Ogólna dyskusja o poprawkach.

Archiwum LP3 nie jest pozbawione błędów — jeśli dostrzegasz błędy, a masz ochotę poinformować o tym... do dzieła! Mile widziane „dowody rzeczowe”: linki URL, fotki, skany, materiał dźwiękowy.

Moderatorzy: danco28, danco28

Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Ogólna dyskusja o poprawkach.

Post autor: konwicki1980 »

Zgodnie z naszą regułą powinno być:
THE FIREMAN — Sing the Changes
http://en.wikipedia.org/wiki/Sing_the_Changes
danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

Re: THE FIREMAN — Sing The Changes

Post autor: danco28 »

Ja mam tego typu poprawki (literówki) już przygotowane, że ta powiem hurtem.

Swego czasu przejrzałem sobie Podsumowanie poczekalni i wyłapałem tego chyba z 50 sztuk. W zasadzie mam to przygotowane. Nie wiem, jak chcesz - to możesz zgłaszać pojedynczo. W każdym bądź razie - ja tylko informuję.

W zasadzie mógłbym to "opublikować" nawet teraz, ale nie wiem czy JaceK uwinął się już z ostatnimi poprawkami. :?: Nie chciałbym Mu za dużo wrzucać na głowę!
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Myślę, że im wcześniej opublikujesz, tym lepiej. Moim zdaniem powinniśmy zgłaszać, co się tylko da, a zrobi z tym JaceK, to już jego sprawa. Moje niektóre poprawki zostały olane i dwa razy ich przypominać nie będę.
JaceK
woźny-konserwator
Kontakt:

Post autor: JaceK »

danco28 pisze:W zasadzie mógłbym to "opublikować" nawet teraz, ale nie wiem czy JaceK uwinął się już z ostatnimi poprawkami. :?: Nie chciałbym Mu za dużo wrzucać na głowę!
To ja jestem 'wąskim gardłem'? Nie wiedziałem...

Przy niektórych Twoich poprawkach nadal jest brak jakiegokolwiek komentarza osób potencjalnie zainteresowanych. Do czego jestem przekonany, to poprawiam. Jeśli nie... czekam na wnioski z waszych dyskusji. Ale jakoś takowych brak. Za jakiś czas pewnie ktoś przywali z grubej rury o 'żenującej poprawności treści archiwum'... do tego już się przyzwyczaiłem.

@konwicki1980: Nie przesadzaj z tym olaniem. Ja tak samo mogę powiedzieć... vide: http://www.forum.lp3.pl/viewtopic.php?p=347765#p347765
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

No ja nie pamiętam, czy był sam, czy nie sam, a co za problem nazwisko Bonton na Banton poprawić. Ja zgłaszam niemal wyłącznie poprawki techniczne, które nie wymagają "dyskusji". Zresztą jak na tak ogromną bazę chyba niewiele już zostało do poprawienia. Notowania bieżące nie wymagają korekty, a w tych starych błędów niepolegających na zmianie The na the jest naprawdę niewiele.
danco28
Listy Przebojów Trójki słucham od: 859 notowania (1998)

Re: Ogólna dyskusja o poprawkach.

Post autor: danco28 »

JaceK pisze:Przy niektórych Twoich poprawkach nadal jest brak jakiegokolwiek komentarza osób potencjalnie zainteresowanych.
Obawiam się, że nikt nie czuje potrzeby potwierdzania oczywistych oczywistości. ;)

Czy do tej poprawki (-> AMY WINEHOUSE FEAT. GHOSTFACE KILLAH - You Know I'm No Good), mimo udokumentowania dźwiękowego - też masz wątpliwości?

ps. jeśli ktoś w przyszłości będzie chciał zamieścić ogólne przemyślenia na temat "Poprawek do Archiwum" - to proszę to czynić w tym temacie!
Awatar użytkownika
Robert
Listy Przebojów Trójki słucham od: nr. 137 - 1 XII 1984

Post autor: Robert »

Moje ogólne przemyślenie jest takie :) , że literówki i oczywiste pomyłki są ważne i należy to konsekwentnie poprawiać, ale równie ważne, jeżeli nie ważniejsze są pominięcia, przekłamania czy inne techniczne błędy...
Awatar użytkownika
marekjarek5
Listy Przebojów Trójki słucham od: od zawsze
Kontakt:

Post autor: marekjarek5 »

http://www.lp3.pl/alpt.phtml?m=12&w=298

Należałby dodać, do części nagrań informację, że chodzi o wersje singlowej tych nagrań, a nie o wersje z dużych płyt. Gdyż w tych wersjach, singlowych, radiowych te nagrania były przebojami.
ODPOWIEDZ