Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
GregF pisze:W tym roku tylko śp. Czystaw mógłby czuć się pokrzywdzony, bo do Top 100 nie trafił żaden z dwóch utworów Budki z jego wokalem.
A Stanisław i Iza?
Nie wspominając o Urszuli.
Utworów ze Stanisławem w zestawie w ogóle nie ma (zresztą to tylko kilka nieoficjalnych nagrań dla radia), a jeśli utwory Izy i Urszuli z Budką mamy zaliczyć oficjalnie do repertuaru tej ostatniej, to bądźmy konsekwentni do końca i wymieńmy też Annę Jantar, dla której Lipko skomponował jeden przebój.
Ostatnio zmieniony pt maja 03, 2013 6:01 pm przez GregF, łącznie zmieniany 1 raz.
gżegoż pisze:Gdyby to miała być taka "obiektywna" lista, to oprócz szesnastu kabaretów i wielu innych staroci, chyba powinny być też pojedyncze utwory Ich Troje albo Dody, bo oni też - jakby nie było - w pewnym okresie byli niesamowicie popularni i poniekąd przeszli do historii polskiej muzyki.
Ależ to nie tylko kwestia popularności, ale i wysokiego poziomu artystycznego - idę o zakład, że za kilkadziesiąt lat nawet te najpopularniejsze utwory Dody i Ich Troje pójdą w zapomnienie, a o utworach Kabaretu czy Młynarskiego nadal będzie się wspominać.
Bardzo fajnie przebiega dzisiejsza część notowania. I choć dziwny jest ten świat, mam nadzieję, że na wieży radości i samotności będzie powiewać biała flaga.
Bardzo fajnie przebiega dzisiejsza część notowania. I choć dziwny jest ten świat, mam nadzieję, że na wieży radości i samotności będzie powiewać biała flaga.
Ale to by oznaczyło, że "Wieża ..." nie zajdzie zbyt wysoko
Ostatnio zmieniony pt maja 03, 2013 6:09 pm przez FOXD, łącznie zmieniany 1 raz.
GregF pisze: - idę o zakład, że za kilkadziesiąt lat nawet te najpopularniejsze utwory Dody i Ich Troje pójdą w zapomnienie, a o utworach Kabaretu czy Młynarskiego nadal będzie się wspominać.
Idę o zakład, że Wiśniewski za kilkadziesiąt lat będzie śpiewać "Wesołe jest życie staruszka", a Doda jeszcze wcześniej porwie się na "Bo we mnie jest seks".
jedrzej2012 pisze:Do gżegoż: Polska to jedyne bez zmian.
Dzięki. No widzicie: jak ktoś na forum się zapomni i zdradzi coś, co usłyszał lub wywnioskował ze statystyk, to od razu jest upominany i przywoływany do początku, a tutaj sam prowadzący przekazuje tak istotną informację i psuje co niektórym zabawę
Na marginesie: ostatnio przed każdym ogólnym topem podstawowa wątpliwość brzmi, czy na szczycie będą Schody czy Bracia, a przed polskim czy wygra Biała Flaga czy Czesław Średnie to emocje Ale mam nadzieję, że będzie wielka niespodzianka i tym razem zwycięży coś trzeciego!