1319 (11.05.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

kajman

Post autor: kajman »

GregF pisze:3 (-1). Pierwsza trójka już bez emocji - za tydzień niech Katie zwolni tu miejsce dla Tori.
Katie niech zostanie, a miejsce niech zwilni Hunter lub jeszcze lepiej Kaiser.
amosek

Post autor: amosek »

jezu jak to się stało, że tak wysoko, takie coś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :evil: :evil: :evil:
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

ku3a pisze:to jak tam wynik w znawcy? u mnie 62. gdyby nie Katie & Eva to moglbym miec naprawde dobry wynik. A jak wspolny typ?
za tydzien to bedzie ciekawie na Liscie :-).
ja pomimo tego iż nie postawiłem na Katie i Evę i tak jestem 10 punktów w plecy do Ciebie i 18 do zespołu. :)
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

czy uslyszalem o "Gotowych na wszystko"-"Deperate Housewives" :D?
wspanialy seril, mój ukochany, jedna z nielicznych rzeczy jaka ogladam w TV (wlasciwie to od pewnego czasu ogladam to tylko na kompie). Cos rewelacyjnego, kocham to czarne poczucie humoru :D
Ostatnio zmieniony pt maja 11, 2007 9:54 pm przez Campari, łącznie zmieniany 1 raz.
GregF

Post autor: GregF »

saferłel pisze:
GregF pisze:3 (-1). Pierwsza trójka już bez emocji - za tydzień niech Katie zwolni tu miejsce dla Tori.
Coś mi się zdaję, że Ruby lub Easy Rider też ustąpią Tori.
To jedynie słuszne wyjście :). Katie zamieniła się miejscami z Daukszewiczem jako "Easy Riderem", a zanim po raz drugi jako nr 1 wybrzmi "Ruby" :evil: , wolę iść zrobić sobie kolację.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Hunter z przymróżeniem oka ponownie na drugim. czekamy, czekamy aż bedzie numer 1! :D
Awatar użytkownika
saferłel
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: saferłel »

Campari pisze:
kajman pisze: tak z ciekawości, od kiedy znasz Bjork? Kukl pewnie też masz. A czy masz Theyr?
Bjork to dla mnie szczegolna artystka. to w ogóle pierwszy tak naprawde niepopowa muzyka, której sluchalem. To bylo 5 lat temu. Zaczelo sie od "Vespertine", przepiekna plyta, sluchalem jej w kolko na wakacjach nad morzem, przez 2 tygodnie. Wlasciwie szok, bo w tamtym okresie bylem na etapie radia eska i innych takich popowo tanecznych pierdól. Potem zapoznalem sie z "Homogenic", ale to jednak toche pozniej w 2003 ;) to do dzis moj ukochany jej album i ta okladka, ehh :D potem te starsze i w koncu "Medulla", która jako 2 album kupilem w oryginale ("Vespertine" kupilem na wyprzedazy za 10 zl :lol: ). Gdyby nie Bjork, to pewnie dzis bylbym na etapie muzycznym prz_rulez, czyli eurowizja. Bog zaplac Bjork :D
Bjork pogromcom RMF FM :P

Szkoda, że nie znamy się z 4 lata to może ja bym wcześniej dzięki niej opuścił RMF FM również. :)
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

kajman pisze:
Robinson pisze: No i już wszystko jasne.
Jasne to chyba jest dopiero przy Katie, bo mogła ona np. powrócić na 1.
No tak, napisałem to po zapowiedzi utworu Katie.
Awatar użytkownika
saferłel

Gary pisze:
ku3a pisze:to jak tam wynik w znawcy? u mnie 62. gdyby nie Katie & Eva to moglbym miec naprawde dobry wynik. A jak wspolny typ?
za tydzien to bedzie ciekawie na Liscie :-).
ja pomimo tego iż nie postawiłem na Katie i Evę i tak jestem 10 punktów w plecy do Ciebie i 18 do zespołu. :)
Eh, pewnie źle policzone, ale wyszło 59.
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

saferłel pisze:Bjork pogromcom RMF FM :P

Szkoda, że nie znamy się z 4 lata to może ja bym wcześniej dzięki niej opuścił RMF FM również. :)
heh i tak w sumie szybko sie nawrociles, ja dopiero na dobre od 2004 porzucilem te pop bzdury (oczywiscie dobry pop nadal cenie)
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

tadzio3 pisze:Hunter z przymróżeniem oka ponownie na drugim. czekamy, czekamy aż bedzie numer 1! :D
Ja też czekam :D
Ale ten też jest OK :)
kajman

Campari pisze:
kajman pisze: tak z ciekawości, od kiedy znasz Bjork? Kukl pewnie też masz. A czy masz Theyr?
Bjork to dla mnie szczegolna artystka. to w ogóle pierwszy tak naprawde niepopowa muzyka, której sluchalem. To bylo 5 lat temu. Zaczelo sie od "Vespertine", przepiekna plyta, sluchalem jej w kolko na wakacjach nad morzem, przez 2 tygodnie. Wlasciwie szok, bo w tamtym okresie bylem na etapie radia eska i innych takich popowo tanecznych pierdól. Potem zapoznalem sie z "Homogenic", ale to jednak toche pozniej w 2003 ;) to do dzis moj ukochany jej album i ta okladka, ehh :D potem te starsze i w koncu "Medulla", która jako 2 album kupilem w oryginale ("Vespertine" kupilem na wyprzedazy za 10 zl :lol: ). Gdyby nie Bjork, to pewnie dzis bylbym na etapie muzycznym prz_rulez, czyli eurowizja. Bog zaplac Bjork :D
Ja się pyttałem czy znasz jej dokonania sprzed okresu Sugarcubes i czy masz to na płytach?
A pytanie dodatkowe: czy znasz nieco lżejszą muzę z Islandii czyli Ampo?
Awatar użytkownika
saferłel

Ruby na 1 :/ U mnie już dawno na liście..oj tak miałem moment lekkiej fascynacji tym kawałkiem (w końcu był w top 10 u mnie), ale teraz w życiu by nie zdobył takiego miejsca, jeden z bardziej średnich kawałków na ich płycie. Czekam na The ANgry Mob na singlu :(
ku3a

Post autor: ku3a »

a zaraz Stelmi, a potem Owczareeeeek! Super, dawno juz nie slyszalem "Teraz polskie". A przydaloby sie jeszcze L Dópy posluchac :-).
Awatar użytkownika
drwycior
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984
Kontakt:

Post autor: drwycior »

Prawda ze Homogenic? :)

Pierwszy raz wyciszylem liste zupelnie...ale juz Huntera nie moge sluchac...to mi sie nie zdarzylo jeszcze nigdy..chociaz kiedys wyciszylame tez na John Scatman .Ech...
Awatar użytkownika
Gary

Campari pisze:
heh i tak w sumie szybko sie nawrociles, ja dopiero na dobre od 2004 porzucilem te pop bzdury (oczywiscie dobry pop nadal cenie)
heh teraz tak mówisz...będziesz starszy nie będziesz na to mówił bzdury, bo sentyment do tego czego kiedyś się słuchało zawsze jakiś pozostaje...zobaczysz za parę lat :D
kajman

Znowu się gdzieś rąbnąłem, bo wspólny wyszedł mi 51. A ja wyciągnąłem 81. Katastrofa. A na 19 miejscu miałem tylko 2 w plecy.
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Ruby ponownie na pierwszym. Fajny kawałek, ale czy warty pierwszego miejsca? Ja tu bym poleizował.
Robinson
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1984 r.

Post autor: Robinson »

No to I dziesiątka na koniec:

10. BEDE Z TOBA - Katarzyna Groniec
9. DESECRATION SMILE - Red Hot Chili Peppers
8. GDZIE SA PRZYJACIELE MOI - Yugopolis & Maciej Malenczuk
7. EVERYTHING - Michael Buble
6. SUMMER WINE - Ville Vallo & Natalia Avelon
5. SAY IT RIGHT - Nelly Furtado
4. BIG WHEEL - Tori Amos
3. SHY BOY - Katie Melua
2. EASY RIDER - Hunter & Krzysztof Daukszewicz
1. RUBY - Kaiser Chiefs

Dzięki za wspólne komentowanie.
Awatar użytkownika
mceurytos
Kontakt:

Post autor: mceurytos »

To ja zapytam gdzie dokładnie szukać i czekać na nagranie dzisiejszego notowania LP3? :)
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

kajman pisze:Ja się pyttałem czy znasz jej dokonania sprzed okresu Sugarcubes i czy masz to na płytach?
A pytanie dodatkowe: czy znasz nieco lżejszą muzę z Islandii czyli Ampo?
ok. nie zalapalem ;) no wlasnie jeszcze nie znam, ale to tylko kwestia czasu mam nadzieje. Sugarcubes to podobno rockowe oblicze tej wokalistki. chodzi o Ampop, tak? no wlasnie nie znam, ale z checia poznam :D
oj lista do przesluchania wciaz rosnie :)
kajman

Dziękuję wszystkim za wspólne słuchanie i komentowanie. Do za tydzień.
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Gary pisze:
Campari pisze:
heh teraz tak mówisz...będziesz starszy nie będziesz na to mówił bzdury, bo sentyment do tego czego kiedyś się słuchało zawsze jakiś pozostaje...zobaczysz za parę lat :D
Ja mam sentyment do prawie wszystkiego co mi się kiedyś podobało :D
Awatar użytkownika
Gary

no to do następnej listy :!:

Dzięki za kolejny miły piątkowy wieczór. :)
Awatar użytkownika
saferłel

Gary pisze:
Campari pisze:
No, ale czego Campari słuchał zanim zaczął np. Bjork słuchać?. Ja w sumie tu mówię konkretnie o radiu RMF. Bo jeśli chodzi o taką muzykę nie z radia to zawsze odkąd pamiętam, odkąd interesuje się muzyką to było R.E.M, PSB, i DM - od tego się zaczęła i nigdy nie byłem więc w dołku (tzn fascynacja artystami pokroju Dody)

....a nie!!! Tak, wyznam to tu na ramach forum. BARDZO LUBIŁEM utwór Ich Troje - Prawo!!! :D
ODPOWIEDZ