Lemmy pisze: Wg mnie, istnieją tylko dwa przypadki, w których to zespoły coverujące były lepsze od oryginału. Jeden to 'All Along The Watchtower' Dylana, w wykonaniu Hendriksa. Drugi to 'Knockin' on heaven' door' tegoż samego Dylana w aranżacji Pistoletów i Róż.
Emilia pisze:Wymieniasz dziś nazwiska, które nic mi nie mówią.
jej piosenki na pewno kojarzysz, bo w pewnym momencie nie było dnia, żeby Lisowskiej nie grano w rozgłośniach komercyjnych przynajmniej kilka razy w ciągu doby
Ja żadnej rozgłośni komercyjnej nie słyszałem od kilku lat i myślę, że nie jestem wyjątkiem.
FOXD pisze:Każdy spadek Meryjii przyjmuję z zadowoleniem.
Panie Marku N., co do covera Mety, nie zgodzę się jednak. Meta faktycznie zrobiła niezłą robotę, ale oryginał w wykonaniu DP jest nie do pobicia mimo wszystko.
Wg mnie, istnieją tylko dwa przypadki, w których to zespoły coverujące były lepsze od oryginału. Jeden to 'All Along The Watchtower' Dylana, w wykonaniu Hendriksa. Drugi to 'Knockin' on heaven' door' tegoż samego Dylana w aranżacji Pistoletów i Róż.
Nasze myśli płyną tym samym torem. Dorzuciłabym jeszcze Hallelujah w wykonaniu Buckleya.
Właśnie, właśnie. Gdzie on się podziewa? Nie ma Listy Przebojów Instrumentalnych.
Człowiek ma trudny charakter, chyba popadł w jakiś konflikt z przełożonymi i odszedł z radia rok temu. A że jest rocznik 44, to pewnie przeszedł na emeryturę.
FOXD pisze:Panie Marku N., co do covera Mety, nie zgodzę się jednak. Meta faktycznie zrobiła niezłą robotę, ale oryginał w wykonaniu DP jest nie do pobicia mimo wszystko.
Znalazłem całkiem przyjemną listę.
Stu najstarszych żyjących liderów państw. Na setnym Kiszczak (to trochę naciągane, był tylko desygnowany na premiera).
Ostatnio zmieniony pt maja 31, 2013 9:12 pm przez słoik, łącznie zmieniany 1 raz.
Lemmy pisze:Wg mnie, istnieją tylko dwa przypadki, w których to zespoły coverujące były lepsze od oryginału. Jeden to 'All Along The Watchtower' Dylana, w wykonaniu Hendriksa. Drugi to 'Knockin' on heaven' door' tegoż samego Dylana w aranżacji Pistoletów i Róż.
Jak dla mnie to minimum kilkaset utworów jest w przeróbkach lepsze od oryginałow. Kilkadziesiąt z nich ma w swoim dorobku rewelacyjny Jose Feliciano.
FOXD pisze:Panie Marku N., co do covera Mety, nie zgodzę się jednak. Meta faktycznie zrobiła niezłą robotę, ale oryginał w wykonaniu DP jest nie do pobicia mimo wszystko.
A ja chyba wolę wersję Metallici.
Ja zawsze biorę poprawkę na możliwości sprzętowe wykonawców danego utworu, stąd też trudno mnie czymś zadowolić. Dlatego też uważam, że gdyby DP dysponowało takim sprzętem jak dziś Meta, to pewnie i brzmienie oryginału byłoby znacznie inne. Zresztą podobne rozbieżności mieliśmy w przypadku covera LP "Whole Lotta" w wykonaniu Santany
Oooo, i to skwitowanie, że: "najważniejsze, że na 11" wystarcza za cały komentarz do pozycji tego gniota dzisiaj.
Ostatnio zmieniony pt maja 31, 2013 9:15 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 2 razy.