Proponuję dodać do propozycji moje ulubione utwory Björk - "Hunter" i "Hidden Place" (więcej z jej repertuaru nie odważę się proponować, ale te dwa po prostu uwielbiam) oraz Blind Melon - "No Rain".
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Ja mam podobnie. jak można było na 10, głosowałem na 0 lub 1 polski kawałek. Jak można było na 20 - na 1-4. Ale 3, które najczęściej się pojawiały w tej czwórce w ogóle nie ma w zestawie (także na polski top), więc i tak dobrze że znalazłem miejsce dla aż 3 kawałków w 33-ce. Polski Top tego nie zmienia.Gary pisze:ja z reguły głosuję na 2 w porywach trzy polskie. Ale nie dlatego, że tak sobie ustaliłem, ale tak mi wychodzi.
Jest i był od samego początkuGary pisze:Zdaje się, że ten Billy Joel jest na tamtej liście propozycji.
Też się trochę zdziwiłem, jak można tego nie kojarzyćGary pisze:Beloved to ten teledysk z golasami o ile oglądałeś MTV na początku lat 90tych
MTV zakodowali 1 lipca 1994, a ja miałem kablówkę od jakoś maja 1994. I to chyba wyjaśnia sprawę.gżegoż pisze:Też się trochę zdziwiłem, jak można tego nie kojarzyćGary pisze:Beloved to ten teledysk z golasami o ile oglądałeś MTV na początku lat 90tychW tamtym czasie na MTV puszczali to na okrągło. Kolejny fajny utwór, który z jednej strony chętnie zostawiłbym w zestawie, ale z drugiej, patrząc na osiągane dotychczas przezeń wyniki, nie widzę w tym żadnego sensu
Zdecydowanie się z tym nie zgadzam. Mi się bardzo ta formuła podoba i bardzo bym chciał, abyśmy "dojechali" do końca. To prawda, że mała liczba głosujących jest pewnym problemem, ale dużo lepsze to, niż luźne, w praktyce nic niedające dyskusje kilku wciąż tych samych osób, jak to miało miejsce wcześniej. No i lepiej, jak głosuje mniej osób, ale podchodzących do tego z pasją i pełnym zaangażowaniem, niżby miało ich być więcej, ale miałyby to robić nieregularnie, byle jak i bez przemyślenia. Ja się cieszę, że teraz te wcześniejsze dyskusje na temat kształtu zestawu, w których brało udział tylko kilka osób na krzyż, przybrały trochę bardziej konkretną i "policzalną" formęDonnie pisze:Chyba się nam formuła wyczerpuje. Troszkę za mała jest liczba glosujących aby w ten sposób podejmować jakiekolwiek decyzje. Trzeba będzie wymyślić coś innego.
Ja tam nic do Bloodhound Gang nie mam i nie rozumiem dlaczego ewentualne zaproponowanie czegoś z ich repertuaru miałoby być jakimś obciachem. Moim zdaniem wśród wcześniej zgłaszanych propozycji zdarzały się słabsze i mniej rozpoznawalne, niż choćby "The Bad Touch". Ale sam ich nie zgłaszam, bo zdaję sobie sprawę, że to jest trochę "małotrójkowe" (choć na LP3 było, co dzisiaj raczej byłoby nie do pomyślenia) oraz że w Topie nie miałoby szans chyba nawet na załapanie się do czołowego tysiąca.wwas pisze:(zresztą bywały już w zestawie gorsze rzeczy; dla równowagi deklaruję, że Bloodhound Gang nie zamierzam proponować)
Jeśli chodzi o utwory usunięte w 2011 roku, to, o ile pamiętam, w większości przypadków nie budziły (poza nielicznymi wyjątkami) zbyt wielkich kontrowersji, więc raczej nie byłbym za tym, aby obligatoryjnie poddawać całą tę listę pod głosowanie. Jeżeli ktoś wyjątkowo się nie zgadza z usunięciem wówczas tego czy owego, to wystarczy, aby zgłosił te konkretne utwory w odpowiednim czasie. Co innego z tegorocznymi usunięciami - one czasem były tak nielogiczne, że powinniśmy każdy z nich jeszcze raz dodatkowo zweryfikować.wwas pisze:Teoretycznie wypadałoby odnotować usunięte przed zeszłorocznym topem trzy utwory The Black Eyed Peas, ale może rzeczywiście sobie darujemy
Donnie pisze:Billy Joel - Honesty (1456, 1400+, 1100+)
Billy Joel - Just the Way You Are (1427, 1400+, 1100+)
Billy Joel - Leningrad (1543, 1373, 1100+)
Gdzieś zostały już podane miejsca 1201-1400 XVIII Topu? Może to z powodu późnej pory i zmęczenia, ale nie mogę znaleźć, gdzieDonnie pisze:Blenders - Biribomba (1218, 1303, 1100+)
Blood Sweat and Tears - Spinning Wheel (1424, 1372, 1100+)