Strona robi mi wbrew.

Kiedyś to było „Pierwsze uruchomienie...” — teraz niech poruszane będą tutaj wątki, które nijak nie pasują do innych tematów Forum. Taki Hyde Park Listy Trójki
kajman

Strona robi mi wbrew.

Post autor: kajman »

Znowu się zmieniła strona Trójki (a przynajmniej ta część z LP3). Pozornie zmiany są niewielkie, ale strasznie utrudniają mi analizę zmian w zestawie do głosowania. I nie chodzi o wygląd strony tylko o... Do tej pory zmniejszałem sobie stronę z netu do połowy szerokości, po prawej wrzucałem excelka i nanosiłem zmiany. Teraz już przy zmniejszeniu strony do 3/4 i wszelkich możliwych kombinacjach (chyba że są jakieś tajne) początki tytułów są już niewidoczne. Przy zmniejszeniu do połowy zdarza się, że nie widać ani tytułu ani czasem wykonawcy. Spisywanie nowych piosenek jest w tej sytuacji niemożliwe. Ciągłe przełączanie po pierwsze przedłuża pracę, a po drugie zdecydowanie zwiększa szanse popełnienia błędów. Rzekłbym, że jest to teraz głupiego robota.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

to otwórz stronę na 3/4 po prawej a excela na 1/4 po lewej i powinno być dobrze :)
a strona jakoś tak mniej czytelna się zrobiła.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

Są jeszcze inne metody rozwiązania. Ustawiasz sobie okna sąsiadujące w poziomie np. na górze excel a na dole www, albo kupujesz drugi monitor i masz taki komfort pracy, że ... . Monitory LCD teraz nie są już aż tak drogie można za 600 zł już dobrą 17' kupić albo za 800 zł 19'. Choć można i taniej.
Awatar użytkownika
zbyszu
Listy Przebojów Trójki słucham od: lat 80-tych
Kontakt:

Post autor: zbyszu »

Wreszcie można kopoiwać bez problemu :) Yuppppi

Do obejrzenia
grzes

Post autor: grzes »

Są jeszcze inne metody rozwiązania. Ustawiasz sobie okna sąsiadujące w poziomie np. na górze excel a na dole www, albo kupujesz drugi monitor i masz taki komfort pracy, że ... . Monitory LCD teraz nie są już aż tak drogie można za 600 zł już dobrą 17' kupić albo za 800 zł 19'. Choć można i taniej.
No wiesz trzy monitory to mają w studiu :D
kajman

Post autor: kajman »

Gary pisze:to otwórz stronę na 3/4 po prawej a excela na 1/4 po lewej i powinno być dobrze :)
Jak otworzę excela na mniej niż 1/4 to z kolei na nim praktycznie już nie będę mógł pracować. Niestety muszę sobie radzić z przełączaniem.
Awatar użytkownika
dominik_fi
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997-2000 r.

Post autor: dominik_fi »

grzesost pisze:No wiesz trzy monitory to mają w studiu :D
Ooo to już po 3 mają ja pamiętam jak mieli jeszcze po 2.
Awatar użytkownika
Gary

Post autor: Gary »

kajman pisze:
Gary pisze:to otwórz stronę na 3/4 po prawej a excela na 1/4 po lewej i powinno być dobrze :)
Jak otworzę excela na mniej niż 1/4 to z kolei na nim praktycznie już nie będę mógł pracować. Niestety muszę sobie radzić z przełączaniem.
to zrób jak tu ktoś wyżej napisał podziel tak że górna połowa ekranu to strona trójki a dolna excel :)
ODPOWIEDZ