1628 - 12.04.2013 r. (Marek Niedźwiecki)

Tylko jedna tematyka — cotygodniowe wydania LP3 w opinii forowiczów, pisane zwykle na gorąco podczas bieżących emisji radiowych.

Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz

szablak
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1982

Re: 1628 - 12.04.2013 r. (Marek Niedźwiecki)

Post autor: szablak »

Szukam kogoś kto nagrał to notowanie, na moją prośbę Niedźwiedź puścił przed trzecim miejscem starego dżingla z "EM",
chcę mieć pamiątkę dla potomności:)
Z góry dzięki za namiary.

GS
Awatar użytkownika
barb42
Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam

Post autor: barb42 »

lady pisze:
albarn pisze:tureckich piłkarzach
:mrgreen:
Ty się nie śmiej, bo przynajmniej Albarnowi nasze poszukiwania kopacza się pozytywnie skojarzyły.
Awatar użytkownika
barb42
Listy Przebojów Trójki słucham od: odkąd pamiętam

Post autor: barb42 »

Jopkolog pisze:
FOXD pisze:Ooo, jakże dawno nie było tego dżingla. Powinien na stałe wrócić.
Mam go ustawionego jako dzwonek mojej komórki :D Czasem tak się zasłucham, że aż odbierać się nie chce :mrgreen:
Możesz podać namiar na tego dżingla?
Awatar użytkownika
Emilia
Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008

Post autor: Emilia »

mowgli pisze:Za tydzień niech każdy wybierze sobie jakąś postać ze Smerfów, którą chciałby być na czas notowania. Będzie można zostać dowolnym smerfem oprócz Marudy.
Jest kłopot, bo Smerfetka była tylko jedna.
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

LLucky pisze:
FOXD pisze:Czytając oczekiwania co poniektórych zaczynam się zastanawiać, co Tu robicie na tym wątku, skoro macie ochotę bajdurzyć o innych kwestiach niż komentowanie? Może zacznijcie od tego jaki jest tytuł wątku?
Co ja tutaj robię? Tak jak już ktoś powiedział: spotykam się tutaj tak jak na czacie ze znajomymi z sieci, by spędzić z nimi te trzy godziny dnia wymienionego w temacie na miłej dyskusji. I tak właśnie sobie uświadomiłem, że chyba rzadko kiedy pisałem, że coś mi się podoba lub nie podoba, na Liście jako takiej czy w konkretnej piosence - zresztą o czym tu pisać? Lista jest, jaka jest i piosenki są, jakie są - przyjmuję je z całą ich urodą, czy mi się podobają, czy nie. Taki jest świat - zróżnicowany, kolorowy, wieloznaczny, niejasny.
Ano właśnie, świat jest tak skonstruowany, że każdy jest inny. Jeden będzie "w ciemno" coś akceptował bez zastrzeżeń i refleksji, doznając przy tym przesadnej ekscytacji, inny ma bardziej wysublimowany gust i odważnie wyraża zarówno swoje zadowolenie z czegoś jak i też negację w tym samym względzie. Na tym polega owo zróżnicowanie świata. Dokonywanie zabiegów polegających na ustawianiu zapatrywań zatraca to zróżnicowanie i przedstawia zafałszowany obraz rzeczywistości.

Tak poza tym, to widzę że "ciekawie" się zrobiło już od wczoraj :D Cenzura na forum nastała!!! Ten wątek został oczyszczony z określenia "g..." :D
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

FOXD pisze:1. doznając przy tym przesadnej ekscytacji
2. inny ma bardziej wysublimowany gust
1. Huurrrra! 8)
2. Rozumiem, że przyklasnąłeś sobie i zaliczyłeś siebie do tej grupy. Ci, którzy nie negują albo z definicji nie chcą tego robić to motłoch i lemingi.
3. Twój "wytłuszczony" podpis to wierutne kłamstwo. Czy odróżniasz cenzurę od braku wyczucia smaku i poszanowania gustu innych?
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Post autor: konwicki1980 »

Opcja "dodaj do wrogów" działa extra. :)
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

W sumie też o niej wcześniej myślałem, ale nie wiedziałem jak działa.
kajman

Post autor: kajman »

konwicki1980 pisze:
Yacy pisze:Metalowcy na 57! Może za tydzień poczekalnia :-)
Utwór w sumie genialny, ale wolę oryginał.
Wystarczy mi przeróbka, żeby omijać ten utwór szerokim łukiem.
adameria pisze:
krzysiek83 pisze:Mam nadzieję, że szybko pojawi się nowa płyta Metalliki. Zanim calkiem ich znielubię za kowery. Na nowej płycie z pewnością będą wartościowe utwory na które będę często glosował.
Chyba, że znowu wymyślą jakiegoby tu gościa zaprosić i z nim płytę nagrać.
Tylko czy z tej połyty coś by się pojawiło, bo z tej z Lou nie było kompletnie nic. :(
Cairine pisze:Dlaczego fałszem?
Dla mnie to jest fałszywe, jak tylko się kadzi, chociaż widzi się też złe strony.
FOXD pisze:Bo może formuła tego wątku poprostu się do tego nie nadaje.
Przy takiej ilości piszących i postów nie za bardzo. Wdasz się w dyskusję i będziesz pięć stron w tył z czytaniem. Nawet pisząc krótkie opinie potrafię mieć dwie lub trzy w plecy.
słoik pisze:Znów powiem "bynajmniej". Może w celach edukacyjnych poczytaj sobie komentarze do paru list sprzed kilku lat, nawet w oderwaniu od audycji potrafią być interesujące.
A ile one miały stron?
albarn pisze:Ale wyobraź sobie, że spotykasz się wspólnie z kolegami celem obejrzenia meczu. Gdyby całe Wasze spotkanie opierało się wyłącznie na komentowaniu taktyki i podań, to nawet największego fana piłki by znudziło. Po prostu mecz to pretekst do fajnego spotkania w miłym gronie. Dokładnie tak samo odbieram notowanie listy.
A to jest przykład na inny temat. O taktyce to rozmawiacie przed meczem, a na meczu to: Piękny gol, Ależ spierd....., Sędzia kalosz, a nie dywagacje na temat kto będzie mistrzem Kamerunu.
krzysiek83 pisze:Głosujcie na SMS, taki numer powinien mieć lidera
I będzie najgorszy utwór DM w historii listy na szczycie i jeden z najgorszych liderów w historii.
mowgli pisze:Za tydzień niech każdy wybierze sobie jakąś postać ze Smerfów, którą chciałby być na czas notowania. Będzie można zostać dowolnym smerfem oprócz Marudy.
Ale Maruda to mój ulubiony dorosły Smerf, a na małoletnie jestem już za stary.
Emilia pisze:Jest kłopot, bo Smerfetka była tylko jedna.
Ale Smerfetka to najgorszy Smerf, gorszy nawet od Lalusia i Ważniaka. Kto by ją chciał wybrać.
FOXD pisze: Cenzura na forum nastała!!! Ten wątek został oczyszczony z określenia "g..." :D
No to jest przegięcie.
adameria pisze:Twój "wytłuszczony" podpis to wierutne kłamstwo. Czy odróżniasz cenzurę od braku wyczucia smaku i poszanowania gustu innych?
To, że ktoś pisze o utworze gniot to brak poszanowania gustu innych? To w takim razie napisanie o utworze rewelacja to też brak tegoż poszanowania. Nie mógłbym powiedzieć, że po ulicy idzie ładna dziewczyna, bo ktoś może uważać, że jest brzydka i nie szanuję w ten sposób jego gustu?
Awatar użytkownika
FOXD

Post autor: FOXD »

adameria pisze:
FOXD pisze:1. doznając przy tym przesadnej ekscytacji
2. inny ma bardziej wysublimowany gust
1. Huurrrra! 8)
2. Rozumiem, że przyklasnąłeś sobie i zaliczyłeś siebie do tej grupy. Ci, którzy nie negują albo z definicji nie chcą tego robić to motłoch i lemingi.
3. Twój "wytłuszczony" podpis to wierutne kłamstwo. Czy odróżniasz cenzurę od braku wyczucia smaku i poszanowania gustu innych?
Już kiedyś Ci doradziłem, byś powściągnął emocje i wpierw pomyślał co chcesz napisać.
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Post autor: konwicki1980 »

Miszon pisze:W sumie też o niej wcześniej myślałem, ale nie wiedziałem jak działa.
Minus tego rozwiązania polega na tym, że trzeba być zalogowanym, żeby nie widzieć niechcianych postów.
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

FOXD, nie rozumiemy się kompletnie i tak już pewnie pozostanie.
kajman pisze:To, że ktoś pisze o utworze to brak poszanowania gustu innych? To w takim razie napisanie o utworze rewelacja to też brak tegoż poszanowania. Nie mógłbym powiedzieć, że po ulicy idzie ładna dziewczyna, bo ktoś może uważać, że jest brzydka i nie szanuję w ten sposób jego gustu?
Przepraszam, jeśli użyłem skrótu myślowego, ale zlituj się, ile razy można czytać o Twojej nienawiści do muzyki Ani? Ile razy można czytać to samo słowo na g i k? Czy rozumiesz intencje Administratora? Właśnie dlatego skończyłem z pisaniem tego, co zacząłem kilka tygodni temu, bo ktoś mi przemówił do rozumu. Ile razy można w kółko powtarzać te same negatywne odczucia?
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

Widzę, że komentarze do bieżącego notowania się już skończyły, a zaczęły wycieczki personalne. Może to też będzie odczytane jako przejaw cenzury, ale czas zamknąć temat.
Zablokowany