FULL WYPAS NA MAXA!!!Piotr pisze:KOLEJNE, 1518 NOTOWANIE
LISTY PRZEBOJÓW PROGRAMU TRZECIEGOPIĄTEK, 1 LUTEGO 2013DOBREJ NOCY!
Dobrounoc!
Mnie się Jaromir na 1 już przejadł...
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
FULL WYPAS NA MAXA!!!Piotr pisze:KOLEJNE, 1518 NOTOWANIE
LISTY PRZEBOJÓW PROGRAMU TRZECIEGOPIĄTEK, 1 LUTEGO 2013DOBREJ NOCY!
ups, to miało być na pwEmilia pisze:
W latach 70. Rodowicz robiła karierę w Czechosłowacji, ale nie mam pojęcia czy jakaś jej piosenka zdobyła podium w ówczesnych listach przebojów.Sundrajta pisze:... Jednakowoż cieszę się, że Nohavica z Ostrawy wygrywa po raz trzecie z rzędu!![]()
I ciekaw jestem czy był u braci Czechów podobny przypadek, żeby jakaś polska piosenka wygrała na ichniej liście przebojów, może ktoś wie coś na ten temat??
I dlatego cieszmy się tą wyjątkową, niepowtarzalną chwilą....drwycior pisze:Ten numer jeden z wszystkich numerów 1 od 1982 roku jest dla mnie niezrozumiały, nie do wytłumaczenia - nigdy (wg mnie) nie było czegoś takiego niewytłumaczalnego ani muzycznie ani społecznie, ani wg popularności, ani według żadnej innej miary ani obiektywnej ani subjektywnej...na pieewszym miejscu.
A co rozumiesz, jeśli można spytać?adrianec pisze:a ja to bardzo rozumiem
Według mnie sam utwór rzeczywiście nie jest jakiś super.drwycior pisze:Ten numer jeden z wszystkich numerów 1 od 1982 roku jest dla mnie niezrozumiały, nie do wytłumaczenia - nigdy (wg mnie) nie było czegoś takiego niewytłumaczalnego ani muzycznie ani społecznie, ani wg popularności, ani według żadnej innej miary ani obiektywnej ani subjektywnej...na pieewszym miejscu.
Odpowiedź masz tu:merlo81 pisze:Czy ktos wie kto zapowiadał utwór nr 10 Skuby? Pamietam ze to była Hela o pięknym, ciepłym głosie, że ach..
Piotr pisze:NOTOWANIE 1617 • 25 stycznia 2013REALIZACJAMichał JakubikKONTAKT ZE SŁUCHACZAMIHalina Wachowicz, Jakub JaroszPROWADZENIEMarek Niedźwiecki
No taaak, ja sobie zdaję sprawę, pochodzę zresztą z CieszynaGrycek pisze:Według mnie sam utwór rzeczywiście nie jest jakiś super.drwycior pisze:Ten numer jeden z wszystkich numerów 1 od 1982 roku jest dla mnie niezrozumiały, nie do wytłumaczenia - nigdy (wg mnie) nie było czegoś takiego niewytłumaczalnego ani muzycznie ani społecznie, ani wg popularności, ani według żadnej innej miary ani obiektywnej ani subjektywnej...na pieewszym miejscu.
Jednak postać Nohavicy w wielu kręgach jest stawiana na równi z Kaczmarskim, Wolną Grupą Bukowina i Starym Dobrym Małżeństwem. To mogłoby po części tłumaczyć ten fenomen.
Takie zachowanie nie będzie tu tolerowane!FOXD pisze:Nie sil się na takie brednie.Miszon pisze:zgadzam się z tadziem - to klasycznie trójkowy kawałek, w stylu dawnej Listy.
no właśnie, o tym mówię - wsadzić komuś szpilę pod bok, a potem z uśmieszkiem, że to nie szpila, tylko bita śmietana.FOXD pisze:Nie uważam bym przesadził ,ale nie będę rozwijał z nikim już dzisiaj dalszych wywodów, bo widać "polityczna poprawność" jest ważniejsza od refleksji i racjonalności.
czytasz? bardzo mi miłoGary pisze:to nie ja! To Kuba!Neo01 pisze:Wiedziałem że skądś znam ten motyw, wiedziałem!Gary pisze:widocznie słuchacze nie czają "Pulp Fiction"
Dzięki, Gary
bear pisze:oj chyba się wygadałeś!!!FOXD pisze:Polecam chociażby wątek "Moje notowania".
staram się w miarę możliwości być na bieżącoku3a pisze:czytasz? bardzo mi miło.