne ,że mogą głosować. Wydawało mi się ,że pisałem o tym w regulaminie.
Sorry :oops: Objawia się u mnie chyba wtórny analfabetyzm :oops:
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Grycek pisze:
jotem3 pisze:

pozdrawiam
jacek
Może potrwać 4-5 tygodni, jeśli na każdą fazę pucharową poświęcimy tydzień.(Chyba, że przyspieszymy.)
Moim zdaniem pierwsza tura, czyli eliminacje powinny potrwac dosyc długo tzn co najmniej dwa tygodnie. Aby dobrze poznac utwory potrzeba czasu. Niektóre zaczynają się podobac dopiero po któryms przesłuchaniu, szczególnie te długie prog-rockowe :) ale one sa najciekawsze. W kazdym razie nie powinniśmy się spieszyć, ażeby potem nie wypadła piosenka znakomita, która nie chwyta tak od razu.
Za to nastepne etapy moga trwac juz bardzo krutko, bo wtedy juz nie musimy poznawac zadnych utworów, tylko wybierać z tych co znamy.
Taka jest moja skromna sugestia :roll:
ODPOWIEDZ