Nasza Lista XII

Moderatorzy: Yacy, Grycek, jollyroger72, Yacy, Grycek, jollyroger72

Awatar użytkownika
Yacy
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 67 30.07.1983
Kontakt:

Re: Nasza Lista XII

Post autor: Yacy »

jollyroger72 pisze: A ludzie, którzy nagminnie odkładają sprawy na ostatnią chwilę?
jeśli się nie spóxniają to w czym problem?
Awatar użytkownika
krzysiek83
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1995-2014

Post autor: krzysiek83 »

kajman pisze:Kilka utworów to tragedia do n-tej potęgi.
huhu, przesadzasz, nie kojarzę jakichś wybitnych koszmarów chociaż przyznaję że kilka(naście?) po pierwszym odsłuchu odrzuciłem bez zastanawiania się
Jeśli ktoś odkłada na ostatnią chwilę to ryzykuje spóźnieniem. Jego (potencjalna) strata, nie widzę w tym problemu. Ja dzisiaj zagłosowałem, myślałem, że będzie łatwiej a tu proszę - walka trwałaby jeszcze gdybym nie musiał się spieszyć. Jeden forumowicz ustrzelił dublet, a jeden miał szansę na takowy, ale ostatecznie jego dwie propozycje znalazły się poza 11.
Awatar użytkownika
jollyroger72
Listy Przebojów Trójki słucham od: not. 176

Post autor: jollyroger72 »

Yacy pisze:
jollyroger72 pisze: A ludzie, którzy nagminnie odkładają sprawy na ostatnią chwilę?
jeśli się nie spóxniają to w czym problem?
Różnie z tym bywa :know:
kajman

Post autor: kajman »

krzysiek83 pisze:
kajman pisze:Kilka utworów to tragedia do n-tej potęgi.
huhu, przesadzasz, nie kojarzę jakichś wybitnych koszmarów chociaż przyznaję że kilka(naście?) po pierwszym odsłuchu odrzuciłem bez zastanawiania się
Ja wszystkie utwory poza własnymi mam poukładane w kolejności. W przypadkach utworów na zbliżonych miejscach będę robił dogrywki. Ale jest 9 utworów, do których niezależnie od sytuacji wracał nie będę, bo uznałem je za zbyt słabe do przesłuchania kolejny raz, bo ich nie zdzierżę. Takich utworów jest aż 9, czyli około 10%. To nie tak mało.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Kurde, boję się że nie zdążę. Tak naprawdę, będę mógł słuchać tylko dziś. Na początku dobrze mi szło, miałem półtora przesłuchania w kilka dni, potem niestety przerwa chyba ze 2 tygodnie albo i więcej i teraz jestem dopiero po pierwszym odrzucie... :-( . Miałem słuchać w drodze do i ze Świąt, to byłoby całe jedno przesłuchanie więcej albo może nawet 2. Ale okazało się, że włączam odtwarzacz, a tu bateria nienaładowana i padła po 2 kawałkach... :-| .
A zostało aż 48 kawałków. Rzeczywiście wysoki poziom.

Raczej w życiu nie zdążę. Zaraz wychodzę na zakupy na Sylwestra, wieczorem idziemy do kina, bo w pracy wygrałem bilety, jutro idę do pracy, wieczorem na Sylwka, pierwszego Top, drugiego do pracy. No chance... :-( .
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

słuchaj w przerwach reklamowych Topu i w trakcie znienawidzonych kawałków ;)

tak przy okazji - done. nikt nie ustrzelił dubletu, ale pewna osoba ma swoje utwory na 1 i 15, inna na 11 i 19, poza tym w finalnej dwudziestce dwójce wszyscy pojedynczo.
Poziom porównywalny mimo wszystko do poprzedniej edycji, czyli rewelacyjny :D Czołowa jedenastka bije na głowę aktualnie najlepszy utwór na LP3.
Dwa utwory za pierwszym razem oznaczone jako 1 w skali 0-5 znalazły się w jedenastce.
W Top 22 tylko dwa są w języku polskim, choć jest więcej piosenek polskich wykonawców.
Ostatnio zmieniony ndz gru 30, 2012 3:34 pm przez TomaszBr, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Post autor: konwicki1980 »

No wreszcie udało mi się dobrnąć do końca. Słuchałem całości tylko raz, a potem we fragmentach tylko czołówkę.
Wyniki: 11 utworów zagranicznych, 0 piosenek polskich.
W jedenastce znalazły się 2 utwory zaproponowane przez jedną osobę.
4 utworom przyznałem nieoficjalnie 0 w skali 0-10.
Dziesiątki nie było żadnej, za to trzy dziewiątki.
Czekam niecierpliwie na wyniki.
Awatar użytkownika
Miszon
Listy Przebojów Trójki słucham od: 640
Kontakt:

Post autor: Miszon »

Uff... drugi odrzut i zostało 26 kawałków.
Trzeci i już tylko 16.
Ale na dziś to tyle.
Może jednak zdążę?
kamil_snk

Post autor: kamil_snk »

Średnia ocena w tym roku dla mnie to 4,65 natomiast podczas poprzedniej edycji 4,42. Jest więc troszkę lepiej, choć nadal sporo utworów wg mnie jest słabych, takich na trójkę, trójkę z plusem (co nie oznacza, że są koszmarami). Po raz kolejny zaskakujecie mnie tym, na ile macie odmienne gusta od mojego i "trójkowego" ;) Porównując jeszcze zestawienia - w tej edycji mniej utworów bardzo dobrych (7,5-9), ale również mniej tych słabiutkich czy wręcz koszmarnych. Całkiem sporo za to jest średniaków takich na plus. Z wyborem jedenastki raczej problemu nie będzie (może poza ostatnimi miejscami), dodatkowo jeden nieznany mi zespół spodobał mi się na tyle, że wskoczy na moją "playlistę". I jako ciekawostka - jeden z użytkowników ma u mnie miejsca 1 i 3, a inny 2 i... 91.

PS - co do głosowania na ostatnią chwilę - strasznie się na tym przejechałem. Wróciłem ze świąt później niż zamierzałem, ze sporą gorączką. Przepadło głosowanie na listę, nowowści, a co najważniesze TWC... Ale to tylko i wyłącznie moja wina.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Zagłosowane.
Jaki poziom? Jeśli chodzi o 4 edycje w których brałem udział (ostatnie), to było najmniej utworów, które mnie drażniły, a więc to spory sukces :)
Było kilka killerów, ale większość stała na średnim lub średnio-dobrym poziomie. W sumie mógłbym wyróżnić 14 utworów, na jakie chciałbym oddać głos (4 edycje wstecz było ich chyba 18, a w poprzednich dwóch podobna liczba co teraz). No cóż, jetem dość wybrednym słuchaczem. Jednak tych kilka najlepszych myślę że znajdzie swoje miejsce na osobistej playliście.
W 11-ce znalazły się 2 utwory po polsku, 2 śpiewane nie po angielsku i 2 bez żadnego języka ;)
Z ciekawostek. Jedna osoba pomieściła w zestawie głosów 2 swoje utwory (miejsca 5 i 6). Utwór który początkowo wydawał mi się nawet kandydatem na 1., ostatecznie zajął miejsce tuż za 11-tką.

Jeszcze info dla Grycka: wysłałem 2 maile, bo do pierwszego wkradły mi się dziwne znaczki i nie było akceptacji.
Awatar użytkownika
tsch

Post autor: tsch »

Ja również wysłałem 2 maile - w pierwszym pomyliłem numer rundy.
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

Wróciłem.
Głosowały 34 osoby na 88 utworów.

To oznacza, że jeszcze 12 osób nie głosowało. To dość sporo. Czy są jakieś głosy za przedłużeniem głosowania o kilka dni?
Awatar użytkownika
konwicki1980
Kontakt:

Post autor: konwicki1980 »

Myślę, że i tak eliminacje trwały bardzo długo i należy je zakończyć.
Awatar użytkownika
Neo01
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1997

Post autor: Neo01 »

Też tak uważam, ale jeśli komuś miałby pomóc 1 dzień i byłoby to jakoś uzasadnione, to sądzę że można by się nagiąć.
A pewnie do wieczora co najmniej parę głosów jeszcze spłynie.
romec

Post autor: romec »

Czy jeśli ktoś miałby nie zdążyć, to czy nie napisałby tu (tak, jak miszon)? Również jestem zdania, że 1 dzień jeśli miałby kogoś uratować, to można to zrobić. Przedłużanie o więcej, niż 1-2 dni to jednak przesada. Pewnie spora część z tych 12 osób jeszcze dziś zagłosuje - reszta zapomniała (jak już wcześniej pisałem ;p).
Aro
Listy Przebojów Trójki słucham od: 25.08.1984

Post autor: Aro »

Na mnie nie czekajcie. Nie ma szans, abym to jeszcze ogarnął. Wygląda na to, że to będzie moja pierwsza edycja w roli oglądacza suchych wyników.
Awatar użytkownika
jollyroger72

Grycek pisze:Czy są jakieś głosy za przedłużeniem głosowania o kilka dni?
romec pisze:Również jestem zdania, że 1 dzień jeśli miałby kogoś uratować, to można to zrobić.
Neo01 pisze:Też tak uważam, ale jeśli komuś miałby pomóc 1 dzień i byłoby to jakoś uzasadnione, to sądzę że można by się nagiąć.
:STOP: Chyba sobie żarty stroicie :?: :!:
konwicki1980 pisze:Myślę, że i tak eliminacje trwały bardzo długo i należy je zakończyć.
Piotruś, popieram :!:
Awatar użytkownika
TomaszBr

Post autor: TomaszBr »

jollyroger72 pisze::STOP: Chyba sobie żarty stroicie :?: :!:
bez przesady, jeśli dla wielu osób ten jeden dzień byłby pomocny, to nie widzę przeszkód. nie bądźmy bezdusznymi automatami... Ale tylko w przypadku, gdy tych osób byłoby co najmniej kilka.
kajman

Post autor: kajman »

Ja nie miałbym nic przeciwko przedłużeniu o jeden dzień, ale taka prośba powinna być jednak przedłożona nieco wcześniej. A poza Miszonem, który pisał, że może nie zdążyć (ostatnio, że może zdążyć) nie zauważyłem żadnych innych osób, które by coś sugerowały.
Awatar użytkownika
jollyroger72

TomaszBr pisze:bez przesady, jeśli dla wielu osób ten jeden dzień byłby pomocny, to nie widzę przeszkód. nie bądźmy bezdusznymi automatami... Ale tylko w przypadku, gdy tych osób byłoby co najmniej kilka.
Odpowiem słowami G.Halamy:
"Ja wiedziałem, że tak będzie..."
i J.Owsiaka:
"Róbta co chceta" :lol:
Awatar użytkownika
adameria
Listy Przebojów Trójki słucham od: 36/37/38, 1.R.-B.F.
Kontakt:

Post autor: adameria »

Cześć! Tu (jak zwykle tradycyjnie) Wasz ulubiony (lub znienawidzony) hamulcowy.
Sugeruję jutrzejszy poranek.
Z partyjnym pozdrowieniem.
Dżollyrodżerku - wyluzuj się, wyjdź na świeże powietrze na minutkę, puść sobie Creation Of Death - i miej litość nad adameriami w ten nowy roczek.
Awatar użytkownika
jollyroger72

adameria pisze: Dżollyrodżerku - wyluzuj się, wyjdź na świeże powietrze na minutkę, puść sobie Creation Of Death - i miej litość nad adameriami w ten nowy roczek.
Przynajmniej masz luzackie podejście do tej sytuacji, bo inni to tylko w stylu: "Ach, och, nie zdążę :cry:
POzdrawiam wszystkich spóźnialskich :mrgreen:
romec

Post autor: romec »

Czy planujesz Grycku uchylić rąbka tajemnicy odnośnie utworów, które już dziś odpadną (rozkład głosów, punktów, itp?)
Grycek
Listy Przebojów Trójki słucham od: 1111
Lokalizacja: Zurych/Santa Cruz/Saarbrücken/Myslovitze/KATowice/Wroclove

Post autor: Grycek »

romec pisze:Czy planujesz Grycku uchylić rąbka tajemnicy odnośnie utworów, które już dziś odpadną (rozkład głosów, punktów, itp?)
Przed publikacją par pierwszej rundy zaprezentuję takie statystyki.

Zostanę chyba zjedzony, ale trudno - przedłużam eliminacje o 12 godzin.
Czas głosowania do 03.01.2013 godz. 10:00.
Awatar użytkownika
jollyroger72

Grycek pisze: Zostanę chyba zjedzony (...)
Jestem mięsożerny, ale nie kanibalem :lol:

To ja byłem pierwszą osobą, która oddała swoje głosy w 1 rundzie (a czemu Yacy tak się dziwił :wink: ). Prawda jest taka, że eliminacje zbiegły się z moim urlopem i w momencie zgłaszania utworów przez poszczególnych uczestników, robiłem ich odsłuch. Dlatego zaraz po zakończenia zgłaszania kandydatur, miałem w zasadzie swoją jedenastkę.

A sam wybór? Odsłuch nagrania i ocena – TAK lub NIE.
Po pierwszym odsłuchu zostało 19 kandydatów do Top11. Drugi odsłuch z ocenieniem w skali 3 – 10 i już miałem złotą jedenastkę. Nie zdradzę tajemnicy, jeśli napiszę, że preferuję mocne dźwięki i takowe miały u mnie priorytet (choć zdarzył się "wyjątkowy" wyjątek :lol: ).

Problem będę miał w rundach pucharowych, kiedy zmuszony będę wybierać „mniejsze zło" (czytaj: koszmar). Czy trzeba będzie podawać swój typ we wszystkich parach?
I jeszcze jedno pytanie – według jakiego klucza będzie odbywać się losowanie par?
ODPOWIEDZ