no i wtedy się mocno skoszmarzy!
Get najt.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Po przeczytaniu noga drga jak u Christiana Horneraanowika pisze:brawo Nilekiedyś to były czasy Let's Dance ... Notorious Notorious
O tak, o tym samym pomyślałem. Ktoś powie, że to może być wyjątek potwierdzający regułę - ale mimo wszystko ten fakt powinien dać redaktorom do myślenia. Ale czy da?seblit pisze:To, że Daft Punk jest na pierwszym i dotarł tam bardzo łatwo zadaje ostateczny kłam twierdzeniu, że słuchacze Trójki nie lubią i nie będą głosować na komerchę, pop i disco. Otóż jak widać lubią i głosują, więc przyjmijcie to drodzy redaktorzy do wiadomości i przestańcie pomijać w zestawie komercyjnych popowych wykonawców.
Dobrze, że Morrissey najlepsze i najwilgotniejsze dekady ma jeszcze przed sobą.albarn pisze:Rockowe dinozaury które najlepsze dekady mają dawno za sobą albo suche andruty.
no jak to co prog rocka.lady pisze:Podsiadłę to nawet Piotr Kosiński w Nocy Muzycznych Pejzaży grał. Nie wiem co on w nim usłyszał.
ha ha oglądałem i to też przy numerze jedenbarb42 pisze: Po przeczytaniu noga drga jak u Christiana Hornera![]()
Dobranoc.
Zwykle jest taki utwór, który musi iść na promocję i być pod radioAro pisze:no jak to co prog rocka.lady pisze:Podsiadłę to nawet Piotr Kosiński w Nocy Muzycznych Pejzaży grał. Nie wiem co on w nim usłyszał.![]()
W każdym razie muszę przyznać, że Kwadraty, prostokąty i walce to najsłabsza rzecz na płycie, totalnie nie reprezentatywna do reszty.
słoik pisze:Dobrze, że Morrissey najlepsze i najwilgotniejsze dekady ma jeszcze przed sobą.
Musiałem się zalogować, bo takie posty są skrajnie niesprawiedliwe i naiwne. Nie wiem, może wynikają z usilnej chęci zarzucenia czegoś wykonawcy. Sama piosenka jest dla mnie co prawda mocno przeciętna, ale z ciekawości sprawdziłem jak to rzekome "żebranie o głosy" na Facebooku wygląda. Jedyny post, w którym Podsiadło zachęcił do głosowania na swoją piosenkę był napisany 9 maja, czyli tuż po tym jak pojawiła się w zestawie do głosowania. Po prostu zasugerował, że chętni mogą zagłosować na jego piosenkę. Poza tym, jak już ktoś wspomniał, inni polscy wykonawcy chwalą się obecnością w zestawie do głosowania dużo częściej - np. z tego co sam widzę Riverside co tydzień.Lemmy pisze: Jak wyżej. Nie dość, że Podsiadlo jest fatalny, to jakieś żebranie o głosy na facebooku powoduje, że mam do niego dużą pogardę. Tacy ludzie jak on po prostu psują mi przyjemność słuchania listy.
owszem tylko dlaczego tak często wybierają takie paskudztwa?tadzio3 pisze:Zwykle jest taki utwór, który musi iść na promocję i być pod radio
Kukus na rację. Sam z ciekawości sprawdziłem czy coraz to lepsze miejsca Dawida nie wynikają po części z kampanii prowadzonej na fb. O ile w wielu przypadkach prośba o głosy może może mieć zauważalny wpływ na miejsce, to tutaj nawet o jakimkolwiek "żebraniu" mowy nie ma. Także z tą pogardą to chyba za ostra reakcja i źle ukierunkowana. Tak zagłosowali słuchacze, nie facebookowi fani i ich klony. Pomijam tutaj średni poziom utworu (moim zdaniem).Lemmy pisze: Jak wyżej. Nie dość, że Podsiadlo jest fatalny, to jakieś żebranie o głosy na facebooku powoduje, że mam do niego dużą pogardę. Tacy ludzie jak on po prostu psują mi przyjemność słuchania listy.
noga: to nie twoja "fina, "sze" "podrrryfam ... siębarb42 pisze:Po przeczytaniu noga drga jak u Christiana Horneraanowika pisze:brawo Nilekiedyś to były czasy Let's Dance ... Notorious Notorious
Dobranoc.
zapytaj kajmana. on twierdzi, że na single są wybierane najsłabsze utwory z płyt! no i zdaje się, ze ma racjęAro pisze:owszem tylko dlaczego tak często wybierają takie paskudztwa?tadzio3 pisze:Zwykle jest taki utwór, który musi iść na promocję i być pod radio
10,14,25,31 maja. Jeśli nie wprost, to pokątnie Podsiadło żebra o głosy.Kukus pisze:Musiałem się zalogować, bo takie posty są skrajnie niesprawiedliwe i naiwne. Nie wiem, może wynikają z usilnej chęci zarzucenia czegoś wykonawcy. Sama piosenka jest dla mnie co prawda mocno przeciętna, ale z ciekawości sprawdziłem jak to rzekome "żebranie o głosy" na Facebooku wygląda. Jedyny post, w którym Podsiadło zachęcił do głosowania na swoją piosenkę był napisany 9 maja, czyli tuż po tym jak pojawiła się w zestawie do głosowaniaLemmy pisze: Jak wyżej. Nie dość, że Podsiadlo jest fatalny, to jakieś żebranie o głosy na facebooku powoduje, że mam do niego dużą pogardę. Tacy ludzie jak on po prostu psują mi przyjemność słuchania listy.
Rozumiem, że przez to 'ludzie' rozumiesz głównie moją osobę, zatem odpowiadam.adameria pisze:Przepraszam, że tak to ujmę, ale delikatnie pisząc, jesteście mocno przeczuleni na tym punkcie.
Namawianie do głosowania jest jednocześnie formą reklamy Listy. Czyż nie?
Nie widzę w tym nic dziwnego, jak młody, dobrze, lepiej lub gorzej, zapowiadający się wokalista zachęca do głosów.
Co ma siedzieć jak trusia? I czekać aż mu głosy z nieba spadną?
A sformułowania typu "żebra o głosy", "nieuczciwa konkurencja", mnie po prostu śmieszą...
(...)
Proponuję powołać komisję śledczą w tej sprawie.
A jakiś kolejny krok?
Najlepiej jednak jak zliwidujemy nierównomierne puszczanie utworów w czasie LP3, każdy powinien mieć po 2 minuty i koniec. Trzeba to nakazać Redakcji!!! Natychmiast...
Ludzie, litości!
Edit: Natychmiastowa likwidacja cotygodniowej promocji na forum, to oczywista oczywistość i przepraszam, że zapomniałem o tym, stąd ów edit.
Wyraźnie się nie zrozumieliśmy. Promocję w ramach Programu III Polskiego Radia uważam za całkowicie naturalną. Pomijając proporcje - a także to, co i jak promują wymienieni przez Ciebie redaktorzy - promowanie muzyki z Listy w innych audycjach Trójki mi nie przeszkadza. O ile nie muszę np. słuchać Daft Punk dziesięć razy dziennie.adameria pisze:To idźmy dalej...![]()
Nie tylko trzeba zabronić namawiania do głosowania, ale zabronić puszczania określonych utworów w radiostacji (bo Pan Marek to już bardzo nachalny jest, a Pan Piotr, a cała ta Offensywa, Męskie Granie - tak dalej być nie może, a co!),
a jeszcze ogólnie trzeba zabronić wszelkich dyskusji, na Forum LP3 także... Nikomu nie wolno chwalić żadnego utworu. Są tylko koszmary, gnioty, ultra-gnioty i nędza.
Wtedy głosy na pewno będą sprawiedliwie, uczciwe i bez żadnej nachalnej reklamy.
I jak wrażenia?Yacy pisze: lecę posłuchać Dejwida
... i w równym czasie antenowym.tadzio3 pisze:każdy według specjalnych wyliczeń miał być grany idealnie tyle samo razy
zapewne singel to najsłabszy fragment, ale ja tam dla siebie nic niestety nie znalazłem.tadzio3 pisze:I jak wrażenia?Yacy pisze: lecę posłuchać Dejwida