Hajda na koń!słoik pisze:A jeszcze tyle trzeba znieść. Hej, szable w dłoń...
1630 - 26.04.2013 r. Dzień Poety Cierpiącego (PB)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
Re: 1630 - 26.04.2013 r. Dzień Poety Cierpiącego (PB)
- barb42
- Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam
Słoiku, jest tak dobrze, bo było dmuchanie na zimne.
Dobranoc i do sklikania.
Dobranoc i do sklikania.
Jako raczej czytacz niż pisacz potwierdzam, naprawdę dobrze mi się dziś Was czytało.LLucky pisze: I Ty piszesz, że dziś smutno na forum?!
Fakt, mało nas trochę, ale uśmiałem się jak fretka tak samo często, jak co tydzień, albo nawet bardziej.

- Emilia
Good night, my love.słoik pisze:A jeszcze tyle trzeba znieść. Hej, szable w dłoń...

Emilia pisze:To ciekawe, jeszcze nie widziałam uśmianej fretki.
Naprawdę, dobrana z was para, kochani.słoik pisze:Nigdy nie widziałem uśmiechniętego Fredka.

Bo trzeba być optymistą i wierzyć, że mogło być gorzej.słoik pisze:A tak na serio, to w takim razie po co "dmuchanie na zimne", skoro jest tak dobrze i to co tydzień.
Albo pesymistą i wierzyć, że będzie gorzej.
Albo realistą i być przygotowanym na sytuację, kiedy będzie gorzej.
Łuki w juki, a trupy wziąć w tłoki!...Emilia pisze:Hajda na koń!słoik pisze:A jeszcze tyle trzeba znieść. Hej, szable w dłoń...
E... Nie, to chyba nie tak z tą grą półsłówek szło...
I to by było na tyle, jak mawiał Pan Profesor - dobrej nocy życzę! Dziękuję za wspólne rymowanie!

- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Zacząłem przeglądać ten wątek i już muszę narzekać - słoiku, czy Ty czasem nie miałeś zająć się szanowną Siostrą Emilii?

- ADDY
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2004
- Kontakt:
Dzisiaj mój dzień i mnie nie było!
Teraz fatalnie będzie się żyło.
Teraz fatalnie będzie się żyło.
Mam z tym pewien kłopot. Staram się pojawiających się pochwał nie komentować (bo i jak?). Zdaję też sobie sprawę, że musi być w tym jakaś druga strona medalu, forowicze, których irytuje moje postolejstwo, drażnią jarmarczne dowcipy. Poza tym na dystans pozwala mi fakt, że słoikiem-kuglarzem staję się tylko dla pewnej hecy, bez konsekwencji i zobowiązań. Poklask dotyczy postaci, którą gram, a nie mnie, Jarosława Ponurego w rzeczywistości, więc jest tylko uznaniem dla trafnie zbudowanej roli.Emilia pisze:Słoiku, tak się zastanawiam - jak Ty wytrzymujesz te wszystkie komplementy?
- Emilia
Piotrusiu, chyba nie jesteś zazdrosny?Neo01 pisze:Zacząłem przeglądać ten wątek i już muszę narzekać - słoiku, czy Ty czasem nie miałeś zająć się szanowną Siostrą Emilii?
![]()

Może słoik lubi młodsze, naczytał się Nabokova.
Ostatnio zmieniony pt kwie 26, 2013 10:24 pm przez Emilia, łącznie zmieniany 1 raz.
- Emilia
Zaintrygowałeś mnie jeszcze bardziej. Jarosław Ponury? Mówisz, że grasz rolę, ale bez wrodzonego poczucia humoru nie byłbyś w stanie.słoik pisze:Mam z tym pewien kłopot. Staram się pojawiających się pochwał nie komentować (bo i jak?). Zdaję też sobie sprawę, że musi być w tym jakaś druga strona medalu, forowicze, których irytuje moje postolejstwo, drażnią jarmarczne dowcipy. Poza tym na dystans pozwala mi fakt, że słoikiem-kuglarzem staję się tylko dla pewnej hecy, bez konsekwencji i zobowiązań. Poklask dotyczy postaci, którą gram, a nie mnie, Jarosława Ponurego w rzeczywistości, więc jest tylko uznaniem dla trafnie zbudowanej roli.Emilia pisze:Słoiku, tak się zastanawiam - jak Ty wytrzymujesz te wszystkie komplementy?
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Słysząc miłe słowo z Twej klawiatury, natychmiast przechodzi nastrój ponuryEmilia pisze: Piotrusiu, chyba nie jesteś zazdrosny?![]()

Oj poużywaliście sobie dzisiaj

A co jakiś czas pojawiały się posty, jakby nieco zagubione, aczkolwiek poziom też jakby trochę wyższy...
I tego Wam i sobie życzę na przyszłość tudzież większych ruchów na Liście!
Czarującej nocy!

Do następnej listy PAW
Nie słuchałem dziś listy przy komputerze i dopiero niedawno wlazłem na forum. Patrzę na pierwszą stronę wątku z komentowaniem i od razu widzę coś, co wzbudza podziw i wywołuje radość
Wielkie gratulacje dla słoika za pomysłowość i umiejętności poetycko-peryfrastyczne!
No i najważniejsze: Emilio i słoiku: życzę Wam dużo, dużo szczęścia, żeby było Wam ze sobą dobrze, byście niebawem stali się trzecim forumowym małżeństwem oraz aby nadzieja wyrażona w ostatnim zdaniu jak najszybciej stała się ciałem!

No i najważniejsze: Emilio i słoiku: życzę Wam dużo, dużo szczęścia, żeby było Wam ze sobą dobrze, byście niebawem stali się trzecim forumowym małżeństwem oraz aby nadzieja wyrażona w ostatnim zdaniu jak najszybciej stała się ciałem!

- konwicki1980
- Kontakt:
Dziś zamiast listy słuchałem ryku motorów i łomotu w przerwach z Radia Eska na stadionie. Cóż, spodziewałem się, że kajman powie, że to najgorszy numer 1, odkąd wynaleziono muzykę, a tak to w sumie można uznać to za pochwałę DM. Bo kilkanaście lat cóż znaczy wobec wieczności.
I takie posty pozwalają mi na zdroworozsądkowe podejście. Pomysł na "wyznanie" co prawda przyszedł do głowy kilka dni temu, ale zupełnie nie miałem czasu na jego realizację. Napisałem je w jakieś dwadzieścia minut, przed listą, pamiętając o danej obietnicy. To tylko jakiś niedopracowany szkic, wyimek tego, co chodziło mi po głowie i sam najlepiej zdaję sobie sprawę ile ta krotochwila jest warta.gżegoż pisze: gratulacje dla słoika za pomysłowość i umiejętności
No nie, do Halamy to nie ma startu. Tylko akurat Halama nie ma nic wspólnego z muzyką.konwicki1980 pisze:Dziś zamiast listy słuchałem ryku motorów i łomotu w przerwach z Radia Eska na stadionie. Cóż, spodziewałem się, że kajman powie, że to najgorszy numer 1, odkąd wynaleziono muzykę, a tak to w sumie można uznać to za pochwałę DM. Bo kilkanaście lat cóż znaczy wobec wieczności.
Pierwsze słyszę, żeby widownia w teatrze oklaskiwała postać, a nie aktora...słoik pisze:Poklask dotyczy postaci, którą gram, a nie mnie, Jarosława Ponurego w rzeczywistości, więc jest tylko uznaniem dla trafnie zbudowanej roli.
Cóż, może za mało do teatru chodzę?
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Napiszę tylko, że zarąbisty pomysł i żałuję że nie byłem na forum w czasie Listy (której też zresztą nie słuchałem).
Świetna sprawa!
Brawa Llucky! 
Świetna sprawa!