A nawet drugi nowszy kawałek DM mógłby wskoczyć na 1 miejsce, ale co się odwlecze...FOXD pisze:DM na szczycie i to jest to. Dzisiejszy trend na liście był po mojej myśli. Liczę, że za tydzień się utrzyma taki sam.
1627 - 5.04.2013 r. (Marek Niedźwiecki)
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Re: 1627 - 5.04.2013 r. (Marek Niedźwiecki)
- Emilia
- Listy Przebojów Trójki słucham od: Jesieni 2008
W 100% się z Tobą zgadzam.Lemmy pisze:Pojęcie 'bardzo dobra' jest baaardzo względne.
Ta płyta mnie prowokuje do wyłączenia radia. Gdyby nie tato, to pewnie nikt by o niej nie słyszał. To raz. Dwa, teksty w stylu 'Lepszy żywy obywatel niz martwy bohater'. I trzy - próba zwrócenia uwagi przez siebie tekstami, w których jest krytyka Boga, jakichś tam wartości. To wszystko, połączone z dramatycznie słabym wokalem daje mi obraz 'artystki', którą z daleka będę omijał do końca swoich dni.
-
Dzięki!!!
Dobranoc
Dobranoc
- Emilia
Jak padła, to podnieś.ADDY pisze:Bateria mi padła w laptopie, dobranoc
A jeszcze tyle trzeba znieść. Allez.
- Emilia
Kolorowych.
Dobranoc wszystkim. Myślę,że za tydzień powiem "Witaj prawdziwa wiosno".
Nie mam nic przeciwko. Dla mnie mogą się tak kilka dni mixować, do spółki jeszcze z River i Meta np.jerzyko70 pisze:A nawet drugi nowszy kawałek DM mógłby wskoczyć na 1 miejsce, ale co się odwlecze...FOXD pisze:DM na szczycie i to jest to. Dzisiejszy trend na liście był po mojej myśli. Liczę, że za tydzień się utrzyma taki sam.

Dziękuje za dziś i do następnego razu

- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Bardzo dobra to nie jest względne. Są płyty, które uważam za bardzo dobre, ale ich nie lubię. Są płyty, które bardzo lubię, ale uważam za słabe.Lemmy pisze:Pojęcie 'bardzo dobra' jest baaardzo względne.
Moje hasło od dawna. Wolałbyś, żeby np. Wojtyła i Lem nie przeżyli wojny?Dwa, teksty w stylu 'Lepszy żywy obywatel niz martwy bohater'
Nie jestem jakimś fetyszystą wokalu, więc mi nie przeszkadza słaby. Tak jak nie powala świetny. Peszek i tak będzie dla mnie zawsze śpiewającą aktorką. Nawet ją wolałem jako aktorkę i często żałowałem, że tak poszła w muzykę. Ale czasami nie żałuje. Jak słucham np. ostatniej płyty.To wszystko, połączone z dramatycznie słabym wokalem daje mi obraz 'artystki', którą z daleka będę omijał do końca swoich dni.
...so I'm in heavenanowika pisze:brawo! Chłopaki Depeszaki over and over forever and everdobranoc

Dobrej nocki

- marsvolta
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 721
Dobranoc wszystkim!
- Lemmy
- Listy Przebojów Trójki słucham od: jakiegoś czasu
No, Depeche na pierwszym. Bardzo miłe zakończenie listy
.
słoik, przeczytałem Twoją recenzję płyty 'Jezus Maria Peszek'. Ani o milimetr mnie nie przybliża do twórczości Marii Peszek, niemniej jednak dziękuję, że potraktowałeś moje pytani poważnie i odpowiedziałeś
.

słoik, przeczytałem Twoją recenzję płyty 'Jezus Maria Peszek'. Ani o milimetr mnie nie przybliża do twórczości Marii Peszek, niemniej jednak dziękuję, że potraktowałeś moje pytani poważnie i odpowiedziałeś

- Miszon
- Kontakt:
Przełączam na Top Stinga. Coś zimowo zaczęli.
- Lemmy
Nie przeszkadza Ci słaby wokal : DDDDDDD? Wokal to jest jedna z najważniejszych rzeczy w muzyce, nie wysłuchałbym do końca żadnej z piosenek Metalliki, gdyby je śpiewał przykładowo Czesław Mozil. No bo przecież świetny wokal Hetfielda nie powala na kolana.Miszon pisze:Niech będzie.Lemmy pisze:Pojęcie 'bardzo dobra' jest baaardzo względne.
Tak, tak. Widzę teraz oczyma wyobraźni zmieniającego kanały grubasa z piwem w ręku. Obok wizualizuję sobie ostatnie chwile życia Witolda Pileckiego. Który umierał za wolną Polskę, w której Maria Peszek może do woli śpiewać, co tylko jej ślina przyniesie na język.Miszon pisze:Moje hasło od dawna. Wolałbyś, żeby np. Wojtyła i Lem nie przeżyli wojny?
Miszon pisze:Nie jestem jakimś fetyszystą wokalu, więc mi nie przeszkadza słaby. Tak jak nie powala świetny. Peszek i tak będzie dla mnie zawsze śpiewającą aktorką. Nawet ją wolałem jako aktorkę i często żałowałem, że tak poszła w muzykę. Ale czasami nie żałuje. Jak słucham np. ostatniej płyty.
- Emilia
Nic dodać, nic ująć. Dziękuję, Lemmy.Lemmy pisze:Obok wizualizuję sobie ostatnie chwile życia Witolda Pileckiego. Który umierał za wolną Polskę, w której Maria Peszek może do woli śpiewać, co tylko jej ślina przyniesie na język.
Jako fan Nosowskiej w każdym wydaniu, odpowiem za miszona, że nie przeszkadza mi słaby wokal, a co do świetnych wokali to radzę posłuchać Edyty Górniak. Cóż z tego, że potrafi śpiewać? A Czesław przecież zaśpiewał "Nothing Else Matters" tak fantastycznie, że Hetfield z zazdrości przeszedłby na emeryturę, gdyby to usłyszał.Lemmy pisze:Nie przeszkadza Ci słaby wokal : DDDDDDD? Wokal to jest jedna z najważniejszych rzeczy w muzyce, nie wysłuchałbym do końca żadnej z piosenek Metalliki, gdyby je śpiewał przykładowo Czesław Mozil. No bo przecież świetny wokal Hetfielda nie powala na kolana.
- Lemmy
Jak dla mnie, to Czesław Mozil przeszedłby na emeryturę, gdyby James zaśpiewał 'Maszynkę do świerkania'słoik pisze:Jako fan Nosowskiej w każdym wydaniu, odpowiem za miszona, że nie przeszkadza mi słaby wokal, a co do świetnych wokali to radzę posłuchać Edyty Górniak. Cóż z tego, że potrafi śpiewać? A Czesław przecież zaśpiewał "Nothing Else Matters" tak fantastycznie, że Hetfield z zazdrości przeszedłby na emeryturę, gdyby to usłyszał.Lemmy pisze:Nie przeszkadza Ci słaby wokal : DDDDDDD? Wokal to jest jedna z najważniejszych rzeczy w muzyce, nie wysłuchałbym do końca żadnej z piosenek Metalliki, gdyby je śpiewał przykładowo Czesław Mozil. No bo przecież świetny wokal Hetfielda nie powala na kolana.

- Miszon
- Kontakt:
Podpisuje się.
Nie przeszkadza mi. Np. Knopflera i Cohena lubię jako wokalistów, a przecież słabymi są.
Byle nie fałszował, to może być.
Nie przeszkadza mi. Np. Knopflera i Cohena lubię jako wokalistów, a przecież słabymi są.
A takiego Dylana to daje się słuchać nawet jeśli fałszuje.Miszon pisze:Nie przeszkadza mi. Np. Knopflera i Cohena lubię jako wokalistów, a przecież słabymi są.
- Emilia
Ja właśnie dlatego nie mogę go słuchać.słoik pisze:A takiego Dylana to daje się słuchać nawet jeśli fałszuje.Miszon pisze:Nie przeszkadza mi. Np. Knopflera i Cohena lubię jako wokalistów, a przecież słabymi są.
A ja sobie czasem myślę jakie wielkie rzeczy napisałby Baczyński, gdyby się nie wygłupiał z karabinem.Lemmy pisze:Tak, tak. Widzę teraz oczyma wyobraźni zmieniającego kanały grubasa z piwem w ręku. Obok wizualizuję sobie ostatnie chwile życia Witolda Pileckiego. Który umierał za wolną Polskę, w której Maria Peszek może do woli śpiewać, co tylko jej ślina przyniesie na język.
- Miszon
- Kontakt:
Ale Peszek nie śpiewa o Pileckim i wojnie domowej po wojnie światowej, tylko o roku 2012.
A jak myślę o Baczyńskim to w ogóle smutek na maxa i nóż mi się w kieszeni otwiera, bo bym chyba zarąbał Bora z kompanią, jakbym ich zobaczył i mógł jakoś powstrzymać przed szaleństwem.
A jak myślę o Baczyńskim to w ogóle smutek na maxa i nóż mi się w kieszeni otwiera, bo bym chyba zarąbał Bora z kompanią, jakbym ich zobaczył i mógł jakoś powstrzymać przed szaleństwem.
- Lemmy
Ociekający charyzmą wirtuoz gitary Mark Knopfler z jednej strony. Z drugiej Maria Peszek. Tak, Maria Peszek. Groteskowo to brzmi, straszliwie groteskowo.
Peszkowa próbowała się w aktorstwie, znudziło się jej, poszła śpiewać. Dajmy spokój, bo w tej kwestii nie dojdziemy do porozumienia. Jeden będzie słuchał Roba Halforda, którego głos ma parę oktaw. Kto inny posłucha Jamesa Hetfielda, który w operze kariery by nie zrobił. Jak dla mnie Maria Peszek ma słaby wokal, nie robiący na mnie wrażenia, tyle. Każdy będzie miał swoją opinię w tej sprawie.
Peszkowa próbowała się w aktorstwie, znudziło się jej, poszła śpiewać. Dajmy spokój, bo w tej kwestii nie dojdziemy do porozumienia. Jeden będzie słuchał Roba Halforda, którego głos ma parę oktaw. Kto inny posłucha Jamesa Hetfielda, który w operze kariery by nie zrobił. Jak dla mnie Maria Peszek ma słaby wokal, nie robiący na mnie wrażenia, tyle. Każdy będzie miał swoją opinię w tej sprawie.
Mam wrażenie, że krytycy tego utworu nie przysłuchują się jego tekstowi zbyt uważnie. Dowód: uporczywe twierdzenie, że to tekst publicystyczny, a nie egzystencjalny.Miszon pisze:Ale Peszek nie śpiewa o Pileckim i wojnie domowej po wojnie światowej, tylko o roku 2012.
- Lemmy
Racja, przecież to był jakiś niespełna rozumu człeczek, bo wymachiwał sobie karabinem. Widzę, że dla niektórych jest niepojęte, że można mieć wartości, a nie siedzieć i jedynie maczać pióro w atramencie. Twórczości Baczyńskiego praktycznie nie znam, w każdym razie jest dla mnie wielkim człowiekiem, bo odważył się stanąć do walki, a nie chować po piwnicach na Mokotowie.słoik pisze:A ja sobie czasem myślę jakie wielkie rzeczy napisałby Baczyński, gdyby się nie wygłupiał z karabinem.Lemmy pisze:Tak, tak. Widzę teraz oczyma wyobraźni zmieniającego kanały grubasa z piwem w ręku. Obok wizualizuję sobie ostatnie chwile życia Witolda Pileckiego. Który umierał za wolną Polskę, w której Maria Peszek może do woli śpiewać, co tylko jej ślina przyniesie na język.
No a jeśli uważasz śmierć Baczyńskiego i jemu podobnego pokolenia za bezcelową, to poczytaj proszę o planie "Burza", jego genezie i takich tam. Okej?
Przypominam, że punktem wyjścia był tekst 'Lepszy żywy obywatel niż martwy bohater'. No chyba, że Pilecki nie jest bohaterem, to dobrze, widocznie jako ten 'głupszy' nie zrozumiałem kontekstu.Miszon pisze:Ale Peszek nie śpiewa o Pileckim i wojnie domowej po wojnie światowej, tylko o roku 2012