mam CD z tym nagraniem, ale niestety żadnego Jędrzeja tam nie ma wśród wykonawców.jedrzej2012 pisze:Ten utwór śpiewałem w 1997 roku, gdy ten utwór śpiewało wielu wykonawców,

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
mam CD z tym nagraniem, ale niestety żadnego Jędrzeja tam nie ma wśród wykonawców.jedrzej2012 pisze:Ten utwór śpiewałem w 1997 roku, gdy ten utwór śpiewało wielu wykonawców,
Pewnie nie przepadasz za facetami z rowerem i kotami.Emilia pisze: Martyna też do mnie nie trafia.
Czy szanowanie gustu innych ma oznaczać niewyrażanie własnego zdania? Nie obrażam żadnego człowieka, tylko odnoszę się do utworów muzycznych. Na tym ostatecznie polega idea list przebojów, by oceniać muzykęAnvil pisze:Żaden kawałek tutaj nie jest gniotem!
Ludzie, trochę szacunku do gustów innych ludzi.
Ależ jestem obiektywny, bo subiektywnie, to u mnie żadnego Młynarskiego nie ma w setce i 1 Kabaret, a Comy min. 2 (tej drugiej nie ma w zestawie zresztą).gżegoż pisze:Zdecydowanie się nie zgadzam. Jeżeli Coma ma 4, to kabaret powinien mieć najwyżej 3, a Wojtek o albo 1. Postaraj się być obiektywny. Coma 100% wszystkich swoich utworów wprowadza do setki, a Kabaret żadnego ze swoich szesnastu (a o Młynarskim nawet nie ma co wspominać). Naprawdę trzeba szanować wolę słuchaczy, nawet jeżeli się z nią nie zgadzamy.Miszon pisze:Proporcje własnie SĄ zachowane i te 4 Comy to w sam raz przy 16 Kabaretu i 10 Wojciecha.
|
Yacy: Śpiewałem to w domu, jak pokazywali to w TV. Miałem wtedy 6 lat.Yacy pisze:mam CD z tym nagraniem, ale niestety żadnego Jędrzeja tam nie ma wśród wykonawców.jedrzej2012 pisze:Ten utwór śpiewałem w 1997 roku, gdy ten utwór śpiewało wielu wykonawców,
To musimy Cie poinformować, że dwa tygodnie temu z powodu zbyt częstego używania słów "gniot" i "koszmar" doszło do poważnego konfliktu między sporą częścią forumowiczów i administracją.szakal35 pisze:Jak już wpadłem raz na rok, to pograndzęMiszon pisze:szakal35 chyba bawi się dziś w kajmana.
No nie rozczarowujcie mnie. Tak bardzo się cieszyłem Waszym szczęściem, a teraz sugerujecie, że tylko nie wiecie, czy to jest przyjaźń, czy kochanie?Emilia pisze:"Gdy Cię nie widzę, nie wzdycham nie płaczę", krótko mówiąc.słoik pisze:Aż tak zaborczy nie jestem. Przesadnie na długo nie wyszłaś. A jak Cię nie było, to umyłem podłogi.Emilia pisze:Tęskniłeś?
Bardzo dobry Turnau.
Otóż to, trochę szacunku do gustu innych, także i tych negatywnychAnvil pisze:Żaden kawałek tutaj nie jest gniotem!
Wprost przeciwnie. Byleby rower nie był różowy.słoik pisze:Pewnie nie przepadasz za facetami z rowerem i kotami.Emilia pisze: Martyna też do mnie nie trafia.
To ja dodam, iż ów konflikt był wynikiem raczej zbytniego przewrażliwienia części forowiczów zarówno tymi określeniami, jak i negacją utworów muzycznych na liście.gżegoż pisze:To musimy Cie poinformować, że dwa tygodnie z powodu zbyt częstego używania słów "gniot" i "koszmar" doszło do poważnego konfliktu między sporą częścią forumowiczów i administracją.szakal35 pisze:Jak już wpadłem raz na rok, to pograndzęMiszon pisze:szakal35 chyba bawi się dziś w kajmana.
Miszonowi bardziej chyba chodziło o zasługi historyczne - utwory Kabaretu i Młynarskiego weszły już dawno do kanonu rodzimej muzyki (ich brak przebicia w PTWC wynika z tego, że głosują głównie młodzi słuchacze - inni zasłużeni artyści, jak Niemen czy Breakout, też umieścili w Top 100 mniej piosenek niż Coma), a czy dorobek Comy tak samo wytrzyma próbę czasu, będzie można stwierdzić dopiero za kilkanaście lat.gżegoż pisze:Zdecydowanie się nie zgadzam. Jeżeli Coma ma 4, to kabaret powinien mieć najwyżej 3, a Wojtek o albo 1. Postaraj się być obiektywny. Coma 100% wszystkich swoich utworów wprowadza do setki, a Kabaret żadnego ze swoich szesnastu (a o Młynarskim nawet nie ma co wspominać). Naprawdę trzeba szanować wolę słuchaczy, nawet jeżeli się z nią nie zgadzamy.Miszon pisze:Proporcje własnie SĄ zachowane i te 4 Comy to w sam raz przy 16 Kabaretu i 10 Wojciecha.
Miszon pisze:A nie lepiej żółty? (rower)
Jedrzeja w Polygram AllStars jestem jakoś w stanie zaakceptować, ale w takie przebieranki raczej nie uwierzę.FOXD pisze:To ja z kolei doda
Chciałabyś, chciała?Emilia pisze:Miszon pisze:A nie lepiej żółty? (rower)Żółty może być jak najbardziej.
kajman jak żywyszakal35 pisze:Czy szanowanie gustu innych ma oznaczać niewyrażanie własnego zdania? Nie obrażam żadnego człowieka, tylko odnoszę się do utworów muzycznych. Na tym ostatecznie polega idea list przebojów, by oceniać muzykęTakże negatywnie.
Nie wiem, ja mam chyba trochę inaczej, bo staram się pisać tylko o utworach, które lubię, a nie komentuję tych, które mi się nie podobają.FOXD pisze:Otóż to, trochę szacunku do gustu innych, także i tych negatywnychAnvil pisze:Żaden kawałek tutaj nie jest gniotem!
Chcicałabym, chciała.słoik pisze:Chciałabyś, chciała?Emilia pisze:Miszon pisze:A nie lepiej żółty? (rower)Żółty może być jak najbardziej.
Twój wybór, który nie oznacza, że wszyscy muszą mieć tak samo. Na tym polega różnorodność.Anvil pisze:Nie wiem, ja mam chyba trochę inaczej, bo staram się pisać tylko o utworach, które lubię, a nie komentuję tych, które mi się nie podobają.
Pewnie dlatego bywam na tym forum tylko przy okazji topów.