drogi Krzysztofie, czy można by było prosić o link jeszcze raz ... gdzieś mi zginąl McArec w moim bałaganie na kompie ...Krzysztof Wiśniewski pisze:Ostatnie słuchowisko Jerzego Edigeja
J._EDIGEY_-_Mister_Mc_Arec_i_jego_interesy.mp3
Teatrzyk Zielone Oko
Re: teatr
ŚWINKA jako TZO??? ŚWINKA nigdy TZO nie była. Zakończmy proszę dyskusję na ten temat, wszyscy nie znający historii tego słuchowiska niech przyjmą do wiadomości jako 100% PEWNE, że premiera 10 odcinków "Świnki" miała miejsce bodajże w 1976 roku w magazynie 60 minut na godzinę i ŻADNEJ INNEJ "ŚWINKI" NIE BYŁO (oczywiście nie myślę o beznadziejnej próbie przeniesienia tejże "Świnki" na duży ekran).dominik_fi pisze:Tak pisałem że moja przygoda z TZO zaczęła się włąśnie chyba od tego słuchoiwska jakoś w 2002 lub 2003 roku. Ale mi się wydawało że to było nadawane jako TZO a nie Baśnie dla bezsennych bo był ten wstępniak z łańcuchami skrzypiącymi drzwiami.skuter pisze: Jakiś czas temu ktoś pisał o słuchowisku "Swinka" Mam to słuchowisko. Było kilka części i nadawano je w cyklu Baśnie dla bezsennych.
- dominik_fi
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.
Nie musisz się tak podniecać, to że premiera Świnki miał miejsce w 1976 nie znaczy, że nie mogła być nadana.ziutek pisze:ŚWINKA jako TZO??? ŚWINKA nigdy TZO nie była. Zakończmy proszę dyskusję na ten temat, wszyscy nie znający historii tego słuchowiska niech przyjmą do wiadomości jako 100% PEWNE, że premiera 10 odcinków "Świnki" miała miejsce bodajże w 1976 roku w magazynie 60 minut na godzinę i ŻADNEJ INNEJ "ŚWINKI" NIE BYŁO (oczywiście nie myślę o beznadziejnej próbie przeniesienia tejże "Świnki" na duży ekran).dominik_fi pisze:Tak pisałem że moja przygoda z TZO zaczęła się włąśnie chyba od tego słuchoiwska jakoś w 2002 lub 2003 roku. Ale mi się wydawało że to było nadawane jako TZO a nie Baśnie dla bezsennych bo był ten wstępniak z łańcuchami skrzypiącymi drzwiami.skuter pisze: Jakiś czas temu ktoś pisał o słuchowisku "Swinka" Mam to słuchowisko. Było kilka części i nadawano je w cyklu Baśnie dla bezsennych.
A ja wiem co słyszałem. Jak czytałeś kilka stron wcześniej to wiesz jak opisałem to co słyszałem.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.
Nerwowe oczekiwanie na następne słuchowiska od Ciebie powoduje u niektórych dodatkowe emocje.skuter pisze:panowie nie kłóćcie się. może mi się uda coś wrzucić wcześniej, ale na razie nie mam dostępu do dysku. może wtedy opadną emocje

PS. Kontynuując moje spisy, postaram się jutro wrzucić tu wykaz TZO z roku 1980.
- dominik_fi
skuter pisze:laboratorium nr 8 mam dzień 8 i 9. Enklawy nie posiadam. Świnki mam 10 odcinków i doprawdy nie wiem czy mówimy o tej samej swince, bo ja mówię o słuchowisku science fiction, kiedyś nawet był serial z Hukiem w roli głównej. Chodzi o przeszczepywanie świadomośći.
Jak już pisałem pamiętam taki odcinek świnki że właśnie jeden lekarz przeklada mózg czy też świadomość - w każdym razie coś robi że ten drugi facet znajduje się po operacji w ciele świni. Na końcu odcinka ta "świnia - facet" jest w jakimś domu w którym jest pewna kobieta która znała tego faceta któremu przełożono mózg-świadomość, "świnia-człowiek" próbuje dać jakiś sygnał czy coś takiego że to on ale w innym ciele.
Tyle z tego pamiętam, więc jakbyś mógł wrzucić to by się wyjaśniło
-
teatr
Dominiku, może słyszałeś świnkę w 2002 roku w powtórce z rozrywki, bo była powtarzana, dobrze pamiętasz, ta świnka cudów dokonywała, grała Beethovena na pianinie itd.
uwaga! podejmuję próbę wrzucenia pierwszej serii 6 słuchowisk. bedą to zipy bo nie chcą mi odpalać rary niektóre słuchowiska nie mają czołówki TZO (diabeł w kieliszku, chora natura) były bowiem puszczane jednorazowo. jednak w TZO także zaistniały, zresztą są na (nazwijmy to) wielkiej liście
Czekajcie cierpliwie działam.
Czekajcie cierpliwie działam.
Turtledove - Chora natura http://rapidshare.com/files/31513181/Tu ... a.zip.html
- dominik_fi
Re: teatr
To jest bardzo możliwe ale jestem bardzo przekonany że był sygnał TZOKrzysztof Wiśniewski pisze:Dominiku, może słyszałeś świnkę w 2002 roku w powtórce z rozrywki, bo była powtarzana, dobrze pamiętasz, ta świnka cudów dokonywała, grała Beethovena na pianinie itd.
- dominik_fi
Szukając czegoś o Śwince znalazłem cały teks 75 stron mini opowiadania:
http://rapidshare.com/files/31516094/Wo ... a.rtf.html
http://rapidshare.com/files/31516094/Wo ... a.rtf.html