XIX Top Wszech Czasów
Moderatorzy: ku3a, Yacy, Mateusz, neon.ka, ku3a, neon.ka, Yacy, Mateusz
Regulamin forum
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
Zakaz publikowania zamieszczonych tu danych gdziekolwiek bez wyraźnej zgody Administracji Forum! Zamieszczone dane są wyłącznie do prywatnego użytku zarejestrowanych tu uczestników.
- zielonakoniczynka
Re: XIX Top Wszech Czasów
Jest moc 

Iron Man
. Super ze są 

-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
Pewnie takEmilia pisze:O "War Pigs" mogę tylko pomarzyć, prawda?

ale się papa śmieje, mimo że mojego głosu nie dostali 

Jak dobrze, że słuchacze się znają i głosują na utwory, których w radiu właściwie nie uświadczysz.
- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
83 97 2 IRON MAN ^ BLACK SABBATH 14 1970 83 w '12!! - nigdy tak wysoko, nigdy w Top 50
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 2006
- Kontakt:
To może jeszcze Iron Maiden będzie 

??????semuś pisze:Black Sabbath !!!!!!!!!!!!!
Jest, jestzielonakoniczynka pisze:Jest moc

Nie głosowałem i rzadko kiedy słucham Sabbathów - ale jak już, to z przyjemnością.
- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
A do mnie za niedługo przyjdzie noworoczna przesyłka z m.in. zestawem tego co najlepsze od Ozziego i spółki 
Chociaż wolałbym N.I.B. ale i Żelazny Człek zacny

Chociaż wolałbym N.I.B. ale i Żelazny Człek zacny

Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2013 12:34 pm przez Neo01, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
Witajcie, moi drodzy. Zbudziłem się o 10:50, ale wcale nie żałuję spóźnienia, warto się wyspać 
A więc to King Crimson było na początku.

Nie no, jest Archive
to nawet składając jakoś do kupy różne definicje nie słyszę tam nic kiczowatego. Ewentualnie teledysk może tak być.
Nie wiem, czy to przez godzinę, czy po prostu się znudziło... ale nie ruszyło.

Cóż, mnie też średnio, ale wtedy się obudziłem więc...
Anyway, co do tych niewdzięcznych zawodów - są jednak ludzie, którzy wczoraj na trzeźwo i dzisiaj na trzeźwo, pozdrawiam

A więc to King Crimson było na początku.
Nawet dłuższy. Skoki narciarskei o czternastejadameria pisze:a dwa jest pewien oczywisty godzinny obowiązek.

Ja w ogóle się swoich nie doczekamFOXD pisze:Ja na moje pierwsze głosy poczekam zapewne kilka godzin

Nie no, jest Archive

No ja zaczynałem, gdy jeszcze jakoś w tym mainstreamie byli, więc może dlatego traktuję ich bardziej mainstreamowoBrian pisze:Bardzo misie kojarzą ci Stonesi z moimi początkami z muzyka inną niż ta dominująca dziś w mejnstrimie

A ja lubię i "Rysę na szkle", i "Anioł wie" i nawet "Dnie-ye". I się nie wstydzęmara pisze:A ja lubię malinowego króla
Pomijając fakt, że nie cierpię tego niejasnego pojęcia, jakim jest kiczMiszon pisze:Chwila na uśmiechnięcie się półgębkiem, czyli odrobinka kiczu w setce

No, to wrażliwy jesteśTomaszBr pisze:Fredżaaaaaaaajl! <3 <3 <3 Zawsze mam łzy w oczach, słysząc ten utwór...

A może to przez tą czarną księgę?adameria pisze:Jestem chyba jedyny, na którym King Crimson nie zrobił żadnego wrażenia. Ale może to przez to, że mało spałem.

Cóż, mnie też średnio, ale wtedy się obudziłem więc...
Przeczytałem ostatnio co nieco na jego temat i stwierdzam, że Sting wcale taki delikatny nie jestadameria pisze:Jedna z najpiękniejszych ballad świata. Kocham muzykę takiego delikatnego Stinga.

Anyway, co do tych niewdzięcznych zawodów - są jednak ludzie, którzy wczoraj na trzeźwo i dzisiaj na trzeźwo, pozdrawiam

Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2013 12:34 pm przez prz_rulez, łącznie zmieniany 1 raz.
A w ogóle jest w zestawie? Jak dla mnie ich numer 1.Emilia pisze:O "War Pigs" mogę tylko pomarzyć, prawda?
Iron mnie nie przekonuje, ale od PJ lepszy.
W to niestety wątpię, mimo iż głosowałem.semuś pisze:To może jeszcze Iron Maiden będzie
- Miszon
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
- Kontakt:
Ja niestety niespecjalnie. Tzn. zabrzmiało mi to jak ciekawy wstęp, ale nie nastąpiło rozwinięcie, rzecz jakoś się nagle skończyła.adameria pisze:Mam tak samo jak Ty...Miszon pisze:Słucham teraz tego wstępu na flecie i stwierdzam, że chyba jednak nie znam tego nagrania. Choć byłem pewien, że ze 2 razy kiedyś słyszałem.
Camel w odróżnieniu od King Crimson zabrzmiał mi o wiele lepiej. Wręcz zostałem zachęcony to sięgnięcia po twórczość, której kompletnie nie znam.
Szkoda tylko, ze wersja Kukiza sporo krotsza od pierwowzorusłoik pisze:Poznałem to najpierw w wersji Kukiza.mara pisze:Aajronmen

- adameria
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
- Kontakt:
Ostrożnie. Bo jak to napisałeś, to migiem przypomniał mi się rok 2009 i Epitaph na siedemdziesiątym szóstym bodajże...słoik pisze:Jak dobrze, że słuchacze się znają i głosują na utwory, których w radiu właściwie nie uświadczysz.

Ktoś już napisał gdzieś kiedyś (za górami, za lasami...), że w parze z Ajronmenem powinna być Ajronmajdenowa, ale chyba to raczej nie nastąpi.
I niestety nie oddaje klimatu pierwowzoruoxyros pisze:Szkoda tylko, ze wersja Kukiza sporo krotsza od pierwowzorusłoik pisze:Poznałem to najpierw w wersji Kukiza.mara pisze:Aajronmen

Radiohead byli kiedyś takim fajnym, rockowym zespołem.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: *1999 - †2020
- Kontakt:
W tym otoczeniu "Creep" brzmi jak utwór z innej bajki. Prawie jak Britney obok Metallici 

- Neo01
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997
Wicker Man do zestawu!!! (to może go usłyszymy)Ajtek pisze:W to niestety wątpię, mimo iż głosowałem.semuś pisze:To może jeszcze Iron Maiden będzie
Nooo tooo voluume na fuuullll

- saferłel
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czasu do czasu
Jeden z nielicznych przedstawicieli nowoczesności w topie 

Creep jest całkiem ok, ale czemu nie Paranoid? 

- bobby-x
- Listy Przebojów Trójki słucham od: czerwiec 1983
82 77 19 CREEP ^ RADIOHEAD -5 1993 15 w '03 był w 19 topach
Ostatnio zmieniony wt sty 01, 2013 12:39 pm przez bobby-x, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Listy Przebojów Trójki słucham od: 1994
I to jest przed Black Sabbath - świat jest dziwny