Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
gżegoż pisze:Ciekawe, co by było (tzn. jak zareagowałby kajman), gdyby za niedługo prowadzący pozwoliłby sobie na żart i powiedziałby: Wcześniej Państwu nie wspominałem, że mamy jeszcze jedną wysoko notowaną, dość zaskakującą nowość. A więc na 35. miejscu Grzegorz Halama Oklasky - Ja wiedziałem, że tak będzie. Po czym rzeczywiście z głośników poleciałoby Szliśmy sobie kiedyś z panią na wycieczkę, pani mówi weźcie ze sobą śpiworki...
To byłby zdecydowanie bardziej śmieszny żart niż wszelkie żarty, skecze i dowcipy, które stworzył Halama.
Jest w zestawie do głosowania, a więc teoretycznie wszystko możliwe W 2009 roku był na 220. miejscu, a więc wcale nie aż tak bardzo nisko
Jutro najlepsze 30 utworów, ciekawe czy tam jest nowość, czy jakiś potężny awans?
Metz nam powie, a zaraz po jutrzejszym finałowym rozdaniu będzie Lista Przebojów Trójki.
Wersja z albumu lepsza. Ale ogólnie to w ostatnim czasie z Dżemem mam bardzo nie po drodze.
A propos wersji utworów - wczoraj nie byłem na forum, może była o tym mowa - ale czemu grają jakąś koncertową wersję "Niezwyciężonego"? Ludzie raczej głosują na studyjną...
słoik pisze:Powtarzałem to wielokrotnie i nigdy nie zaprę się swego zdania. Ja po prostu fundamentalnie nie zgadzam się z tym tekstem. Cała moja osobowość buntuje się, gdy go słyszę.
Oczywiście masz prawo tak uważać, ale mam całkowicie odmienne zdanie. Dla mnie ten tekst jest bardzo mądry i staram się nim kierować w życiu (podobnie jak Idź zawsze do przodu, nie oglądaj się wstecz...). A poza tym zdarzają się takie paradoksalne sytuacje, gdy tekst nie jest za mądry albo zwyczajnie przeciętny, ale cały utwór muzycznie brzmi rewelacyjnie.
Do zobaczenia do jutra!
Jutro się dowiemy wszystkiego co zostało do zrealizowania. Top30, Do Ani tak dużo nie straci jak rok temu. Spadam wraca do 30-tki. Ostatni Bartosiewicz się trzyma, Teksański i wiele innych rarytasów. To bardzo dobre polskie piosenki.
jedrzej2012 pisze:Jutro najlepsze 30 utworów, ciekawe czy tam jest nowość, czy jakiś potężny awans?
Metz nam powie, a zaraz po jutrzejszym finałowym rozdaniu będzie Lista Przebojów Trójki.
Listę pokomentuję, topu może samą końcówkę, bo z topem snooker wygrywa, ale z listą nigdy. Pewnie niektórych ta hierarchia może dziwić, ale top lubię posłuchać, ale takich emocji we mnie jak lista nie budzi.
słoik pisze:Powtarzałem to wielokrotnie i nigdy nie zaprę się swego zdania. Ja po prostu fundamentalnie nie zgadzam się z tym tekstem. Cała moja osobowość buntuje się, gdy go słyszę.
Oczywiście masz prawo tak uważać, ale mam całkowicie odmienne zdanie. Dla mnie ten tekst jest bardzo mądry i staram się nim kierować w życiu (podobnie jak Idź zawsze do przodu, nie oglądaj się wstecz...). A poza tym zdarzają się takie paradoksalne sytuacje, gdy tekst nie jest za mądry albo zwyczajnie przeciętny, ale cały utwór muzycznie brzmi rewelacyjnie.
Akurat text mnie też nie powala, chociaż przesłanie absolutnie mnie przekonuje. Swoją drogą to w dziedzinie textu na tych optymistycznych stoimy ze słoikiem na najbardziej oddalonych od siebie półkach (no ja raczej leżę, bo kajmanom średnio stanie wychodzi).
Oto jakie utwory zostały na jutro:
Biała flaga
Dziwny jest ten świat
List Do M.
Wieża radości, wieża samotności
Nie pytaj o Polskę
Dni, których nie znamy
51
Arahja
Bracka
Autobiografia
Polska
Długość dźwięku samotności
Zegarmistrz światła
W domach z betonu nie ma wolnej miłości
Dorosłe dzieci
Wehikuł czasu? To byłby cud
Naprawdę nie dzieje się nic
Jolka Jolka pamiętasz
Skóra
Moja i twoja nadzieja
12 groszy
Teksański
Ostatni
Leszek Żukowski
Korowód
Sen o Victorii
Do Ani
Ogrodu serce (W moim ogrodzie)
Spadam
?
Ostatnia odsłona polskiego topu jutro, trzydzieści utworów. 30.EDYTA BARTOSIEWICZ-OSTATNI 29.REZERWAT-ZAOPIEKUJ SIĘ MNĄ 28.COMA-SPADAM 27.GRZEGORZ TURNAU-NAPRAWDĘ NIE DZIEJE SIĘ NIC 26.KULT-DO ANI 25.ARTUR ANDRUS-PIŁEM W SPALE, SPAŁEM W PILE(NOWOŚĆ) 24.HEY-TEKSAŃSKI 23.DŻEM-WEHIKUŁ CZASU 22.MARTYNA JAKUBOWICZ-W DOMACH Z BETONU NIE MA WOLNEJ MIŁOŚCI 21.MAREK GRECHUTA-KOROWÓD 2 GODZINA 20.COMA-LESZEK ŻUKOWSKI 19.MYSLOVITZ-DŁUGOŚĆ DŻWIĘKU SAMOTNOŚCI 18.BUDKA SUFLERA-JOLKA,JOLKA PAMIĘTASZ 17.DŻEM-SEN O WIKTORII 16.GRZEGORZ TURNAU-BRACKA 15.DAAB-OGRODU SERCE 14.KAZIK-12 GROSZY 13.KULT-POLSKA 12.HEYI EDYTA BARTOSIEWICZ-MOJA ITWOJA NADZIEJA 11.AYA RL SKÓRA 3 GODZINA 10.TURBO-DOROSŁE DZIECI 9.TSA-51 8.MAREK GRECHUTA-DNI,KTÓRYCH NIE ZNAMY 7.OBYWATEL G.C.-NIE PYTAJ O POLSKĘ 6.SZTYWNY PAL AZJI-WIEŻA RADOŚCI,WIEŻA SAMOTNOŚCI 5.DŻEM-LIST DO M.4.KULT-ARAHJA 3.REPUBLIKA-BIAŁA FLAGA 2.PERFECT-AUTOBIOGRAFIA 1.CZESŁAW NIEMEN-DZIWNY JEST TEN ŚWIAT