Myślę, że została rozwiązana wreszcie jedna z większych niewiadomych z listy. Rzecz dotyczy nagrania zespołu Ozzy - Wielka cisza. Jak "wyśledził" kolega JC http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?t=381, utwór ten emitowany był na LPPT pod innym tytułem.
Proponuję więc w/g przyjętej zasady zmienić w archiwum na:
Znów sam [LP3: Wielka cisza]
OZZY
Z tego co wiem, to zespół chyba nie nagrywał w Trójce. Większość repertuaru nagrał w studiu wrocławskim. Ale czekam wciąż na korespondencję zwrotną, więc napiszę co nowego udało mi się dowiedzieć.Robinson pisze:Bo to jest właśnie tytuł trójkowy.pbd2 pisze:A wczoraj to puścili w Muzycznej Poczcie - jako "Wielką ciszę".
PS. Czy ten utwór był może nagrywany w studiu w Trójce? Można założyć, że Trójka wylansowała ten utwór zanim zespół nadał mu odpowiedni tytuł?
Ja też nie pamiętam, miałem 3 latka

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: ...września 1982
No, coś tam pamiętam, tzn. pamiętam, że słuchałem wtedy Listy! "Słodkiego miłego życia" - to był przebój. Pamiętam, że któregoś dnia puścili wersję instrumentalną, z zachętą, "żeby sobie państwo mogli w domu sami pośpiewać". Po latach zajrzałem i... aż się zdziwiłem, że to doszło tylko do piątego, bo byłem przekonany, że było wyżej.