Tak:
Blackfield - Blackfield (-, 607, 635)
Blackfield - End of the World (-, 537, 436)
Blenders - Ciągnik (617, 399, 383)
Blondie - Heart of Glass
Blondie - The Tide Is High
Blood Sweat and Tears - Lucretia MacEvil (-, -, 1100+)
Blur - Out of Time (681, 777, 814)
Blur - Parklife (1103, 1141, 1012)
Blur - Song 2 (203, 163, 147)
Blur - Tender (887, 832, 728)
Donnie pisze:Chyba się nam formuła wyczerpuje. Troszkę za mała jest liczba glosujących aby w ten sposób podejmować jakiekolwiek decyzje. Trzeba będzie wymyślić coś innego.
Bez przesady. W każdym z dotychczasowych pakietów głosowało przynajmniej 7 osób. Zacząłbym się martwić w momencie, gdy przy którymś liczba spadnie poniżej pięciu

(ale wydaje mi się mało prawdopodobne, byśmy zdołali wtedy wymyślić coś lepszego).
gżegoż pisze:Dziwi mnie trochę ta niechęć i ironiczne podejście do utworów i wykonawców spoza Trójkowego "smętowego" mainstreamu.

Dlaczego od razu niechęć? Po prostu mam takie subiektywne odczucie, że nie za bardzo pasowałyby do zestawu i dlatego ich nie proponuję, ale gdyby zrobił to kto inny, na pewno nie miałbym mu tego za złe.
(Co nie zmienia faktu, że ponieważ jestem z natury człowiekiem smętnym, mainsteamowe smęty podobają mi się bardziej
)
gżegoż pisze:Jeśli chodzi o
utwory usunięte w 2011 roku, to, o ile pamiętam, w większości przypadków nie budziły (poza nielicznymi wyjątkami) zbyt wielkich kontrowersji, więc raczej nie byłbym za tym, aby obligatoryjnie poddawać całą tę listę pod głosowanie.
Rzeczywiście, duża część spośród usuniętych aż się o to prosiła, jednak już po pobieżnym przejrzeniu widzę ze 30, co do których można by mieć wątpliwości. Wydaje mi się, że odnotowanie wszystkich nie zaszkodzi - ich liczba i tak będzie znikoma w stosunku do wszystkich naszych propozycji (zauważ, że od A do połowy B zaproponowaliśmy już w sumie więcej niż było usuniętych), a dzięki temu łatwiej będzie nie zapomnieć o tych istotnych. Tak więc przy pakiecie 11, można odnotować:
Bob Dylan - Masters of War (1431, -, -)
Bob Dylan - Subterranean Homesick Blues (1271, -, -)
Pozostałe propozycje (tym razem pozwolę sobie zgłosić trochę więcej niż zwykle):
Bob Dylan - Lay Lady Lay
Bob Marley - Is This Love
Bob Marley - One Love
Bobbie Gentry - I'll Never Fall in Love Again
Bobby Vinton - Blue Velvet
Bon Jovi - Bed of Roses
Bonnie Tyler - Holding Out for a Hero
(w moim odczuciu bardziej rozpoznawalne niż Eclipse)
Bonnie Tyler - It's a Heartache
Jeśli chodzi o Boney M, mam pewne wątpliwości co do ich umieszczania w zestawie, ale skoro już pojawili się w propozycjach, to w takim razie należałoby również:
Boney M - Rivers of Babylon
Boney M - Sunny