Ja go nie znałem wcześniej i podejrzewam, że 90% sluchaczy Trójki równieżairborn pisze:Nie wiem, w jakim kraju żyjesz i jakiego radia słuchasz, ale Nohavica jest gwiazdą w Polsce i w Trójce od kilkunastu lat.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Ja go nie znałem wcześniej i podejrzewam, że 90% sluchaczy Trójki równieżairborn pisze:Nie wiem, w jakim kraju żyjesz i jakiego radia słuchasz, ale Nohavica jest gwiazdą w Polsce i w Trójce od kilkunastu lat.
może nie w takiej skali, ale raczej właśnie przede wszystkim słuchacze Trójki go znaliTomekk pisze:Ja go nie znałem wcześniej i podejrzewam, że 90% sluchaczy Trójki również
Chyba sam nie wierzysz w to, co piszesz. Tak się składa, że Depeche Mode to zespół, który oprócz U2 ma najwięcej fanów w Polsce. I nie potrzebuje żadnych akcji specjalnych. Bo gdyby wszystkie fan kluby DM zarejestrowały się i głosowały na LP3, to utwory DM nigdy by nie zeszły z pierwszych miejsc.jollyroger72 pisze:Żadne jaja, tylko pewnie akcja fejsbukowaprz_rulez pisze:"Heaven" znowu na szczycie? No to są chyba jakieś jaja...![]()
Ależ wierzę! Nastąpiło "doładowanie" głosami i utwór powrócił na pozycję pierwszą. Mogło też być odwrotnie - przy takim samym poziomie głosów na "Heaven" jak w ubiegłym tygodniu, osłabły akcje zwolenników Riverside i Kultu. I nie pisz, że nie ma tu "wojny" na głosy, bo w to nie uwierzę.konwicki1980 pisze:Chyba sam nie wierzysz w to, co piszesz. Tak się składa, że Depeche Mode to zespół, który oprócz U2 ma najwięcej fanów w Polsce. I nie potrzebuje żadnych akcji specjalnych. Bo gdyby wszystkie fan kluby DM zarejestrowały się i głosowały na LP3, to utwory DM nigdy by nie zeszły z pierwszych miejsc.jollyroger72 pisze:Żadne jaja, tylko pewnie akcja fejsbukowaprz_rulez pisze:"Heaven" znowu na szczycie? No to są chyba jakieś jaja...![]()
Pewnie osiem razy na szczycie nie będzie, ale że tam wejdzie to raczej pewne.FOXD pisze:Wątpię, by powtórzył wynik poprzedniego utworu. raczej prognozuje, spadek od przyszłego tygodnia.kajman pisze:Nohavica ma spore szanse zamieszać.
1. Czemu. To jeden z najlepszych Depechów w historii listy.prz_rulez pisze:1. "Heaven" znowu na szczycie? No to są chyba jakieś jaja...
2. P.S. Kto jeszcze nie zna "Birds" Anouk - szybko się zapoznawać! To naprawdę nie jest gorsze od "Skyfall"
Nie, na pewno nie pierwszy. Przecież przedtem Andrus śpiewał Cieszyńską.airborn pisze:Kurde, jak Was czytam, to mam wrażenie, że Wy pierwszy raz o nim usłyszeliście, jak Minulost znalazła się w zestawie do głosowania.
Nie sądzę, bo wtedy by Sutek nie spadał.jollyroger72 pisze:Żadne jaja, tylko pewnie akcja fejsbukowaprz_rulez pisze:"Heaven" znowu na szczycie? No to są chyba jakieś jaja...
W sumie to nie tak mało, bo często natrafiałem w różnych miejscach przypadkowo. Tylko większość z nich nie była nagłaśniana.airborn pisze:ilu zagranicznych twórców doczekało się swoich tribute'ów nagranych przez polskich artystów?
ja Nohavicę znam - jeśli się nie mylę - z Gitarą i Piórem Janusza Deblessemaairborn pisze:No wśród moich znajomych Nohavicomania zaczęła się tak w drugiej połowie lat 90. - i jej źródłem na pewno były audycje Trójkowe, głównie Andrusa.
no jakoś ja słucham Trójki tyle lat i jakoś sobie nie przypominam, żeby byl często grany. Być może nie trafialem na audycję z udziałem jego utworów i sądzę, że przeciętny sluchacz Trójki pewnie też nie wiedział kto to jest pan JaromirMiszon pisze:Także jak widać grali go w wielu miejscach w Trójce i rzeczywiście trzeba było się starać, żeby go nie kojarzyć jeśli się jej słuchało.
Niestety... To już się robi nudne. Zwłaszcza, gdy już nie tylko to zjawisko, ale i muzyka robią się... cóż. Personal soothe my soul Jesus, pozdro.konwicki1980 pisze:Tak się składa, że Depeche Mode to zespół, który oprócz U2 ma najwięcej fanów w Polsce.
Pozostawmy to w może w szufladce "subiektywności Kajmana"kajman pisze:1. Czemu. To jeden z najlepszych Depechów w historii listy.
Ale jak widać słuchacze Trójki uważają podobnie. Żadne Depeche przedtem nie byli tak długo na szczycie. Żaden ich utwór nie był tak długo w top5, jak Heaven na podium. Przypuszczalnie za 3 tygodnie będzie najlepiej punktującym w podsumowaniu utworem grupy.prz_rulez pisze:Pozostawmy to w może w szufladce "subiektywności Kajmana"
Niekoniecznie - 2 poprzednie też debiutowały pod koniec Poczekalni - może tym razem będzie nawet lepiej niż w przypadku "JS" (dream...)lady pisze:Oj chyba nie będzie z tego hitu. Zbyt smętne chyba nawet dla tych co lubią smęty
Edit: to o Nicku
W takim razie zapraszam TULemmy pisze:A tak btw, album 'The Devil Put Dinosaurs Here' w wykonaniu AiC naprawdę rewelacyjny, gorąco polecam. Kawałek tytułowy miażdży.
Skoro zapraszasz...Neo01 pisze:W takim razie zapraszam TULemmy pisze:A tak btw, album 'The Devil Put Dinosaurs Here' w wykonaniu AiC naprawdę rewelacyjny, gorąco polecam. Kawałek tytułowy miażdży.
A mnie płyta rozczarowała, bo z doświadczenia wiem, że single zawsze należą do najsłabszych utworów na płycie, a tutaj to ścisła czołówka. Płyta jest dobra, ale nie znakomita.Neo01 pisze:A tak btw, album 'The Devil Put Dinosaurs Here' w wykonaniu AiC naprawdę rewelacyjny, gorąco polecam. Kawałek tytułowy miażdży.