1319 (11.05.2007)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

GregF

Post autor: GregF »

tadzio3 pisze:Kasia Groniec z piosenką "Dzięki za miłość 2" :wink: Taki troche podobny klimat
Tamtą piosenkę produkował Grzegorz Ciechowski i to było słychać.
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

Campari pisze:
Gary pisze:dopiero co poznałem płytę a Ty mi tu o teledysk pytasz :lol: później sobie poszukam :)
na youtubie jest. ale uprzedzam na swój sposób kontrowersyjny. i w sumie moge powiedziec ze jest piekny. wzruszyl mnie, jak zaden chyba inny
a tu chodzi o vidrar czy svefn? bo dla mnie sigury mają wszystkie teledyski świetne.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

saferłel pisze:Nie rozumiem fenomentu takiej muzyki. Nudne to jest po prostu, nawet nie mam ochoty słuchać, bo znam 3 kawałki z niej w tym nieudany cover Always On My Mind (po co on to robił, robiąc cover PSB wiedział, że u mnie ma wyrok śmierci pewnie :P)
on robił cover piosenki Elvisa Presleya tak jak już...może kogo innego, ale na pewno nie PSB :P
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Post autor: tadzio3 »

Gary pisze:
saferłel pisze:Nie rozumiem fenomentu takiej muzyki. Nudne to jest po prostu, nawet nie mam ochoty słuchać, bo znam 3 kawałki z niej w tym nieudany cover Always On My Mind (po co on to robił, robiąc cover PSB wiedział, że u mnie ma wyrok śmierci pewnie :P)
on robił cover piosenki Elvisa Presleya tak jak już...może kogo innego, ale na pewno nie PSB :P
To samo chciałem napisać :)
amosek

Post autor: amosek »

GregF pisze:
tadzio3 pisze:Kasia Groniec z piosenką "Dzięki za miłość 2" :wink: Taki troche podobny klimat
Tamtą piosenkę produkował Grzegorz Ciechowski i to było słychać.
no właśnie niestety było słychać
Awatar użytkownika
saferłel
Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu

Post autor: saferłel »

Gary pisze:
No tak, ale ja znam i wersje Presleya i PSB. To ta sama piosenka, choć ja też myślę że przerabiał z Elvisa, troche mu daleko do wersji z 87 :P
Zresztą wersja Presleya też lepsza ;P
GregF

U PSB to też był cover - tę piosenkę dawno temu śpiewał Presley.
ku3a

Post autor: ku3a »

tadzio3 pisze:O kurcze ale gwiazdy! U mnie ze znanych tylko Piersi, Big Cyc oraz Stachursky i disco polo. Po prostu świetnie :?
A jak wrażeniea po dzisiejszym koncercie?
na Big Cyc to chetnie bym poszedl, o ile by grali troche starszych rzeczy.
o wrazeniach dokladniej napisze pozniej, oki? wiesz gdzie :-).
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

Post autor: Campari »

nastoletni_duch pisze:a tu chodzi o vidrar czy svefn? bo dla mnie sigury mają wszystkie teledyski świetne.
Svefn g englar :D
Glosoli tez jest niesamowite :D

a zna kolega zespol Mum z Islandii?
kajman

Post autor: kajman »

Pet Shop Boys zrobiło cover Brendy Lee (przedtem coverował to jeszcze Presley). I nie za bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić, żeby MB zrobił gorszą wersję niż PSB. A prywatnie dodam, że najbardziej lubię wersję Chrisa deBurgha.
Awatar użytkownika
saferłel

ku3a pisze:
tadzio3 pisze:O kurcze ale gwiazdy! U mnie ze znanych tylko Piersi, Big Cyc oraz Stachursky i disco polo. Po prostu świetnie :?
A jak wrażeniea po dzisiejszym koncercie?
na Big Cyc to chetnie bym poszedl, o ile by grali troche starszych rzeczy.
o wrazeniach dokladniej napisze pozniej, oki? wiesz gdzie :-).
Big Cyc nie znam super dobrze, ale nowe nagrania też mają dobre, tzn w sumie niewiem czy z twojej wypowiedzi wynika że te nagrania z ostatniego krążka są słabe...więc to moje zdanie. Mi ostatni album BC w miarę podszedł, bardzo fajne single i...Łukaszenka :D
Awatar użytkownika
saferłel

kajman pisze:
Pet Shop Boys zrobiło cover Brendy Lee (przedtem coverował to jeszcze Presley). I nie za bardzo jestem w stanie sobie wyobrazić, żeby MB zrobił gorszą wersję niż PSB. A prywatnie dodam, że najbardziej lubię wersję Chrisa deBurgha.
De Burgh jest chyba na 3 miejscu po PSB i Presleyu z tych wersji Always jakie znam, a z tym/tą Brendy Lee to wstyd się przyznać nie wiedziałem :( Muszę posłuchać.
nastoletni_duch
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Kontakt:

Post autor: nastoletni_duch »

Campari pisze: Glosoli tez jest niesamowite :D

a zna kolega zespol Mum z Islandii?
Na mnie zawsze najwieksze wrazenie robił 'u1' ;]

Zna, zna... Nawet płytę jedną ma ;]
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

ku3a pisze: na Big Cyc to chetnie bym poszedl, o ile by grali troche starszych rzeczy.
.
Grali tak pośrodku. Ze starszych były piosenki np "Miłość w klozecie" "Berlin Zachodni" "Piosenka góralska" a nowszych to np. "Moherowe berety" czy "Atakują klony" Po za tym znane i lubiane np. "Makumba" , "Guma", "Świat według Kiepskich"
Skiba nie oszczędzał w słowach
Ostatnio zmieniony pt maja 11, 2007 9:38 pm przez tadzio3, łącznie zmieniany 2 razy.
trzpaw

Post autor: trzpaw »

6 summer wine, szóste??
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

nastoletni_duch pisze:Na mnie zawsze najwieksze wrazenie robił 'u1' ;]

Zna, zna... Nawet płytę jedną ma ;]
musze sie zapoznac z tym klipem :)

no prosze :) ladnie graja. mam ostatnio faze na muzyke z tego kraju, jest niesamowita, a moze znasz jakies bandy stamtad?
benni hemm hemm i amiina juz slyszalem, calkiem calkiem
Awatar użytkownika
saferłel

Pewnie na lato, kiedy ta piosenka będzie aktualna, nie będzie już jej na liście...albo będzie daleeeko. Co mnie umiarkowanie cieszy.
ku3a

Post autor: ku3a »

saferłel pisze:Big Cyc nie znam super dobrze, ale nowe nagrania też mają dobre, tzn w sumie niewiem czy z twojej wypowiedzi wynika że te nagrania z ostatniego krążka są słabe...
nie, ostatnia plyta bardzo fajna, lepsza od kilku poprzednich. Chodzilo mi tylko o to, ze najbardziej ich lubie z kilku pierwszych plyt, na czele oczywiscie z "Z partyjnym pozdrowieniem". Sama klasyka Big Cyca :-).

troche nabije punktow karnych na Nelly...
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

boje się, że to dopiero we wrześniu spadnie z listy :? ....boję się też, że wtedy może zdążyć "zaszumieć" mi w głowie :wink:

zgodnie z moimi przewidywaniami odbiłem z nawiązką zeszłotygodniowy zysk w znawcy :) (-18) i do końca brak szans na zysk lub stratę.
Ostatnio zmieniony pt maja 11, 2007 9:41 pm przez Gary, łącznie zmieniany 1 raz.
kajman

Post autor: kajman »

Straszne jest to wino, po prostu jakioś bełt.
GregF

6 (+1). "Summer Wine" ma niestety coraz większe wzięcie :(, ale na szczęście dało się wyprzedzić Tori, którą witamy w Top 5 :D .
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

ku3a pisze:Chodzilo mi tylko o to, ze najbardziej ich lubie z kilku pierwszych plyt, na czele oczywiscie z "Z partyjnym pozdrowieniem". Sama klasyka Big Cyca :-).
To tez było :)
mrsap
Kontakt:

Post autor: mrsap »

Gary pisze:
mrsap pisze:Bardzo dobry Yugopolis z Maleńczukiem to jedna z najlepszych piosenek w Top 10, jeśli nie najlepsza... To jednocześnie jeden z najlepszych utworów tego Pana, jeśli nie najlepszy... :D
no nie na prawdę tak nisko oceniasz dorobek Maleńczuka :P
Niektóre jego dokonania są żenujące, ale zdarzały się też ciekawsze rzeczy...
Awatar użytkownika
tadzio3
Kontakt:

Średnie Wino i kolejna wersja tej piosenki
Awatar użytkownika
Campari
Kontakt:

(5) Nelly F, wiec Tori jeszcze bardziej do góry, super, oby na 1.!!!!
ODPOWIEDZ